PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Python ile neler yapılabilir ?

ccct
05/04/2007, 16:42
python programlama dili ile hangi sistemlerde ne türlü uygulamalar yapılabiliyor ?
yardımcı olursanız sevinirim?

hasanyasin
05/04/2007, 18:02
Windows (95, 98, NT, 2000, ME, XP, CE), DOS, Macintosh, Linux, AIX, AROS (Amiga Research OS), BeOS, OS/2, Palm OS (Python 1.52) ve daha birçok işletim sistemi üzerinde, dilediğiniz her türlü uygulamayı yapabilirsiniz.

Yoğun performans gerektiren uygulamalar için Python ve C'yi birlikte kullanabilirsiniz. Tüm kısımları performans odaklı olacak bir uygulama için derlenen diller daha uygun olabilir; ama bu "performans" ifadem ciddi anlamda yoğun işlemlere yönelik. Masaüstünde veya sunucuda çalışacak herhangi bir uygulamada Python'un hız açısından sizi rahatsız etmesi pek olası değil. Hemen hemen her ihtiyacınızı görür.

dkoksal
07/04/2007, 15:10
İşletim sisteminin tüm kaynaklarına Phyton ile erişebilir, oldukça performanslı uygulama çalıştırabilirsiniz. C programlama dilinin tüm yeteneklerini yaklaşık olarak aynı kolaylıkta kullanabilirsiniz..

www.java.name.tr (http://www.java.name.tr)

acemi
09/04/2007, 13:32
Neler yapilamayacagini listelesek cok daha kisa surer.

ccct
16/04/2007, 15:57
bir ara düşündüm öğreneyim mi diye
ama programlamadan önce öğrenmem gereken çok şey var

teşekkürler

dkoksal
16/04/2007, 16:38
FTP ve socket uygulamalarını (server ve client) kolaylıkla yapabiliyorsun. Bende şimdi bir yedekler için FTP uygulaması yazıyorum.