PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Tüm üyelere selamlar...

Sayfa : [1] 2

acelya
25/06/2003, 10:02
Herkese merhaba... Ben daha dün üye oldum, yani aranıza yeni katıldım.

Dün google`da arama yaparken gördüm bu siteyi ve hemen üye olup, dün tüm gün şimdiye kadar yazılı olanları okumaya çalıştım.

Oldukça hoş bir site bence. Herkes birbiriyle iyi geçiniyor gibi. Bayların çoğunlukta olduğu bir site olmasına rağman kaba saba sözlerin yer almadığını görmek gerçekten çok güzel. Bu da buradaki insanların ne kadar seviyeli olduklarını gösteriyor.

Bu arada niye bayanların sayısı bu kadar az? Üzüldüm doğrusu...

Neyse, herkese tekrar merhaba...

p4r4h4t
25/06/2003, 10:07
hos geldiniz

bayanlarin boyle matematik, programlama veya demir gibi seylerle ugrastigi pek nadir karsilasilan bir durumdur.

JakaBo
25/06/2003, 10:07
:) Tekrar hoşgeldin açelya,
Evet buradaki herkes kardeş gibidir. O yüzden yeni üye olanlar ceviz.net'e çabuk ısınıyorlar. Konu bilgisayar, internet, web tasarımı olunca bu işlerle ilgilenen bayanlar azınlıkta oluyor. Belkide o yüzden bayan üye sayımız azdır..

acelya
25/06/2003, 10:10
merhaba p4r4h4t
bilgisayarla profesyonel anlamda çok ilgilendiğimi söyleyemem ama matematikle aram iyidir. zaten matematik bölümünde okuyorum.

acelya
25/06/2003, 10:12
jakabo dün de hoşgeldin iletisi göndermişin ama ben ancak bugun gördüm. ona da cevap yazmıştım. hoşbulduk

dediğin gibi buraya ısınmamak mümkün değil:super:

p4r4h4t
25/06/2003, 10:14
:) ehh bende insan olduguma gore her attigim tutacak diye bir sey yok diyeyim o zaman

acelya
25/06/2003, 10:16
:)

redial
25/06/2003, 10:17
ceviz ailesine hosgeldiniz...

acelya
25/06/2003, 10:18
teşerkkür ederim redial hoşbulduk...

HunTER
25/06/2003, 10:19
Iyı karmasık bı hesaplama yapılması gerektıgınde sana gelırız :) Yada senınde kanına gırıp programcı olmanı saglarız..

Saka bı yana merak ettım matematıkcı bı bayan google'da ne ararsa karsısına ceviz cıkıyor?

p4r4h4t
25/06/2003, 10:24
Türden bağımsız bir toplama algoritması - makalesi geldi aklima :)

acelya
25/06/2003, 10:27
hunter bu siteyi hangi konuyu ararken gördüğümü bulmaya çalışıyorum. bulursam haber veririm :)

bakayım bu "türden bağımsız bir toplama algoritması - makalesi " neymiş...

Sahin
25/06/2003, 10:34
Chat magazin fal falan gibi sitelerin forumlarını saymazsak web ve programlama alanındaki en çok bayan üyeye sahip sitelerden biri diyebiliriz burası için sanırım 50-60 arası bayan üye var sitede.

Bu arada hoşgeldin Açelya.

acelya
25/06/2003, 10:36
hoşbulduk Şahin...

eğer 50-60 bayan üye varsa bu sayısı fena sayılmaz... :)

Sahin
25/06/2003, 10:38
Varda aktif olanlar azaldı :)

Mingitau
25/06/2003, 10:45
Hoşgeldin acelya....

Matematikte okuyan birini bulduğumuza gore seneye 101 ve 102 forumları açalım benimle birlikte Ankara dolaylarından birileri çok sevinecek :p

acelya
25/06/2003, 10:52
Hoşbulduk Axion...

