PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Internet Paylaşimi

BEBETOO07
27/03/2007, 12:11
Selam Arkadaşlar
Elimde 2 Server Var
1 Server Sadece Datalarimi Tutup Programi çaliştiriyor Tum Kullanicilar Buradan Kullaniyor.
1 Server Ise Exchance Ve Kullanici Yonetimi Kullaniyor.

Sorum şu Arkadaşlar

Elimde Fazladan 1 Terminal Var Ve Ben Bunu Interneti Buraya Alip (24 Saat çalişacak) Bu Terminalden Yönetmek Istiyorum.
Mesela Buraya Hangi Programlari Kurmaliyim Ki Sistemdeki 30 Kullanici Internetten Her Dosyayi Indiremesin.
Mesela .mp3 - .jpg - Vb. Uzantilari Indiremesin Ve Kuramasin. Ne Bileyim @hotmail Kullanamasin.
Not : 2003 Servera Yukleyemiyorum çünkü Bu Hp Serverda Ext. Ethernet Gerekli Ve Yuksek Fiyat Almadan çözmek Istiyorum
Bana Yardimci Olurmusunuz Nasil Program Kullanmaliyim Ve Nasil Viruzten Kurtulurum. :d :d :d

Predator
29/03/2007, 09:24
Internete bağlandığın donanım arkadasına elinde açıkta duran pc'ye 2003 server ve ISA yukleyerek istediklerini yapman zor değil, Zaten domain controllerın yada aplication servera ISA yüklemek mecbur kalmadıkça tavsiye edilen bir uyguluma değil,

Aslında ISA'da kurmak zorunda da değilsin araya ihtiyaçlarını karşılayacak özelliklere sahip herhangi donanımsal yada yazılımsal firewall koyman yeterli. Ancak belli bir test süreci ve deneyim gerektirmekte aksi halde güvenliği sağlayacağım diye kullanıcıların sıkıntı çekme olasılığı yüksek.

Websense'in domain yapısına entegrasyonu ve yönetimi ISA'ya göre daha kolay tavsiye edebileceğim alternatif bu olabilir.

Donanımsal olarakta, Juniper yada Fortigate markaların firma büyüklüklerine göre modelleri değişen, içerik filtreleme ve firewallun yanında, yük paylaşımı ve vpn çözümleri bütünleşik ürümleri bulunmaktadır.

Yapmanız gereken ilk şey bu işin ne kadar önemli olduğuna ve buna ne kadar bütçe ayıracağınıza karar vermektir.

BEBETOO07
30/03/2007, 09:58
teşekkürler kardeş. bunları yapacağım ama kötu haber hp server 350 ml fan sorunu yarattı.
heheh
onu çözeceğim önce
:mad:

Predator
30/03/2007, 11:01
Hp sunucuların 2 sene yerinde çözüm garantisi olduğunu biliyorsundur herhalde?

BEBETOO07
30/03/2007, 13:09
evet bakalım zaten bugun gelecekler hp den ne yapacaklar
bilmiyorum :)