PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Niye bu uğraş.....

MUBNET
26/06/2003, 10:50
Yıllardan beri süre gelen bu kargaşa, bu vurdumduymazlık, bu bencillik, bu onursuzluk, bu kendini bilmezlik,bu... tembellik, bizi, elele verip, kendi dünyalarımızdan ayrılmaya belki de yaşamımız boyunca bir daha asla rahata ermeyeceğimiz, sürekli çalışıp, didinip birşeyleri değiştirerek, başkalarına yardım ederek, en sonunda insalığa bir tutam merhem olmak için, onların eksiklerini, yanlışlarını düzeltip daha iyi, daha özgür, daha demokratik, daha çağdaş ve daha sevgili(sevgi dolu) bir dünya bırakmak için... mi?

Ya biz BTcilerin çabası?Bizi sömüren, ezen, aşağalıyan, bizden onurumuzu, ruhumuzu, malımızı, benliğimizi çalan, bizi her geçen gün daha fazla sömüren, üretmemizi, gelişmemizi engelleyip, hepimizi birer robota dönüştüren bu - aslında insandan bile satamyacağımız -insanların oluşturduğu topluluklara, toplulukların oluşturduğu devletlere, düşüncelere ve rejimlere karşı savaşmak mı?!

Yoksa onların ekmeğine yağ sürüp, ulsumuzu bir hiç uğruna canlı canlı yakmak mı?

Hatırlıyor musunuz?Hakkı Öcal'ın Ocal.net kapanırken yazdıklarını... Ne demişti?Bunu yazma gereği duyumuyorum(bilenler ne demek istediğimi anlarlar).

Peki soruyorum size; bu denli bilinçli insanlar toplanıyor bu foruma, herkesin kalitesi, hedefi belli... BT için forumda onca konu başlığı açılmış.Peki ya diğer konular?Sanat, Bilim, Edebiyat, Felsefe... Bu konular için yeni bir başlık konulmamış.Neden?Çünkü burası bir BT forumu.Sözüm kesinlikle Ceviz.net'e ve Ceviz.net üyelerine değil.Öyleyse diğer konuları nerede tartışacağız?Burada önemli bir nokta var.Eğer biz herşeyi göze alıp, günümüz yaşamında çok önemli bir yeri olan bilgisayarı ve dünyasını bu denli özenle teker teker alanlarına göre konu başlıklarına ayırıp, herbirini farklı kategoriye sokuyorsak dünyanın kalan %99.9'na ait konuları niye bir başlık altına toplamak gibi bir katliyam yapıyoruz.Bu çok büyük bir haksızlık olsa gerek, en başta yaşama...

Bu yazıyı okurken bu kadar zamanınızı niye aldım, biliyor musunuz?Belki laf arasına sıkıştırmak gibi olacak ama, geçenlerde biz yeni bir forum açmaya karar verdik.Amacımız ise bu eksik konuların üzerinde yoğunlaşarak onlara hakketikleri yeri vermekti.Bu konuda türlü türlü yorumlar oldu.Kimisi gereksiz dedi, kimisi anlamsız dedi, kimisiyse niye böyle bir şeye ihiyaç duydunuz dedi...

Düşünüyorum da yaşam maddi olarak pahalanırken, manevi olarak ne kadar da ucuzladı.İşin acı yanı, kimsenin böyle bir ihtiyaç hissetmemesi ve daha da önemlisi bunu bir ihtiyaç olarak görmemesi...

Şimdi bir düşünün, biz mücadele mi ediyoruz yoksa başkalarının ekmeğine yağ mı sürüyoruz?Burada hiçbir iddiam ya da yargım yok.Yalnızca sizi objektif ve doğal düşünmeye davet ediyorum.

Varın, etrafınıza şöyle bir bakınıp, ne olup ne bitiyor, kendi özgür iradenizle yorumlayın.

Zaman ayırıp yazdıklarıma asgari de olsa belli derecede değer verdiğiniz için teşekkür ederim.Zaten vermeseydiz bu yazıyı okuma zahmetine katlanmazdınız.

Sevgiler, saygılar...

NOT: Bu yazıyı yazarken kimseyi hedef almadım.Lütfen kimse üzerine alınmasın.Amacım ortalığı birbirine katmak değil, yalnızca sizleri birkaç dakika düşünmeye davet etmek.

acelya
26/06/2003, 11:00
Orjinal mesajı gönderen MUBNET
Düşünüyorumda yaşam maddi olarak pahalanırken, manevi olarak ne kadar da ucuzladı.

Ne kadar güzel bir cümle. Ayrıca da doğru bir cümle...

