PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Turkticaret Nete Alternatif

mavikusak
03/04/2007, 11:29
Merhabalar;
turkticaret.net de kendi hesabım altında 10 dan fazla domain kayıtlı, son 1 senedir domain üçretlerine abartı sayılacak şekilde zam yapan turkticarette yer domain için 17 ytl vermek canımı sıkmaya başladı.

Mevcut bütün domainlerimi topluca transfer edeceğim Türkiyede güvenilir ve uygun fiyatlı bir firma önerebilirmisiniz.

Şimdiden teşekkür ederim.

cappytoi
03/04/2007, 11:39
www.alantron.com.tr

ayturk
03/04/2007, 15:30
Merhabalar;
turkticaret.net de kendi hesabım altında 10 dan fazla domain kayıtlı, son 1 senedir domain üçretlerine abartı sayılacak şekilde zam yapan turkticarette yer domain için 17 ytl vermek canımı sıkmaya başladı.

Mevcut bütün domainlerimi topluca transfer edeceğim Türkiyede güvenilir ve uygun fiyatlı bir firma önerebilirmisiniz.

Şimdiden teşekkür ederim.

Size bu konuda yardımcı olabiliriz.

****-**** Yayın Grubu

AHMET AYDINLI

MSN : ********@gmail.com

TEL : 0 242 *** ** **

mavikusak
03/04/2007, 15:45
www.alantron.com.tr ilk kez gördüm. ICANN tarafından Türkiyede akredite edilmesi avantaj ama bayi fiyatları uygun sadece...

www.isimtescil.net dikkatimi çekti. Ama ne kadar güvenilir Domainleri nasıl kayıt ediyor ileriye dönük sorun yaşamıyız...?

Virtuozzo
03/04/2007, 15:52
Natro domain yönetimi konusunda oldukça iyi.
Ayrıca Türkticaret.net'ten daha kötüsü yoktur Türkiye'de.
O yüzden oradan kurtul da nereye transfer edersen et domainlerini.
:)

mavikusak
03/04/2007, 16:14
Natro daki kişilerle iletişim kurdum yakın zamanda akredite firma olacaklarmış.
Dip not: Domain fiyatlarının dünya genelinde pahallanması bekleniyor...

MEHMET
03/04/2007, 16:51
Türkticarette farklı hesaplarda toplam 150-200 domain tescil ettim. Sorunsuz bu hizmeti alıyorum.
Ve 17 YTL fiyat KDV li fiyat olup, piyasaya gore fazla bir farkı yok. olan fark ise 1 yıl için düşünülürse gayet azdır.

Revlis
03/04/2007, 16:58
ben websahibi ile çalışıyorum
türkticaret sadece isim yapmış bi şekilde o kadar söğüş mantıyla çalışıyorlar afadersiniz.

agnosi
03/04/2007, 17:18
onlinenic veya godaddy tavsiyemdir..
Türkiyede aracı kullanmayan tek firma alantron.com.tr

agnosi
03/04/2007, 17:20
ben websahibi ile çalışıyorum
türkticaret sadece isim yapmış bi şekilde o kadar söğüş mantıyla çalışıyorlar afadersiniz.

websahibi domaini sizin adınıza onlinenicten register ediyor..
yani onlar sadece bayi

mavikusak
03/04/2007, 18:00
Turkticaret.net Amerikada ofis açmış domain alım işlemlerini amerikadan yapmaya başlamışlar sanırım fiyat artışı bu yüzden gibi... Müşterilerni mecbur zannedip fazla fiyat ödemek zorunda bırakıyor.

MEHMET
03/04/2007, 18:05
100 domain alınca mı pahalı aldığınızın farkına vardınız?
Türkticaret kimseye zorla domain satmıyor. Yeni farkına vardıysanız transfer işlemi yaparsınız ki zaten şuan tavsiye firma arıyorsunuz.
Fakat ince bir nokta da firmayı karalıyorsunuz. Adamlar kimseye zorla domain satmıyor onun için lutfen bir daha TT için yorum yapmayınız

perlci
03/04/2007, 18:53
Yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmayasın ,iyi düşün ve dünyada bu işi iyi yapan bir firmaya transferini yap. Yoksa çok üzülürsün.

treeq
03/04/2007, 19:13
Domain islemleri icin alantron ve godaddy'i oneririm, gercekten islerini hakkiyla yapan en iyi firmalar bunlar, 6 aydir kullaniyorum hicbir sorun yasamadim.

perlci
03/04/2007, 19:59
Ben 7 yıldır kullanıyorum hiçbir sorun görmedim :D

mavikusak
03/04/2007, 20:17
100 domain alınca mı pahalı aldığınızın farkına vardınız?
Türkticaret kimseye zorla domain satmıyor. Yeni farkına vardıysanız transfer işlemi yaparsınız ki zaten şuan tavsiye firma arıyorsunuz.
Fakat ince bir nokta da firmayı karalıyorsunuz. Adamlar kimseye zorla domain satmıyor onun için lutfen bir daha TT için yorum yapmayınız

Şu an halen Türkticaret in müşterisiyim domainlerimi 1 yere transfer etmedim. Müşterisi olduğum 1 yeri eleştiremeyecekmiyim. Yanlış olan ne nie yorum yapmayınız diorsun. Müşteri her zaman haklıdır 1 yılda 8 dolardan fiyat 17 ytl
çıkmışsa %40 zam yapılmışsa... Pahallı olduğunun farkına varıyorsun...

