PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Componentler hakkında

KAFAYI-7M
25/06/2003, 13:07
Evet arkadaşlar...
Delphi 7 de nasıl bir component yüklenir?
Ayrıca benim bilgisayarımda kendi eklediğim component dahilinde yaptığım bir program diğer bir arkadaşta exe'sini verdiğimde benimkindeki gibi çalışır mı?

Yardımcı olursanız sevinirim... Hiçkimse cevap yazmıyor çünkü...

Ansugo
25/06/2003, 16:56
Herhangibir Delphi kitabı almanı öneriyorum.

Bu spesifik bir sorun olmadığı için kitaplarda cevabı var.

Eğer bir Delphi kitabın varsa ve bu sorunun cevabını bulamadı isen hangi kitap olduğunu söyler misin?

Sedat Atif
26/06/2003, 00:37
Aldığınız kitapta bulunması lazım bu konunun.

Herneyse, kısaca :

- Component>Install Component
- Browse (Unit Filename)

Evet, compile edilmişse çalışır. Ama proje dosyalarını (kodları) vereceksen o componenti de vermeniz gerekir.

Sedat Atif
26/06/2003, 00:40
Orjinal mesajı gönderen KAFAYI-7M
Hiçkimse cevap yazmıyor çünkü...

Delphi ile ilgilenenlerin sayısı pek fazla değil sanırım.

TeDDy
26/06/2003, 11:31
Component olarak Sedat Arif hocama katılıyorum. Kitap olayıda iyi olur.

Bur forumda programlama ile uğraşan fazla yok sanırım. daha çok WEB PROGRAMLAMA ile ilgilenen war. Ama bu kadar programcıyı da ben başka forumlarda göremedim. Eminim sadece herkes wakti sınırlıdır, cevap yazamıyodur.

Yoksa bence bu forumda yeteri kadar programcı arkadaş war. sen gönlünü ferah tut ve bilgini paylaş.

İşte bütün mesele bu :)

Sedat Atif
26/06/2003, 22:31
Eminim sadece herkes wakti sınırlıdır, cevap yazamıyodur.

+1

KAFAYI-7M
26/06/2003, 22:53
Neyse arkadaşlar kendim yaptım...
Ama hangi kategoriye koyduğunu bi türlü bulamıom :)

Sedat Atif
26/06/2003, 23:46
Neyse arkadaşlar kendim yaptım...

Bazıları kendine yeni kategori açar, bazıları "samples" kategorisine koyar. Bazılarını da arayıp bulman gerekir. :)

ahmet ustun
27/06/2003, 10:49

ben genellikle componenti kurmadan önce eğer varsa tabiki pas içeriğinde 'Register' sözcüğünü aratırım bu sayade nereye kuracağını öğrenirim. iyi çalışmalar.

farukcalikusu
29/06/2003, 16:18
Evet arkadaşım bu işe yeni başladıysan ki durum onu gösteriyor bazı konular kafanda oturması açısından kendine bir kitap edin. Şu anda forma soru sorduğundan sana verilecek cevabı bile uygulamakta zorluk çekeceksindir.

En basitinden sana İhsan KAragülle ve Zeydin Pala hocanın Delphi 5 'ni tavsiye edbilirm.

Ben iki yıldır Delphiyle uğraşıyorum benim kütüphanemde 4 tane Delphi kitabı var.

Sana kolay gelsin :)