Flagrant
05/04/2007, 01:24
slmlar,
Bir bitmapin icine mesaj gommeye calisiyorum. Elimde Bitmap.h diye bir headerim var.
Bitmap B;
B.LoadFromFile("mesajgomulecekbmp.bmp");
Simdi classim da bmp dosyasini load ettim.
Burada;
MesajGom(string msg) - diye bir member function yazmam gerekiyor header dosyasina yani:
B.MesajGom("ali ata bak"); // max 256 char
yaptigimda bmp dosyamin icine sekli bozulmadan "ali ata bak" i gommem lazim"
Classin headerinda uint8 *data; diye bir pointerim var bmp dosyasinin ilk pixelini(8 bit) gosteriyor. Ilk pixele mesajimin uzunlugunu gommem gerekiyor. Daha sonraki sekiz pixele 'a' karakterini daha sonraki 8 pixele 'l' karakterini gommem gerekiyor.
Simdi sorum su:
Oncelikle sayilari veya charlari binarye nasil cevirebilirim?
Mesela stringimin uzunlugu 25 bunu 00011001 e cevirmem gerekiyor bu nasil olur?
Veya 'a' charini once ascii koddaki degerine oradan da binaryiye cevirmem gerekiyor bunu nasil yaparim.
bir de yukaridakiler icin sonraki adamlar icin bir tavsiyesi olan varsa, yazarsa iiyi olur ama simdilik ilk adimda binaryye cevirme islemi yeterli gorunuyor.
tesekkurler..
Bir bitmapin icine mesaj gommeye calisiyorum. Elimde Bitmap.h diye bir headerim var.
Bitmap B;
B.LoadFromFile("mesajgomulecekbmp.bmp");
Simdi classim da bmp dosyasini load ettim.
Burada;
MesajGom(string msg) - diye bir member function yazmam gerekiyor header dosyasina yani:
B.MesajGom("ali ata bak"); // max 256 char
yaptigimda bmp dosyamin icine sekli bozulmadan "ali ata bak" i gommem lazim"
Classin headerinda uint8 *data; diye bir pointerim var bmp dosyasinin ilk pixelini(8 bit) gosteriyor. Ilk pixele mesajimin uzunlugunu gommem gerekiyor. Daha sonraki sekiz pixele 'a' karakterini daha sonraki 8 pixele 'l' karakterini gommem gerekiyor.
Simdi sorum su:
Oncelikle sayilari veya charlari binarye nasil cevirebilirim?
Mesela stringimin uzunlugu 25 bunu 00011001 e cevirmem gerekiyor bu nasil olur?
Veya 'a' charini once ascii koddaki degerine oradan da binaryiye cevirmem gerekiyor bunu nasil yaparim.
bir de yukaridakiler icin sonraki adamlar icin bir tavsiyesi olan varsa, yazarsa iiyi olur ama simdilik ilk adimda binaryye cevirme islemi yeterli gorunuyor.
tesekkurler..