PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Odev cozumu arayan konulara lutfen cozum programi vermeyin

acehreli
26/03/2007, 21:20
Merhaba,

Buraya gonderilen bazi mektuplarin acikca odev cozumu aradigini biliyoruz. Ben dahil, cogumuz bu tur konulara dogrudan cozum vermenin yanlis oldugunu tekrarliyoruz.

Burasi programcilik konularinin ve yontemlerinin tartisildigi ve paylasildigi bir ortam, odev alis veris sitesi degil...

Herkesten bir kere daha ricam, lutfen dogrudan cozum vermeyin.

Tesekkurler,
Ali

eezgu
27/03/2007, 08:06
evet haklısınız. ben de bir iki kere mevcut çözümü incelesinler diye hazır program vermiştim ama herkes bu şekilde düşünmüyor kimisi çözümü buldum nasıl olsa bunu ödev olarak vereyim diye düşünüyor ve sonuçta kaybeden Türkiye oluyor. bu konularda dikkatli olmamız gerek. balık vermeyelim balık tutmayı gösterelim.

selcuk950
27/03/2007, 10:50
Mesaj alındı;)

Revlis
04/05/2007, 08:10
ilgili konularda ne kadar uyardıysam o kadar azar işittim ödev isteyenlerden. bu başlık beni çok sevindirdi.. büyüksün ceviz.

acehreli
04/05/2007, 08:32
Sahin, bu ricamizi hic olmazsa C++ forumunun "yazili" bir kurali haline getirebilir miyiz? Odev sorusu isteyen sorulari silebilmek, dogrudan cozum verenleri de kartlayabilmek istiyorum. :D

Ali

ekogirl
04/05/2007, 11:16
haklısınız! ben lise son öğrencisiyim...örneğin projeden bir ödev verilse çoğu arkadaşım nasıl olsa hazır bulurum gibisinden yanılıyor.sonucun da ise hoca 0 not veriyor.oysa kendilşeri yapmaya çalışsa kendi emekleriyle müthiş bir tasarım ya da program hazırlayabilriler.

HaokaH
13/06/2007, 12:50
bugun, şugün teslim etmem gerek.. acil yardim..
Gibi gibi.. başlIklarI görünce bende sinirleniyorum, son gune birakiyorlar, hiçbir fizibilite calismasi yapmadan, armut piş agzima düş yapmaya calisiyorlar.. Türk'üz, haziri ve kolay işi severiz.. Ama ülkemizde böylelikle gelişmemiş ülkeler arasinda yer almayI hak ediyor..
Bencede direk silinmeli bu tür mesajlar. Ustune biz birşey söyleyince, suclu oluyoruz.. "Cevap yazmak zorunda degilsin" gibi ukalaca cevaplarda aliyoruz..

İşin kötü yanI ise, bu başlIk sadece C programcIlarIna yönelik olmuş.. Forumun tüm başlIklarIna genel duyuru olarak eklenirse, sevinirim..

Teşekkürler..

karflake
13/06/2007, 13:44
Buraya gonderilen bazi mektuplarin acikca odev cozumu aradigini biliyoruz. Ben dahil, cogumuz bu tur konulara dogrudan cozum vermenin yanlis oldugunu tekrarliyoruz.Ali
Ben de tam tersini düşünüyorum. Bilakis ödev arayanlara programı yazıp vermek gerekir. Sağdan soldan birşeyler çalıp çırpmanın zararını eninde sonunda göreceklerdir. 10. kattan aşağı düşmekle 20. kattan düşmek aynı değildir. Birkaç kat daha çıksınlar, ondan sonra düşsünler. Belki o zaman akılları başlarına gelir.
Bir çocuk sekropia denen bir tür güve kozalarını topluyor ve bahar gelince güvelerin kozalardan nasıl çıktıklarını haret ve ilgi ile izliyordu. Fakat güvelerin kozadan çıkarken sarfettikleri gayret, çırpınma karşısında da içinde bir acıma hissi uyanıyordu. Babası bir gün, bu böceklerden bir tanesinin kozadan çıkmasını güçleştiren ipeği makasla kesti. Fakat sonuç şaşırtıcıydı: Çok geçmeden böcek öldü.

Baba bu olay üzerine oğluna şu hayat dersini verdi:

"Oğlum, bu böcek, kozasından dışarı çıkarken sarfettiği gayret sonucunda vücudundaki zehri dışarı atar. Eğer o zehir dışarı verilmezse böcek ölür. Aynı zamanda bu çırpınışlar sayesinde ileride kendisi için çok gerekli olan kasları güçlendirir. İnsanlar da daha güçlü, daha dayanıklı ve daha iradeli olmak ve böylece istediklerini yapabilmek için önlerine çıkan zorluklarla mücadele ederek olgunlaşır, gelişir, güçlenir. Eğer insanlar arzularına kolayca ulaşırlarsa, karakterleri zayıflar.

gdoner
18/09/2007, 16:37
hazır verilen ödevden maalesef herkes bir ders çıkarmayabilir belki bu oran 10% olur.Hazırverilen kodlardan programlardan çoğu kişi birşey öğrenmeyecektir.Sonuçta ortada araştırma olmuyor...Ödev isteyenlere mesaj gayet açık olmuş.

choldax
03/01/2008, 09:22
karflake, dediğinde haklısın ama bu site bence ödev paylaşım sitesi olmadığı gibi hayat dersleri verecek bir site de olmamalı :)

bluekid
05/01/2008, 10:09
acehreli ye katılıyorum ama insanların insafına bırakmak pek geçerli bir metod olmuyor.
3 - 5 kişi cevap yazmıyor biri yazıyor. sonra a demekki cevap veren çıkıyormuş deyip, aynı şekilde başlıklar açılmaya devam ediyor. bence direk o tip konu başlıkları önce ibreti alem kilitlenmeli daha sonrada mesaj kirlilğine sebep olmasın diye silinmeli

elektroshok
25/04/2008, 22:23
evet çok yerinde bir tesbit..

ChiGhDeM
26/04/2008, 01:39
haklısınız! ben lise son öğrencisiyim...örneğin projeden bir ödev verilse çoğu arkadaşım nasıl olsa hazır bulurum gibisinden yanılıyor.sonucun da ise hoca 0 not veriyor.oysa kendilşeri yapmaya çalışsa kendi emekleriyle müthiş bir tasarım ya da program hazırlayabilriler.

katıLıorum..MaaLesef bızde 0 verıLmıor..Bende pc okuyorum ve asırı derecede odev yogunLugu yasıorum....ama arastırın buLun dıyen bır sıstemın ogrencısıyız..Delphıde oyun yapın geLın dıyen hocamıza hazır delphı kodLarı sunuLuor ...Ve ınternette vardı zaten hocam dıyen ogrencıye vıze artı puan verıLıor.. MAALESEF!...

cmgklp
16/05/2008, 21:23
iyi guzl diosnuzda ben gemi makine okuyorm okyanus ortasnda sorunlarla karsılastgmda bilgisayr programlama yardm etmck bana suc bu dersi alakasız bolumlere okutanda

ceycey60
16/07/2008, 13:56
@ChiGhDeM (http://forum.ceviz.net/member.php?u=96727)
@cmgklp (http://forum.ceviz.net/member.php?u=97970)

keşke Türkçe yazsaydınız,nedir bu özentilik anlamıyorum

guzl -> güzel
etmck -> etmeyecek
karsılastgmda -> karşılaştığımda
verıLmıor -> verilmiyor
yardm -> yardım

siz zaten Türkçe öğrenmeden bir programlama dili öğrenemezsiniz ki