PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Log on sorunu?..

burasmen
24/03/2007, 11:26
Etki alanındaki bilgisayara Domain Administrators grubuna ait üyeler dışında hiç bir Donaim kullanıcısı Logon olamıyor. Makinada DeepFreeze gibi bir program da YOK. Makinayı Etki alanından çıkartıp tekrar almamda fayda etmedi.
Sorun kendiliğinden ortaya çıktı. C:Sürücüsünün NTFS Güvenlik ayarları diğer makinalarla aynı. Acil yardım bekliyorum.

burasmen
24/03/2007, 11:28
Bu arada Kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra tam oturum açılırken ,"Ağ oturumu kapatılıyor" (Klasik oturum kapama mesajı) gelip tekrar Ctrl+Alt+Del ekranına dönüyor.

Predator
24/03/2007, 12:33
Peki sunucu üzerinden logon olamayan bir kullanıcıyı administrators grubuna alıp denediniz mi?

Hiçbir kullanıcıdan kastınız kaç tane kullanıcı var?

burasmen
24/03/2007, 14:22
Domaine Logon olamayan bir kullanıcıyı EnterpriseAdmins grubuna dahil edince olabiliyor. (Ne Administrators, ne DomainAdmins olmuyor) Hiçbir kullaınıcı derken 100 kadar kullanıcının hiçbiri demek istedim.
Acaba Documents And Settings klasöründeki NTFS ayarlarını kaldırdım acaba yazma hakkını falan dedim ama diğer makinalar ile aynı.
Sayın hocam, makinayı da yeniden kurmak istemiyorum. Hangi Policy ya da hangi güvenlik ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Predator
24/03/2007, 18:38
Terminal Services değil değilmi normal logon olmaya çalışıyor bu kullanıcılar?

Ayrıca logon olmaya çalıştıkları makina domain controllermı yoksa istemcimi?

logon auditingi açıp daha sonra eventlarda verdiği hata mesajınada bakman gerekmekte...

Hatta bu işlemi yapmadan eventlarda hata mesajları varmı?