Kimseyi karalamıyorum. İnsanı pişman ediyorsunuz konu açtığına.
Neyse....:(

treeq
03/04/2007, 20:26
Alantron 7 yil once yoktu bildigim kadariyla ama godaddy icin ayni seyi soyleyemeyecegim.

Godaddy'nin baska bir ismimi vardi ?

perlci
03/04/2007, 20:54
Godaddy 7 yıldır var tabi. Alantron yeni duydum.

AhmetBSD
03/04/2007, 21:12
reklam alanina donmus ortalik profesyonel iş yapmak istiyorsaniz arabulucu firmalar yerine distribitöür firmalarla calismalisiniz
icann in http://www.internic.net/regist.html
registrar listesi icann registrar i olmak icin 1 milyon dolar gibi bi teminat verilmesi gerekiyor diye biliyorum 1 milyon dolar yatirim yapmis bi firma sizin 10 dolarlik domaininizin pesinde olmaz yada baskasina el altindan transfer etmez

MEHMET
03/04/2007, 21:15
Şu an halen Türkticaret in müşterisiyim domainlerimi 1 yere transfer etmedim. Müşterisi olduğum 1 yeri eleştiremeyecekmiyim. Yanlış olan ne nie yorum yapmayınız diorsun. Müşteri her zaman haklıdır 1 yılda 8 dolardan fiyat 17 ytl
çıkmışsa %40 zam yapılmışsa... Pahallı olduğunun farkına varıyorsun...

Kimseyi karalamıyorum. İnsanı pişman ediyorsunuz konu açtığına.
Neyse....:(
ELeştirmek ayrıdır, boş boş yazmak ayrıdır. Transfer seçeneğiniz var ve eğer siz transfer edemiyor ve TT de sizi kendine mecbur kılıyorsa haklı olabilirisniz. Ama oyle bir şey soz konusu değil.

bu arada müşteri her zaman haklı değildir.

perlci
03/04/2007, 21:19
registrar listesi icann registrar i olmak icin 1 milyon dolar gibi bi teminat verilmesi gerekiyor diye biliyorum 1 milyon dolar yatirim yapmis bi firma sizin 10 dolarlik domaininizin pesinde olmaz yada baskasina el altindan transfer etmez

1 Milyon dolar teminat ,bilmiyordum. Ayrıca liste için teşekkürler.

nohurge
03/04/2007, 21:42
http://www.icann.org/registrars/accreditation-financials.htm
Akreditasyon için 1 milyon dolar değil 70.000$ teminat istiyorlar burada yazana göre.

mavikusak
03/04/2007, 23:12
ELeştirmek ayrıdır, boş boş yazmak ayrıdır. Transfer seçeneğiniz var ve eğer siz transfer edemiyor ve TT de sizi kendine mecbur kılıyorsa haklı olabilirisniz. Ama oyle bir şey soz konusu değil.

bu arada müşteri her zaman haklı değildir.

Domainlerimi tranfer etmeyi düşünüyorum... Bu yüzden başka arkadaşların tecrübe ve bilgilerine başvurmak istedim..."Bilgi paylaşımı yapmak sence şuç sanırım."

Çok gergin cevaplar veriyorsunuz. Hiç yazmasanız daha iyi olurdu...

Konuyla ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Bu konu kilitlenirse çok sevinirim.

cappytoi
03/04/2007, 23:20
kitlenmesine gerek yok konuyu bu yönde ilerletmeyiz olur biter. çok fazla alan adınız varsa aracı firmayla uğraşmayın. direkt gidip icann akreditasyonuna sahip bir firmayla çalışın.

dip not: bir firma icann akreditasyonuna sahip diye süper olmuyor. son registerfly muhabbetinden sonra internette icann 'in alan adı kaydedenleri ne kadar koruduğu ve koruyabileceği tartışmaları hızla sürmekte. işin sevindirici tarafı icann boş durmuyor ve bu alandaki açıklara çözüm bulmak için çalışıyor.

Jehovah
13/12/2007, 11:47
banada aynen öyle oldu işte.. transfer edemiyorum. hatalı kod veriyorlar. bir şey söyleyeyimmi arkadaşlar bu firma hakkında iyi yorum yazan biri ya onların adamıdır yada her şeyini parasız karşılıyorlardır.. çıkar harici iyi bir yorum yapılacak firma değil kusura bakmayın ama.. 1milyon $ değil 1milyar $ bile verse teminat bir cacık olmaz.
bir de bir arkadaş demişki bu yatırımı yapan senin 10$ lık domaninin peşinden koşmaz.
hatırlatmak lazım tüm domainler 10$ :D mynet.com da facebook ta :D salladimgitti.com da ;) ne zaman değer kazanacağı yada kulağına gelen duyuma göre almış olması muhtemel. güvenmiyorum ve bunu onlarada defalarca söyledim. name server için bile para isteyen bir firmadan cacık olmaz.