PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : 2003 Server - POP3 Hizmeti - Posta geliyor , ama gitmiyor

zmrlnht
28/03/2007, 23:02
Windows 2003 server standart edition da kurduğum pop 3 ve smtp hizmetleri sayesinde kendi mail serverımı oluşturmuş oldum.Ancak deneme amaçlı oluşturduğum bir posta hesabını outlook hesabına ekleyip sunucuyu test ettiğimde dışarıdan e-posta geliyor ancak e-posta gönderilemiyor

Hata olarak şu veriyor ;

Alıcılardan bir tanesi sunucu tarafından reddedildiği için ileti gönderilemiyor. Reddedilen e-posta adresi: gidecekadres@domain.com. Konu 'deneme', Hesap: 'deneme', Sunucu: '192.168.1.25', İletişim Kuralları: SMTP, Sunucu Yanıtı: '550 5.7.1 Unable to relay for gidecekadres@domain.com, Bağlantı Noktası: 25, Güvenli(SSL): Hayır, Sunucu Hatası: 550, Hata numarası: 0x800CCC79

Posta geliyor ama gitmiyor

Daha önce de böyle bir sorunum vardı bir şekilde çözmüştüm ama nasıl???

Ayrıca outlook ayarlarında;

Gelen Posta : 192.168.1.25
Giden Posta : 192.168.1.25

Sunucum kimlik doğrulaması gerektiyoru falan seçtim

saygılar

Predator
29/03/2007, 09:03
Kontrol listen aşağıdaki bağlantıda.

http://support.microsoft.com/kb/895857/tr

zmrlnht
30/03/2007, 05:13
bu linkten gerekli kontrolü yapacağım teşekkürler ama peki bu dediğim mümkün mü???

yani 2003 server da POP3 ve SMTP hizmeti kurunca kendi mail sunucumuzu yaratabiliyor muyuz??

yoksa illaki exchange server mı kurmalıyız??

ben bu konu ile alakalı olarak araştırma yaptığım linki vereceğim ;

http://www.turkmcse.com/makale/makale.php?id=1&makale_id=54&sayfa_no=3

saygılar

Predator
30/03/2007, 08:49
Buradaki pop3 servisinin amacı küçük işletmelere ek maaliyet getirmemek için kullanıcılara ait pop3 hesaplarına gelen (servis sağlayıcının barındırdığı pop3 hesaplar) postaların sunucu tarafından çekilerek içeriye dağıtılmasınıdır. Aynı şekilde de smtp kullanarakta sunucu sayesinde gönderebilirsin. Bu sayede basit bir yönetim sistemide oluşturmuş oluyorsun.

"pop3 connector" diye arama yaparsan bu işi yapan ücreli ve ücretsiz bir çok yazılım ve yazılmlara ait döküman bulabilirsin.

zmrlnht
31/03/2007, 02:34
Buradaki pop3 servisinin amacı küçük işletmelere ek maaliyet getirmemek için kullanıcılara ait pop3 hesaplarına gelen (servis sağlayıcının barındırdığı pop3 hesaplar) postaların sunucu tarafından çekilerek içeriye dağıtılmasınıdır. Aynı şekilde de smtp kullanarakta sunucu sayesinde gönderebilirsin. Bu sayede basit bir yönetim sistemide oluşturmuş oluyorsun.

"pop3 connector" diye arama yaparsan bu işi yapan ücreli ve ücretsiz bir çok yazılım ve yazılmlara ait döküman bulabilirsin.

bakın asıl amaç şu ;
1 adet web sitem var ve bu siteyi kendi sunucumda host ediyorum
dolayısıyla mail server olarakta aynı sunucuyu kullanmak istiyorum

personeladi@siteadi.com şeklinde mail yapmak istiyorum bu durumda aslında merak mail server vb programlarda işimi görüyor ama ben bu tarz ek bir yazılım kullanmadan windows un kendi özellikleriyle bunu yapmak istiyorum

şimdi sonuç olarak pop3 hizmetini kurdum smtp hizmetini kurdum geriye ne kaldı???
benim e-postaları alıp gönderebilmem için daha ne yapmam gerekir???
verdiğiniz programı da internette aratıyorum...

Predator
31/03/2007, 03:06
@zmrlnht

Sanırım iyi anlatamadım, Windows 2003'te bulunan pop3 servisi, Epostaları almaya yarayan bir servistir. Yani Outlook, Outlook Express, Thunderbird'e benzetebilirsin, Tek farkı sana yönetimsel imkanlar sunmasıdır.

Pop3 servisi şirket içinde çalışan bir posta sunucusuna kurduğunda asıl amacına hizmet eder, Yani insanların zaten varolan posta hesaplarını internetten çekip, yerel ağda sahibine ulaştırır. İnsanlarda dışarıya atmak istediğinde pop3'ün yanına kurulan smtp ile bu işlerini yaparlar. Daha farklı yönetimsel kabiliyetleride var ancak birincil görevi budur...

Yani senin istediğin gibi web serverının yanına pop3 servisi ve smtp kurarak istediğini yapman mümkün değildir.

zmrlnht
31/03/2007, 13:29
anladım şimdi

yani sonuç olarak benim kullanıcı yaratıp herkese birer e-posta hesabı açmamım bir anlamı yok

illaki merak mail server kuracağım bu durumda