Matematikle olan herşeyde varım ama bilgisayarla aram çok da iyi değil hatta hiç iyi değil ona göre...

Şimdi sen kendi kendine soracaksın: "O halde burada ne işin var?" diye :)

Güzel bir soru olur doğrusu. Forumun genel konular kısmını sevdim, ondan herhalde...

acelya
25/06/2003, 10:56
Hunter bu arada buldum bu siyeye nasıl rastladığımı

Google`da Platon`la ilgili bir şeyler ararken görmüşüm burayı.

Nietzsche isimli üyenin yazdığı mesajın sonunda Platon`un bir sözü var. İşte "Bakayım Platon ne demiş." diye girmişim ceviz.net`e

Umarım merakın gitmiştir şimdi :)

Mingitau
25/06/2003, 11:00
Matemetik olmadan bilgisayar hele ki programcılık dusunulemez.
Oturupta bizde Matematigin ne oldugunu duzgunce anlatsalar, su an burdaki herkes Matematik sınıflarına kosardı. Tabii biri haric ben gider Edebiyat ya da Fizik Sınıfına kosardim. :D

Burası da sadece IT ciler icin degil, herkes icin hatta pazarlamacılar ve hukukcular icin bile....

Onemli olan sadece bir isle ugrasmak degil ogrendigini asıl meslegine uygulayabilmek. Ben farklı bir alanda yetisiyorum ama bıraksalar(bazı durumlar yerinde olsa) domateslerin buyumesinin bir ekipmanla takip edildiği 24 saat dunyanın heryerinden kontrol edilebilen bir sera yapardım ;)

acelya
25/06/2003, 11:07
:) Matematik olmadan değil programlamacılık hiçbir şey olmaz bence. Çünkü belki farkında değiliz ama hayatımızın içinde yer alan herşey matematikle alakalı.

Bu yıl okulda fortran dersleri gördük.Aslında oldukça zevkli derslerdi ama zaman sınırlı olduğu için pek bir şey öğrenemedik. Bildiğim bir şey var o da programlamacılığın gerçekten zevkli olduğu. Düşünsene ortaya çıkan şey senin ürünün olacak. Özellikle de bir de hatasız çalışırsa insanın keyfine diyecek yok bence. Belki bu siteye gire çıka ben de bilgisayarla yakından ilgilenir olurum :)

Bu arada "Burada ne işin var?" dememişin. Saol ...

HunTER
25/06/2003, 11:10
Umarım merakın gitmiştir şimdi :)

Gıttı, gıttı :)

acelya
25/06/2003, 11:13
merakını gidermek için dün tüm girdiğim sitelere tek tek bakmam gerekti ama olsun. sen sorunce ben de merak ettim doğrusu. bulamasaydım bu gece kesinlikle uyuyamazdım:p

CrazyCat
25/06/2003, 11:29
bulamasaydım bu gece kesinlikle uyuyamazdım

Bulamadığın/yapamadığın bir şey için geceleri uykusuz kalıyorsan , Bilgisayar öğrenmek için gerekli takıntıların vardır :D

Yanına biraz da nasıl yapmışlar takıntısı ile bir miktar kıskançlık ii gider :)

Bir süre sonra problem çözerken şeytanın bile aklına gelmeyecek yollar keşfetmeye başlarsın :D

Hoşgeldin ve kolay gelsin :)

acelya
25/06/2003, 11:34
Öncelikli olarak hoşbulduk CrazyCat

Kafama eğer bir şeyi takarsam senin de yazdığın gibi "bulamadığım/yapamadığım" herhangi bir şeyi kafaya takarsam tüm gün o konu aklımı meşgul eder. Rahat edemem.

Bu durumda senin söylediklerini baz alırsak bilgisayarla ilgilenmek için gerekli malzemelerin bir kısmı ben de mevcut :)

Bu durumda geriye bir tek hoca bulmak kalıyor sanırım...:p

RaiST
25/06/2003, 11:39
hoşgeldin .

bende tam 152 dersinden takıntılıydım :D

acelya
25/06/2003, 11:42
Hoşbuldum saol RaiST :)

152 dersi ne oluyor? Cahilliğime ver...

