Tam Sürümünü Görmek İçin : SATA disc format
bu konunun bu forumda daha önceden açıldığını gördüm , ama istediğim cevap orda yazılmamış , ayrıca ben , sorumla ilgili ; bazı bilgiler de vermek istiyorum...
kuzenin bilgisayarında bir sorun var ve format atması gerekiyor!
MS Windows, sp2 kurmak istiyorum pc ye...
CD i takıp , pc i başlatıyorum ve herşey normal giderken Hard D. yok diye bir hata çıktı
Daha sonra öğrendim ki SATA olduğu içinmiş
Dediler ki ; Bir diskete driver ını at
Daha sonra anakartın driver ını at
Daha sonra başka birisi dedi ki BIOS tan yapılır
Sonra hem anakart , hem de HD driverı şart dediler
ya ben ne yapacağım?? inanın çocuk için çok acil ve sinirden patlamak üzereyim şu an, yaw bu ülkede şu formatı adam gibi atabilen birisi yok mu??? diğer forumlara yazdım ; adam gibi birisi cevap vermedi , saçmaladılar , her önüne gelen birşey yazmış konunun ne olduğu bile belli değil , ama buradaki uyumun ve ilgili üyelerin yardımcı olacaklarını düşünüyorum...Bende ne anakartın , ne de HD in driver ı var, aradım .nette bulamadım
ben yine de vereyim markalarını
anakart: VIA - VT8237
HD: Samsung SP0812C
şimdi bana diskete hangi dosyaları koyacağımı yollarsanız sevinirim , bios mios bilmem gerçekten (hiç işim olmadı)...
umarım yardım edersiniz , bu işler karşılıklıdır , yarın birgün sizin bir sorunuz olursa zaten elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum...
svg- syg
zbahadir
08/04/2007, 14:16
Anakart SATA sürücüsü gerekli kurulum veya format için ama SP2'li bir windows CD ile kurulum yaparsan oluyor diye biliyorum.
Bizim sürücü verebilmemiz için anakart marka/modeli de gerekiyor.
Zaten anakart ve model biliniyorsa web sitesinden bu sürücüler indirilebilir.
Sürücüler burada (http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1180&SubCatID=172);
ee anakartın dirver ını yükleyince ne olacak? , bilgisayaramı yükleyeceğim diskete mi? Sadece diskete setup'ını atsam yeterli mi?
acill yaa , hemen halletmem lazım şu işi yardım plsssssss
zbahadir
08/04/2007, 15:57
acill yaa , hemen halletmem lazım şu işi yardım plsssssss
Linkte bir kaç dosya var zaten, ben olsam bir kaç tanesini denerim. Diskete yükleyeceksiniz ver kurulum başlarken F6 tuşuna basaksınız(zaten sorar). kurulumun ileriki aşamalarında SATA driverini sorduğunda disketi takarsınız.
arkadaşım , sana artık soru sormaya utanıyorum ama son bir şey daha var!
bu VIA driverını bir kez daha o pc ye yüklemiştim , ama şimdi ben bunun hangi driver'ını yüklicem , yani; ses için olan var , görüntü için olna var! , usb için..vs
hangisi için olanı indirmem gerekiyor sizce?
zbahadir
08/04/2007, 18:18
arkadaşım , sana artık soru sormaya utanıyorum ama son bir şey daha var!
bu VIA driverını bir kez daha o pc ye yüklemiştim , ama şimdi ben bunun hangi driver'ını yüklicem , yani; ses için olan var , görüntü için olna var! , usb için..vs
hangisi için olanı indirmem gerekiyor sizce?
Siz zaten kurulum için sürücü arıyordunuz, önce o sorunu çözün bence sonra tanınmayan donanım olursa onu da sitesinden indirebilirsiniz.
Kurulum için SATA sürücüsünü indirmeniz gerekiyor. Bunu açıklamasını yaptık bir kaç mesaj önce.
Deneme şansım olsaydı daha kolay yardım ederdim ama yok.