Mingitau
26/06/2003, 11:07
Sanırım bahsettiklerinin içinde cevap gizli.
Üretemememizde son 50 yıldır en buyuk etken sadece konusulmasi. Uretmek icin konusmayi biraz erteledik ;)

HunTER
26/06/2003, 11:12
Cevızın (yada benzerlerının) hayatın sadece %0,01 lık bolumunu aydınlatmak ıcın gosterdıgı caba ortada.. Sımdı kalan %99,9 ıcın gereken azmı, mucadeleyı ve gayretı sız dusunun..

Demek ıstedıgım buna hıcbırımızın gucu yetmez.. Aslında tam olarak bunumu kasttettın ondan da emın degılım? Kaldıkı hayatı tablolar ve karakterler ıcıne hapsetmende mumkun degıl..

O nedenle ben yaptıgımız ıste bı eksıklık gormuyorum.. Dogru olan budur.

MUBNET
26/06/2003, 11:15
@HunTER
"...O nedenle ben yaptıgımız ıste bı eksıklık gormuyorum.."

Ben de görmüyorum.İstersen yazıyı bir daha okuyabilirsin.Mümkün olduğunca yazı hakkında yorum yapmamaya özen göstericem.Değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum.

redial
26/06/2003, 11:20
mubnet, sordun, insanlar fikirlerini belirtti. Simdi seninle farkli dusunduler diye insanlari yargilamaya kalkiyorsun.

Bu forumun diger seyleri tek bir baslik altinda toplamasinin nedeni ise bilisim teknolojilerine yonelik bir forum olmasi. Bu neden kitap siname bale sutopu gibi bolumler yok bu forumda. Ama bilisimcilerinde insan oldugu ve bu konu disinda da faliyetleri olabilecegi dusuncesinden hareketle bir diger seyler bolumu var.

Umarim anlatabilmsimdir.

MUBNET
26/06/2003, 11:23
Arkadaşlar lütfen, daha önce de bahsettiğim gibi, yazıyı bazılarınız kendi istediğiniz gibi anlıyor.Lütfen biraz daha objektif olalım.

redial
26/06/2003, 11:28
yine ayni seyi yapiyorsun...
bazilarimiz istedigi gibi anliyor degil, senin istedigin gibi anlamiyor.
ama anladigi gibi anliyor...

ne dememizi, ne anlamamizi istersin?
onu bari soyle?

HunTER
26/06/2003, 11:28
Eğer biz herşeyi göze alıp, günümüz yaşamında çok önemli bir yeri olan bilgisayarı ve dünyasını bu denli özenle teker teker alanlarına göre konu başlıklarına ayırıp, herbirini farklı kategoriye sokuyorsak dünyanın kalan %99.9'na ait konuları niye bir başlık altına toplamak gibi bir katliyam yapıyoruz.Bu çok büyük bir haksızlık olsa gerek, en başta yaşama...

Hayır MUBNET aslında yeterınce objektıfız.. Ve okudugumuzu anlasılması gerektıgı sekılde anlıyoruz.. Yukardakı ılk cumle sonunda soru ısaretı olmasa da bır soru ıcerıyor.. Bızım tek yaptıgımızda bu soruyu cevaplandırmak hepsı bu..

Yoksa kastettıgın sey bu degılmıydı?

MUBNET
26/06/2003, 11:42
Kastettiğim:
"...Sözüm kesinlikle Ceviz.net'e ve Ceviz.net üyelerine değil..."
cümlesi, bütün bu anlattıklarımın Ceviz.net'e olmadığını anlayıtor.
Ayrıca:
"...NOT: Bu yazıyı yazarken kimseyi hedef almadım.Lütfen kimse üzerine alınmasın.Amacım ortalığı birbirine katmak değil." cümlesi de bunu destekliyor.

redial
26/06/2003, 11:47
Kimi hedef aldigin onemlimi?
sen bir fikir atmissin ortaya, birileri de bunu begenmemis...
hepsi bu....

MUBNET
26/06/2003, 11:52
O zaman diyecek hiç mi hiçbir şeyim yok.Böyle dürüst davranan adama canım feda.

p4r4h4t
26/06/2003, 11:54
istemek bu ugrashi dogurdu.
istemeyi de bir ihtiyac dogurdu kim bilir bazilar icin merak bazilari icin baska sebep ama buradayiz iste sonunda

RaiST
26/06/2003, 12:01
ceviz.nette edebiyat vs gibi topicler acilsa bir gun durmam. cunki benım konum hakkında bilgi sahbi olmaan bende dunya gorusu farklı olan insanlarla dunyada hergun karsılasıyorum zaten...

MUBNET
26/06/2003, 12:03
Aslında arkadaşlar birşey hatırlatmak istiyorum.Konu başlığı ne kadar "Niye bu uğraş..." olsa da ve soru niteliği taşısa da aslında bu bir soru değil.Yalnızca düşünmenizi istediğim bir konu.Zaten Axion'un da dediği gibi cevap anlatılanlarda gizli.