RaiST
25/06/2003, 11:49
mat 152, 2.sınıf matematik ( diziler, 3 boyutlu integral cart curt :)

Gurhan
25/06/2003, 11:51
hoşgeldin acelya
matematik demişken
matematik 2 den kaldım :uff: koca okuldan 7 kişi geçmiş
okulu uzatıcam galiba :uff: :aglama: :(

acelya
25/06/2003, 11:54
Hımm tamam anlaşıldı RaiST :)

Diziler, seriler güzeldir. Hatta integral de güzeldir ama tek katlı olduğu sürece tabi :)

Gerçi iki boyutlu olanları da severim ama üç boyutlularla başa çıkmak bazen oluyor. Biz de bu yıl gördük üç katlıları. Zor da olsam geçtim o dersi Allah`a şükür.

Anlamadığın yer olursa sor :p

acelya
25/06/2003, 11:57
Merhaba Gurhan

Ya geçmiş olsun üzüldüm kalmana ama hayırlısı olsun. Umarım okul uzamaz.

Yardımcı olabileceğim herhangi bir şey varsa söyleyebilirsin

Bu arada bana biraz müsade, şimdilik çıkmam gerek görüşmek üzere ( yarım saatten gelirim galiba )

Scorpion
25/06/2003, 12:10
@Raist abi neden dersin pin kodunu kullanıyorsunki...
mesela ben okurken 152 pin numaralı ders Betonarme idi. Gerçi buda kazık bir dersti :D

@acelya hoş geldin de

acelyaya forumda hemen bir bolum acalım matematik

hatta ilk soruyu ben sorayım. Aslında basit bişi ama ben çözemedim. Yakalayamadım görüş noktasını. (walla ciddi ciddi soruyom dalga falan geçmeyin)

x+y=5
x.y=2

ise

x²+y²/x³+y³=?

nedir şeklinde sorular. En son ortaokulda çözmüştüm bu tipte soruları. Bizim ufaklıklardan birisi çözememiş. Aslan abim sen çözersin dedi getirdi bana ama bende göremedim sorunn çözmünü...

Hatta birde şole bişi vardı...

a/b=5
a/c=7
a+c/b-c=?

Rapsodi
25/06/2003, 12:46
hosgeldin Acelya,
@Scorpion

(x+y)^2=(x^2+y^2)-2x.y
25=(x^2+y^+)^-2.2
(x^2+y^+)=21
----
(x^3+y^3)=(x+y)*(x^2-xy+y^2)
(x^3+y^3)=5*(21-2)
(x^3+y^3)=95
demekki yine sinavdan cakabilirim :(gozlukleri degistirmem gerekir
---
(x^2+y^2)/(x^3+y^3)=21/95 gibi bisi cikamasi lazim
-+++++++++++++++++++++++++++++-
a/b=5 >a=5b
a/c=7 >5b=7c
c=(5b)/7
a+c=(5b+(5b/7))=40b/7
b-c=(b-(5b/7))=2b/7
(a+c)/(b-c)=20
++++++++++++++++++++++
kusura bakmayin sinavdan yeni ciktim:)unutmadan hesapliim dedim.
eski hali
x+y)^2=(x^2+y^2)-2x.y
25=(x^2+y^+)^-10
(x^2+y^+)=15
----
(x^3+y^3)=(x+y)*(x^2-xy+y^2)
(x^3+y^3)=5*(15-5)
(x^3+y^3)=50
---
(x^2+y^2)/(x^3+y^3)=3/10 gibi bisi cikamasi lazim

HunTER
25/06/2003, 12:52
Ya mutasyonda cok guzel bır tartısma vardı sayılar uzerıne onumu tavsıye etsek acaba kendısıne :) Durun hatta adresı suydu.. http://www.mutasyon.net/forum/ikonboard.plx?;act=ST;f=1;t=22;st=100

