PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Program üretemiyorum?

ubuntu
24/03/2007, 19:38
Kitabımda her bölümün sonunda alıştırmalar var. Anlatılanları anlıyorum, verdiği örnekleri anlıyorum fakat alıştırmalarda şu programı yap dediğinde programı bir türlü yapamıyorum. Nasıl yapacağımı kafamda tasarlıyamıyorum. Neler kullanacağımı nasıl kodlayacağımı bilemiyorum. Ama dediğim gibi verdiği örnekleri açıklamasına gerek kalmadan anlıyorum. Tahmin edebiliyorum çıktının nasıl birşey olacağını. Acaba bu sorunumu nasıl aşabilirim?

ubuntu
24/03/2007, 20:09
Eklemeyi unutmuşum c++ öğrenmeye çalışıyorum.

mrcplus
24/03/2007, 20:51
c++ ile yapılmış ufak program kodlarını inceleyerek belki bu sorununu aşabilirsin.

Flagrant
25/03/2007, 21:42
o anladigin ornekleri bakmadan yazmayi deneyebilirsin. Yazarken takildigin yerlerde bakip, bunu neden kullanmis, kullanmasak ne olur... gibi sorular sorup o bolumleri cikarip yerlerine yenilerini koyup derlemeye calisabilirsin. kisacasi calisan programlarla oynayip yenilerini uretmeye calisabilirsin. Bu sekilde algoritma kurmayi daha rahat ogrenebilirsin kanimca.

kolay gelsin..

necipakif
25/03/2007, 21:47
ubuntu, madem yeni başladınız, basit programları kafanızdan derleyerek(kendinizi derleyicinin yyerine koyarak), biraz daha uzun kod durumlarında yani zihnin yeterli kalamayabileceği durumlarda kağıt kalemle tek tek adım adım programı işletin. Hatayı siz derleyiciden önce bulursunuz. Böylelikle tek bir compile etmde bile programlarınızı halletmiş olabilirsiniz..

Selâmetle..

ubuntu
25/03/2007, 23:54
Galiba sorunumu buldum. Kitap gösterdiği örneklere göre fazlasıyla zor sorular soruyor. Birazda kapasite ve düşünce meselesi. Ve en önemlisi algoritma ile hiç uğraşmadım.

Revne
26/03/2007, 03:53
Size tavsiyem...
Yaptıgınız hataları bir tarafa not etmek. Daha sonra bu notlara bakıp daha cok hangi konularda takıldıgınızı anlayabilirsiniz..

Kod yazarkende bu notlardaki ayrıntılara dikkat edebilirsiniz...

Kolay Gelsin