Tam Sürümünü Görmek İçin : Mail gönderirken adres bloklanması?
suat2007_
30/03/2007, 18:22
Ben toplu mail göndermek istiyorum. Fakat günlük 1000 tane göndermeyi düşünüyorum. Gönderirkende gmail , yahoo, hotmail gibi sunuculardan göndereceğim. Benim göndereceğim mail listemde de bu sunuculardan bir hayli var. Mesela ben aynı mail adresinden 1000 tane yahoo kullanıcısına veya diğer sunuculara mail gönderirsem mail adresimi bu sunucular bloklar mı? Bloklarsa bu sorunu nasıl aşabilirim? Yani nasıl göndermelim ki maillerimi gönderdiğim tüm adreslere ulaşsın?
Kriterler firmalara göre değişiyor.. Kullanılan subject, TO kısmında yazılan mail adresi sayısı, mesajın içeriği ve içeriğinde geçen bazı kelimeler (crack, serial, vb.) mail adresinizin kara listeye alınmasına neden olabilir. tabi bunlardan en önemli olanı aynı anda iletiyi gönderdiğiniz kişi sayısı. tavsiyem tek mailde to kısmına 500 adres yazmak yerine, 500 mailde to kısmına tek adres yazmak olacaktır.. ve değişken içerik ve subject kullanılırsa kesin önlem almış olursunuz. tabiki tek tek 500 mail yazılıp gönderilmeyecek. bunu yapan programlar var. hatta ms outlook da bunu destekliyor. değişken alanlar tanımlayarak dinamik subject ve mesaj içerikleri oluşturmanıza da olanak tanıyor.
bunun dışında tabiki günde nekadar az sayıda mail atarsanız okadar iyi..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.