Fakat tartısma 11. sayfada baslıyor bos yere okuma okadar yazıyı :)

acelya
25/06/2003, 12:55
x^2+y^2= (x+y)^2- 2xy= 5^2-2*3=25-4=21

(x+y)^3=x^3+3x^2y+3xy^2+y^3

5^3=x^3+y^3+3xy(x+y)

125= x^3+y^3+3*2*5

x^3+y^3=95

istenilen cevap 21/95

umarım bir hata yoktur

redial
25/06/2003, 12:58
arkadaslar, bu tip hizli etkilesim icin bir irc olayi dusunmustuk aslinda :D
Neyse siz bakmayin bana, devam edin ;)

acelya
25/06/2003, 12:58
hoşbulduk rapsodi

Rapsodi
25/06/2003, 13:04
biraz sonra "Sayisal Yontemler" adli garip bir dersin sinavina girecegim ,Tum Cevi Ailesinin dualarini bekliyorum
Size guveniyorum:)

acelya
25/06/2003, 13:06
mutasyondaki tartışmada bayağı derin konulara dalmışlar :p
yazılanlar da bir hayli uzun ama iyi yazmışlar doğrusu :)

sana da başarılar rapsodi...

HunTER
25/06/2003, 13:07
Laf acılmısken ben sınavda bu sorulara bon bon baktım.. Acaba dıyorum dangalak olan benmıyım sorularımı? Yanı kod yazmak ıle matematık problemlerını cozmek arasında ne kadar bag var.. Cunku kod yazabılıyoken problem cozememek agırıma gıdıyo :)

Yoksa aslında ben koddamı yazamıyorum (yuh artık).. Dogrudur aslında sımdıye kadar tum yaptıgım kayıtları cek, kayıtları lıstele :)

Hadı bunu tartısalım..

Not: Topıc bosa gıtmesın dıye yoksa sızı sabote etmek gıbı bı nıyetım yok :)

CrazyCat
25/06/2003, 13:14
Orjinal mesajı gönderen Rapsodi
biraz sonra "Sayisal Yontemler" adli garip bir dersin sinavina girecegim ,Tum Cevi Ailesinin dualarini bekliyorum
Size guveniyorum:)

Sayısal yöntemler herhalde sayısal analiz gibi bi ders. O dersin sınavlarını çok severim okuması kolay oluyor :D

Başarılar :)

redial
25/06/2003, 13:14
matemetigin tek sikintisi yeteri kadar built-in fonksiyonu olmamasi :D :D

acelya
25/06/2003, 13:17
aslında bu tip sorular öyle zor filan değil. tabi bu benim fikrim. katılmayanlar olabilir.

bilmeniz gereken sadece en fazla 5-6 formül var. bunları bildiniz hemencecik yapıverirsiniz bunları.

tabi bir de görme meselesi var. az önceki soruda olduğu gibi size verilenleri çok iyi kullanmalısınz daha doğrusu nasıl kullanacağınızı bileceksiniz.

bu lise matematiği çok zevkli. özellikle de geometri .ama üniversitede okutulan matematik tamamen soyut ve anlaşılması bayağı kafa isteyen mevzular. gerçi ünidekiler de zevkli ama lise konularını tercih ederim..:)

acelya
25/06/2003, 13:19
bu arada Scorpion forumda bir matematik bölümü açmayı teklif etmişin. sonuna kadar destekliyorum. umarım gerçekleşir...

CrazyCat
25/06/2003, 13:32
:D kim demiş build in fonksiyonlar yok diye
Sınavlar için bi çok fonksiyon var :)

CopyFormulaFromCalculator();
CaptureFromNeighbour();
PrintResultThenFillBackground()

daha bir çok fonksiyon var üstelik de kullanımı kolay :D

while (FinalScore>70) {
BegMoreScoreFromLecturer();
cry++;
}

:D

JakaBo
25/06/2003, 13:33
[Konu Dışı]
(Bu bölümde: Sahin , CrazyCat , Scorpion , prizma , acelya , JakaBo online.)