Ansugo
26/06/2003, 16:15
Orjinal mesajı gönderen MUBNET
Peki soruyorum size; bu denli bilinçli insanlar toplanıyor bu foruma, herkesin kalitesi, hedefi belli... BT için forumda onca konu başlığı açılmış.Peki ya diğer konular?Sanat, Bilim, Edebiyat, Felsefe... Bu konular için yeni bir başlık konulmamış.Neden?Çünkü burası bir BT forumu.

Aynen dediğin gibi herşeyin bir yeri, bir zamanı, bir ortamı, bir kişisi ve vesairesi vardır.

Bir BT forumunda Diğer Şeyler kısmında siyaset konuşulması bazen mümkün olabilir ama mesela siyaset diye ayrı bir bölüm olması karışıklık çıkarır.

Kütüphanelerde kitaplar konularına (içeriğine) göre indeksleniyor. O zaman biz de kültürümüzü, bilgimizi sitelere göre indekslemeliyiz.

EAN
26/06/2003, 17:03
Buradaki insanlar (Mubnet sen de dahilsin buna..) gerektiğinde su topu, futbol edebiyat vs. gibi hayatın değişik alanlarını irdeleyen sanal topluluklarını, bilgi verici siteleri oluşturabilecek yetenek ve bilgiye sahiptirler.

Bu bilgiye sahip olma sürelerini güncel tutmak, bu bilgiyi geliştirmek ve diğer insanların da kendi topluluklarını; bilgi verici sitelerini oluşturabilmeri için onlara yardım etmek.. İşte bu sitedeki çoğunluğun amacı budur.

Dolayısıyla ceviz.net hayatın %1'i ile ilgileniyor.

Siz futbolu hayatın %2'si olarak görüyorsanız. Bjk.com IRC sunucusuna takılabilirsiniz mesela. :)

Ya da edebiyatçılar ile bilgi alışverişinde bulunmak için www.edebiyatdunyasi.com adlı bir site kurup bir topluluk oluşturabilirsiniz.

Sayın Hakkı Öcal Hocamın hayali de bu değil miydi sanki?

BT ne için var? İnsanların daha çok şey öğrenebilmeleri, bilgiye ulaşım hızlarını arttırabilmeleri için ve de en önemlisi kartellerin tek düze haber kaynaklarından insanları kurtarabilmek için var!

İşte bu amaçta ceviz.net üstüne düşen görevi layikiyle yerine getirmektedir (Ufak tefek anlaşmazlıklar, terslikler ve görüş ayrılıkları olsa da. :yaaa: )

Amacımız Türkiye Cumhuriyeti'ndeki insanların bilgiye ulaşımını hızlandırmaktır.

Unutulmamalıdır ki bu çağda cahillik okuma yazma bilmemek değil, öğrenmeyi bilmemektir.

İyi çalışmalar,

lech
01/09/2003, 05:27
Oncelikle sorun bu forumda edebiyat felsefe vs. konularinin yer almamasi degil, dedigin gibi bu site bir bt sitesi ve buraya giren bir kisinin amaci bellidir. BT kisinin ilgi veya is alanina girer ve dolayisiyla girmek icin bu siteyi secmistir. Her insanin ilgi alani merai, isi farkli oldugundan, farkli farkli dagilimlar var, tabii bu ilgi ve meraklari yonlendirmedede paraninda rolu cok fazla.
Ama sunu unutmamak lazim bir edebiyat meraklisi, aradigi bilgiyi gercekten isterse eninde sonunda bulur. Genel olarak BT bilgilerinin edebiyat felsefe vs bilgilerinden daha az olmasi bu ortama gore bence normal. Buda demek oluyorki BT ye ilgi cok fazla, olay birazda arz talep meselesi bence. Sonuclarina katlanmak sartiyla herkes istedigini yapmakta ozgurdur. Herkes biliyorki hayat sartlari ilgi ve meraklari korelterek insanlari geliri fazla olan ilerde guzel bir ise ve donusecek ilgi alanlarina yoneltiyor. Örnegin BT.

Sahin
01/09/2003, 08:48
Güzel bir konu, düşünerek yazmak gerekir şu anda zamanım olmadığından konuyu takip ettiğimi belirtmek istedim, daha sonra bir şeyler yazacağım...

MEHMET
01/09/2003, 09:47
Aslında böyle bir konu açılması iyi olmuş. Neyse gelelim. MUBNET güzel yazmış ama unuttuğu bir şey var ceviz.net mynet gibi bir portal değil BT sitesi. Bunun gereği ağırlık vereceği konular bellidir o zaman.
Gelelim ayrı bir konuya.
ben ceviz.net'i yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum ve gördüğüm kadarıyla yazılar güncelleme konusunda çok yavaş ve yeni yazılar az.
Forum da o kadar güzel açıklamalar var ki bunlar makale haline getirilip yazılar kısmına konulabilir.
Hem yazı ile ilgili forumda bir konu açlıması engellenmiş olur.