PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : mevcut yazdirma isine veri ekleme

ceeyt
06/04/2007, 12:03
yazdirma isi sirasinda, yazdirilan veriye eklemeler yapmak istiyorum.Bir taraftan msdn'i alt ust ederken :) sizin de fikir ve onerilerinizi bekliyorum.

tesekkurler...

acehreli
06/04/2007, 19:37
ceeyt, ne istedigini ben anlayamiyorum. Seni tanidigim kadariyla ekrana veya dosyaya "yazdirma"dan bahsediyor olamazsin. :) Yazici mi?

Ali

ceeyt
06/04/2007, 23:00
evet dalginliktan sadece yazdirma demisim, herhangi bir yere yazdirma olabilir degil mi :) Yazicidan yazdirilmakta olan veriye eklemeler yapmak istiyorum.Bu arada platform winXP.

Ornek olarak soyle bir sey sanirim aciklayici olur. Agda paylasima acik bir yazici dusunelim.Bir cok baska istasyon bu yazicidan verilerini yazdiriyor.Tam bu noktada devreye girmek istiyorum, birisi yaziciya yazdirilacak birseyler gonderdiginde ben o veriyi alip icerigine gore sonuna birseyler eklemek istiyorum.Ben bu veriyi kontrol ederkende yazdirma islemi duracak benim isimi bitirmemi bekleyecek. Son kismi hakkinda fikrim var onu yapabilirim ama yazdirma islevi icin windows ne yapar ne eder bilmedigimden yazdirilacak veriyi nasil ele geciririm su an onu bilmiyorum.

Acikcasi aklima pek aramada kullanabilecegim anahtar sozcukde gelmiyor :)
print hook,capture printer queue,hook print job,manage print queue vs denedim ama pekde netice alamadim.

Euclides
06/04/2007, 23:03
sanırım bu PDF converterların kullandığı taktiği kullanabilirsin
fake bir printer driver yazıyorsun, insanlar ona yazdırıyor artık bu arada sen ne istersen onu yapıp gerçek printer'e gönderiyorsun ?

acehreli
06/04/2007, 23:54
Okurken benim de aklima Euclides'in soyledigi gibi ozel bir yazici surucusu geldi.

Ali

ceeyt
10/04/2007, 12:02
yapmayi dusundugum isin getirisini dusununce bastan driver yazmak biraz astarin yuzunden pahaliya gelmesi gibi olacak.Baska bir kac yolu daha arastiriyorum bakalim sonuca gore tekrar goruslerinize ihtiyacim olacaktir.

tesekkurler...