( Sanıyorum ceviz.net'in en aktif forumu burası olsa gerek :D )
[/Konu Dışı]

[Konu içi]
Şu matematikten hiçbirzaman anlamadım, hiçbir zamanda anlayacağımı zannetmiyorum. Böyle problemler için o kadar kafa yormak zoruma gidiyor :rolleyes:
[/Konu içi]

Scorpion
25/06/2003, 13:38
@redial
IRC olayına hiç bir zaman alışamadım. Sadece ICQ kullanıyorum. aslında birde ICQ list oluştursak fena olmaz. Ama şahin abi icq kullanmıyor.

@acelya sanırım cevap doğru :) Teşekkürler ...

acelya
25/06/2003, 14:06
insanlar matematiğe hep ön yargılı yaklaşıyorlar bence. kime sorsak matematik zordur der. bence tüm sorun anlatıcıdan kaynaklanıyor. anlatan kişi şayet konuyu güzel anlatırsa matematikte anlaşılmayacak bir şey yok bence.

bir de insanın önyargısı olmamalı. "ben şimdiye kadar bir şey anlamadım, bundan sonra da anlamam." gibi.

aslında işimize gelince matematiği çok iyi anlıyoruz. özellikle de erkekler daha doğrusu futbolla yakından ilgilenenler olasılıktan filan iyi anlıyorlar aslında. işte iki takım arasındaki puan farkı hangi şartlar altında kapanır( mesela şu takım şu takımı yener, şu takım da şu takıma yenilirse biz şampiyonuz gibi cümleleri çok iyi kurabiliyorsunuz), gruptan çıkmak için alınması gereken puan miktarı gibi konuları çok iyi hesaplıyorsunuz.

belki farkında değilsiniz ama olasılıklar üzerine konuşarak matematiksel bir hesap yapıyorsunuz.

yani bir insan ne kadar matematikten anlamıyorum dese de bir nebze mutlaka anlıyordur...

ayrıca problemlerle uğraşmak zoruma gidiyor diyosun. ben bayılırım havuz, işçi problemlerine :p

acelya
25/06/2003, 14:07
rica ederim Scorpion

herhangi bir sorun olursa yine sorabilirsin :)

JakaBo
25/06/2003, 14:22
:p Çok güzel örnekler veriyorsun açelya. Peki bundan sonra matematiğe :rolleyes: gözle değil :hmmm: gözle bakıcağım ;)

acelya
25/06/2003, 14:26
bakış açını hemen değiştirebiliyorsan ne mutlu sana :) her insan değişikliği kaldıramaz.

ayrıca biliyorum; verdiğim örnekler güzeldi. can alıcı noktadan yakaladım değil mi :P

JakaBo
25/06/2003, 14:31
Bakış açısı kolay değişebilir fakat öğrenme isteği biraz zor :o

Okul yıllarında öğrenemediğim şeyleri bu saatten sonra bence biraz geç.. :uff:

Benim bakış açımı değiştirebildiğine göre baya bi can alıcı olması lazım :p

acelya
25/06/2003, 14:36
eğer üniversiteye hazırlanma gibi bir durum yoksa zaten bu konuları bilmek bir işe yaramayabilir.

zaten önemli olan matematik mantığını anlamak. onu anlarsan gerisi boş bence. kurallar ve formüller ezberciler için vardır. ancak mantığını kullanmayı bilenler için formüller kafa doldurmaktan başka bir işe yaramaz. çünkü o formülü sen düşünerek bulabilirsin( tabi bu kanı her formül için geçerli değil.)

sen işte bu mantığı anla, ufkunu geniş tut yeter...

