Tam Sürümünü Görmek İçin : ADSL de hız kavramı?
suat2007_
27/03/2007, 19:16
Benim ADSL hızım 256/64 kbps sınırsız limit tarifesi . Bu 256 kb her saniyede inmesi gereken miktar değil mi? Ben paylaşım programlarında en fazla saniyede 26 kb indirdiğini gördüm. Yine internetten de herhangi bir dosyayı indirirken 20 kb- 30 kb arası saniyedeki hızı değişiyor? Bu 256 kbps hızı ne peki?
kilobit per second = kbps (256)
kilobyte per second = KBps (256/8=32)
darkhorn
29/03/2007, 02:18
paylaşım programının maksimum indirme hızını yükselt. bina içerisindeki kabloları daha iletken kablolarla döşe, telekom'a de ki "bizim binaya kadar olana kabloları daha iletken olanlarla değiştirir misiniz", bilgisayarında virüs türü program olmadığından emin ol, download yaparken trafiği düşük olan yerlerden download yapmadığına emin olan (benim mesela 6,7 MB (teleokom değil tabii ki) hızla da indirdiğim oluyor, 60 KB'la da indirdiğim oluyor); internet trafiğine bağlı olarak. Bu arada telekomun sokak altlarından geçirdiği o telefon kablolarının fiberoptik olup olmadığını bilmiyorum ama olsa iyi olur. Ha, bir de ev içerisindeki parçalı kabloları birbirine bağlıyoruz ya, onu yapma, baştan sona tek bir kablo kullan.
anakart zaten internet hızının yanlızca onda bir kısmını kullandırabiliyor sana...256 kb ise 25.6 ile bağlanıyorsun!
bilmiyorsak atmayalım, alakasız şeylerden bahsetmeyelim.
anakart zaten internet hızının yanlızca onda bir kısmını kullandırabiliyor sana...256 kb ise 25.6 ile bağlanıyorsun!
Sebep
onda bir gibi bir şey yok elbet...
turker'in dediği gibi ;
256 kbps; kilo-bit-per-second demek.. kilo-byte-per-second karşılığı 256/8 = 32 KB/sn
Saçmalamayın arkadaslar.Alakasiz $eylerden bahsediyorsunuz!
Sistemde uretilen bir ip bilgisi modemden çıkana kadar birçok header ilavesine ugrar.Ornekle acıklamak gerekirse bir PPPoE baglantısında, bir Web sayfasını acıyorsunuz.Bir Tcp paketi uretilecek, o bir ip paketine donusturulecek, PPPoE client PpoE header ı ekleyecek.PPP olarak cıkarken bir header daha, sonunda baska bir header ile ethernet paketine donusturulecek.Bir ethernet paketi en fazla 1518 byte'tir.Bu paketin 66 byte i header ile kaybolmaktadır.Adsl modemin Wide Area ile haberlesmesi ATM protokolü ile olur.Bir ATM paketi ise 53 byte'tır.Bununda 5byte i header dir.
Bir 256Kps bağlantının erisebilecegi maksimum bant genisligi;
İletişim Hızı =Hız*1452/1518*48/53
(((256 000 x 1 452) / 1 518) x 48) / 53 = 221 768.663 dır.
Bu da 27.6 kb/s esittir.
headerları veriden saymıyoruz yani :)
Predator
30/03/2007, 18:48
evgind link verseydin yahuu...
http://speedtest.ttnet.net.tr/faq.htm
:) Header'lari maksimum hizda giden bir at arabasini kontrol eden kisiye benzetebiliriz.İstedigi kadar dizginleri siki tutsun ya da at lari hirpalasin atlarin gidebilecegi maksimum hiz bellidir.O kisinin tek gorevi atlari dogru yola yoneltmek :)
evgind link verseydin yahuu...
http://speedtest.ttnet.net.tr/faq.htm
Link acilmiyor? :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.