İyi tarfından bakın, sürücülerin hepsi web sitesinde var. :)
ok , ilgilendiğin için sağol
txtsetup.oem dosyası ve yanındaki klasörleri diskete atıcaksınız.Xp kurulumuna başlarkende F6 tuşuna basarak sürücüyü yükleyecekseniz.
txtsetup.oem dosyası ve yanındaki klasörleri diskete atıcaksınız
nerde ki bu dosya? ben beceremedim bu işi :( , yüzüme gözüme bulaştı wallahi
vista.bloom@gmail.com
siz indirip benim adresime atsanız inanın size minettar kalırım...Çok büyük iyilik yaparsınız...Diskete neyi kopyalayacağımı bana atsanız gerçekten çok dua ederim ya da elimden geldiğince size yardımcı olurum... plsssss :*(
serseri26
10/04/2007, 17:41
nerde ki bu dosya? ben beceremedim bu işi :( , yüzüme gözüme bulaştı wallahi
vista.bloom@gmail.com
siz indirip benim adresime atsanız inanın size minettar kalırım...Çok büyük iyilik yaparsınız...Diskete neyi kopyalayacağımı bana atsanız gerçekten çok dua ederim ya da elimden geldiğince size yardımcı olurum... plsssss :*(
anakartın cd sini tak orada driver diye bir klasör var onun içinde boot la başlayan bir dosya olması lazım onu tıkla ama bir tane disket takılı olması lazım orada ana kartın modeline göre dosyayı yükle
Sata driverını indirdikten sonra zipden çıkartın ve "txtsetup" diye aratın, bulun. ;)
ata driverını indirdikten sonra zipden çıkartın ve "txtsetup" diye aratın, bulun. ;)
tek kelimeyle mükemmelsin sen yaa!
tek kelimeyle mükemmelsin sen yaa!
Rica ederim, önemli değil :)
Ben dosyayı senin mail adresine göndermiştim, ama foruma yükleyelim, herkes faydalansın.Zipten çıktığı gibi diskete atın.
ya ya herkes faydalansın tabi :)
Allah Allah buna benzer bi sorun olmuştu arkadaşın laptop unda bilgisayarcıya sormuştuk harddisk bozulmuş deyip harddiski değiştirtmişti :)
Demek çözümü başka imiş ...
sizofren
17/04/2007, 09:41
arkadasım iki yolu var bu meletin
1.si bios a giricen senin diski raid olarak görüo dur onu sata yapcaksın
büük ihitimalle düzelir yani bişey tanıtmana gerek kalmaz
yada dier arkadasların tarif ettii yöntem anakart cd sinden bulucaksın diskin driverini txtoemsetup dosyasını da alcaksın içine açılırken f6 ya basıcaksın gelen yerden diskin driverini isticek ve disketi gösterceksin bu kadar
Herkese selamlar arkadaşlar. Yazılanların hepsini tek tek okudum arkadaşların ellerine sağlık burada yapılacak 2 yöntem vardır. Bir bilgisayarcı olarak diğer arkadaşlarada faydası olması açısından yazıyorum:
1- Diyelim ki elinizde SATA Hdd var ve buna format atıp Windows yükleyeceksiniz. İlk olarak Anakart CD si içerisinden Kiminde Driver Bölümünde SATA isminde bir çoğunda ise RAID isminde driver ları olur bunları direk olarak bir disket içerisine atarsınız. ( SATA1 ise Windows XP SP2 otomatik tanır zaten ) tabii .oem uzantılı dosyanın olduğu driver atılacaktır. Daha sonra Windows CD si ile bilgisayarı başlatırız ve size ilk uyarıları ilk ekranda verir zaten altta yazar. Orada F6 ya basın ve devam edin. İşlemler devam eder ve sizden disket ister ozaman hazırladığımız disketi takarız ve entere basarız burada sizin işletim sisteminizi ve diğerlerini yazar size ait olanı seçin ve ilerleyin. Bundan sonrası zaten normal kurulum olacaktır.
Eğer SATA1 Kullanırsanız çoğu zaman sizden böyle bir şey istemez zaten ama SATA2 ise mutlaka bunu yapmalısınız ilerde başınızda ağrımaz.
2- Elinizde SATA2 Hdd var ve kesinlikle driver larını bulamıyorsanız yapmanız gereken şey basittir. ( Hemen driver sız nasıl olacak demeyin :) ) Hdd nizi elinize alın ve düz bir şekilde masanın üzerine koyun arkada jumper takılan yer vardır zaten 3 bacak olur bunlarda. Soldan ilk iki bacağa jumper ı takın. Soldan olması gerek en sağdaki bacak boşta kalır. Bu nedemek oluyor derseniz SATA2 olan Hdd niz SATA1 e döner ve buda Pro lisanslı işletim sisteminizin anakartınızın bunu otomatikman algılamasını sağlar. Bu şekilde sadece normal kuruluma geçer ve devam edersiniz.
Olaylar sadece bu kadar arkadaşlar. Herkese kolay gelsin :hey:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.