RaiST
25/06/2003, 14:37
matematikten iğreniyorum!

acelya
25/06/2003, 14:41
o da nereden çıktı ya? iğrenmek mi?

bence senin için de asıl sorun az önce de yukarıda yazdığım şeyler: önyargı, iyi bir anlatıcının olmaması...

tabi birde matematik dersinden kaldıysan iğrenme durumu olabilir. ama az önce de dedeğim gibi futbol matematiğinden iğrenmezsiniz hatta çok da iyi anlarsınız :P

JakaBo
25/06/2003, 14:42
Aslında günlük hayatta matematik bana pek fazla lazım olmaz. 2 ekmek ne kadar toplam para üstü ne kadar kalır? 3 kilo domates, 15 kilo patates, 28 kilo çikolatalı dondurma ne kadar tutar? Bunları bilmek bana yeter bence :)

Zaten üni'yi de matematik yüzünden istemiyorumya.. Neyse bu kadar matematik yeterli bana :D

MUBNET
25/06/2003, 14:47
Merahaba acelya.Aramıza hoşgeldin.

Ben MUBNET forumdakileri kanser eden adam :D
Yani aslında istemiyerek oluyor ama, bilmem forumdakiler ne düşünüyor?

acelya
25/06/2003, 14:51
Merhaba MUBNET hoşbulduk saol. aranıza kabul edilmek gerçekten hoş...

Kimsenin adına konuşuyor olmak istemem ama kimsenin senden şikayeti yok sanırım. dün yazılanların bir kısmını okudum ( genel konular kısmındakilerin çoğunu). çoğu üye ile önceden tanışıyorsunuz zaten. yani yabancı değilsiniz.eee samimiyetin olduğu yerde "kanser etme" ya da kanser olma durumlarının olacağını sanmam... :)

acelya
25/06/2003, 14:55
JakaBo yeni sınav sistemi ile matematik sorularının katsayısı arttı, biliyorsundur herhalde. matematiğin önemi buradan da anlaşılıyor.

sırf matematik yüzünden üni sınavlarına girmemek pek de akıl karı değil bence. ünide okumanın keyfi bir başka. ne liseye benzer ne başka bir şeye.

RaiST
25/06/2003, 14:57
yok yok ben hayatım boyunca nefret etmeye devam etcem!
mat 152den mat 151 den lineer cebirden vs vs!

acelya
25/06/2003, 15:00
şu derslerin kodlarını değil de adlarını yazsan diyorum. linner cebir en kolay ders bence. senin topolojinin varlığından haberin yok sanırım. en zor ders işte o ders bence.

bir de diferansiyel denklemler zor diyenler var ama o dersle henüz tanışmadım. bu yıl karşılaşacağım inşallah...

bu arada bölüm nedir?

JakaBo
25/06/2003, 15:08
:) Üniversite okurkende matematik lazım olacak muhtemelen. Zaten sırf matematik için girmiyorum üni'ye. Ben askere gitcem :p

RaiST
25/06/2003, 15:10
bu donem bende dif. denklemlerle karsılascam..

benim bolummu "bilgisayar amele egitim ogretim muhendislik bolumu"

acelya
25/06/2003, 15:16
hayat senin. tercihin askerlikse bir şey diyemem. illaki de üni.nin havasını tatmıycam diyosan...
( askerlik süresi de kısaltıldı ya, fırsat bu fırsat deyip herkes askere koşacak galiba :) )

CrazyCat
25/06/2003, 15:54
Orjinal mesajı gönderen RaiST
bu donem bende dif. denklemlerle karsılascam..

Ortalamayı geçtin herhalde. hayırlı olsun :)

Dif. denklemler oldukça zevklidir. Sizin müfredatta elektronik dersleri de vardı sanırım orda kusturana kadar kullandırırlar Dif'i :D

Adrenalin
25/06/2003, 16:02
Açelya hoşgelmişsin bende hoşgeldim :)
Matematikten Lise32e kadar nefret ederdim. Ama Dershanede bir hocam öyle bir sevdirdiki ÖSS de 37net bıraktım. Sevince harika bir ders oluyoor.

MUBNET
25/06/2003, 16:10
acelya birşeyi merakettim de, sen hangi saatlerde online oluyorsun.Yani ceviz.net'e giriyorsun.

acelya
25/06/2003, 16:15
Hoşbuldum saol adrenalin...

Dediğin gibi sevince harika bir ders bence de :)

Özellikle de ÖSS konuları çok zevkli. Benim ÖSS ile bir işim kalmadı artık ama sınavın ertesi günü soruları alıp hemen çözmek istedim. En zevkli kısmı da geometri olsa gerek. Goemetriden de üçgenler. Şimdi bir soru olacaktı da çözecektik... :p

acelya
25/06/2003, 16:16
MUBNET bu tamamen benim isteğime bağlı olarak her zaman değişebilir.

İstediğimde tüm gün online olarak kalabilirim.

Neden sordun?

Adrenalin
25/06/2003, 16:20
:) Benimde kalmadı 4 sene geçti. 5 olucak az kaldı. Geometri dersini lisedende severdim o hiç sorun olmadığından halen seviyorum sevmek zorundayım.

acelya
25/06/2003, 16:23
"5 olacak"?? okulu uzatacak mısın :) bölüm nedir?

Rapsodi
25/06/2003, 16:25
+++
Sinavim Bitti,sukurler olsun bunu da gectim(ins),
+++
@acelya seni bu forumun en dakik cevapcisi ilan ediyorum ,Masallah en kisa zamanda cevabi yaziyorsun.

Adrenalin
25/06/2003, 16:28
Yok okulun uzayacağı felan ama yaşlanıyorum ve okul bitti ona üzülüyorum :)
İktisat bölümüm.
@Rapsodi sende En iyi Jüri ödülünü al :P

acelya
25/06/2003, 16:29
Geçmiş olsun Rapsodi. İnşallah geçersin...

En dakik cevaplayici oldum demek :super: öhüm öhümm

Teşekkürler... :)

Gurhan
25/06/2003, 16:41
yafs bizim acelya'ya bilgisayari sevdirmemiz lazim böle devam ederse pc de kullanıcağımız tek program hesap makinesi olucak
konuyu değiştiriyim :kihkih:
bence web tasarım matematikten zekli

acelya
25/06/2003, 16:47
Konuyu değiştirmek istiyosun demek? Niye ki? Seni sarmadı galiba :) Her neyse...

Matematikçilerden iyi programcı olur derler. Belki bu işe bir şekilde bulaşabilirim :p

Her işin kendine göre zevkli tarafları vardır. Eminim tasarım da harika bir uğraşıdır. İnsanların görsel olarak ilgisini çekecek şekilde bir tasarım yapmak da en büyük maharetlerden olsa gerek...

JakaBo
25/06/2003, 16:49
Gürhan +1 :cool:

acelya
25/06/2003, 16:51
????????

JakaBo
25/06/2003, 16:55
Gürhan'a katılıyorum anlamına geliyor. :D

acelya
25/06/2003, 16:59
Gurhan`a katıldığını anladım. Yani sebep nedir, yazdıklarından hangisine katılıyosun anlamında sormuştum.

Demek ki her zaman cümle kurmakta fayda var. Dolaylı anlatımlara yer vermek bazen anlaşmazlıklara neden olabiliyor :)

Adrenalin
25/06/2003, 16:59
acelya'ya katılıyorum matematik bilmekde webe yardımcı oluyor enazından bir hesapmakinesi ile uğraşmıyorsun.
ve pratik zekan gelişiyor bir programdan hiç benzemeyen başka bir program yapıyorsun :) 2+2=5

acelya
25/06/2003, 17:01
2+2=5 işlemi doğru sayılır aslında biliyor muydun?

MUBNET
25/06/2003, 17:03
Ona göre sana birşey yazacağım zaman online olurum da...
Bir de dikkatimi çekti, sanki forumda nöbet tutuyorsun :)

Bu işin kökü nedir?Yani herhalde Dial-Up ile bağlanmıyorsundur.Benim gibi günde 5-6 saat internete 56K bile hızla giremeyip bir dünya telefon ve ISS faturası ödemiyorsundur herhalde :)

JakaBo
25/06/2003, 17:04
Web Tasarım işi matematikten zevkli demiş Gürhan arkadaşımız, bende ona katılıyorum :)

Ayrıca konunun değiştirilmesinden de yanayım.

E tabi benim yaptığım iş bu olunca, matematikten'de soğuduysak fikrimiz doğal olarak budur. Tabi senin içinde tam tersidir muhtemelen.

Demek artık kısa cümleler kuruyosun açelya :)

Adrenalin
25/06/2003, 17:07
Lise3 de Felsefe hocamız doğrulamıştı 4.99 bulmuştu :) ve bir dik üçgennde a²+b²=c² formülündede c²=b² bulmuştu buda felsefe :) Adamın aklı almıyor...
Orjinal mesajı gönderen acelya
2+2=5 işlemi doğru sayılır aslında biliyor muydun?

acelya
25/06/2003, 17:09
MUBNET sandığın gibi forumda nöbet tutmuyorum. Şu an sayamayacağım kadar çok pencere açık bir durumda. Sadece herhangi ileti geldiğinde haberim oluyor o kadar. Bu yüzden hemen cevap yazıyorum.

"Ona göre sana birşey yazacağım zaman online olurum da..." demişin. Matematikle ilgiendiğin anlamına mı geliyor bu? Yani başka bir konuda sana yardımcı olamam da...

Adrenalin
25/06/2003, 17:11
:D

MUBNET
25/06/2003, 17:13
Evet matematikle ilgileniyorum.Ancak bunu kastetmemiştim.Bir de ne ile internet bağlanıyorsun, modem mi?

acelya
25/06/2003, 17:13
Adrenalin bunlara felsefe demek yerine paradoks ya da çelişki demek daha uygun olur sanırım.

Bunun gibi daha bir çok sayıda paradoks var. Forumda matematik bölümü ya da benzer bir yer olsaydı paradokslar adı altında bir konu açabilirdik.

Dediğin gibi insanın aklı almıyor :)

acelya
25/06/2003, 17:16
Bazen modemle bazen başka şekilde bağlanıyorum MUBNET...

MUBNET
25/06/2003, 17:18
acelya, BT'yi ve tasarımı sever misin?Ve bu konu hakkındaki düşüncelerin(görüşün) nelerdir?

JakaBo
25/06/2003, 17:22
Kızın üzerine bir günde bu kadar gitmeyin yaf :)

İlk günden kafayı sıyıracak burada :p

MUBNET
25/06/2003, 17:24
Tamam, tamam.Haklısın.Ama kimse bana birşey diyemez.Ben demiştim bizimkileri kanser ediyorumdiye... N'apalım huyum kurusun :D

acelya
25/06/2003, 17:26
Gönderdiğim ilk iletilerden birinde yazmıştım sanırım: bilgisayarla aram hiç iyi değildir. Hatta bilgisayarla ilgili bir çok terime de yabancıyım. Hatta belki gülersin ama "BT" ne demek bilmiyorum. Tek bildiğim tasarım gibi, programlamacılık gibi konuların zevkli olduğu ama bu konularda hiç mi hiç bir becerim yok.

Belki bu işlere bir şekilde bulaşsam bir şeyler yaparım ama hiç denemedim.

Bilgisayarı sadece internet için kullanıyorum. Dersler dolayısıyla bazen fortranla da uğraşıyordum ama bilg. dersini geçince fortranı da bıraktım. :)

Bende durum işte böyle MUBNET. Az önce de dediğim gibi sana matematik dışında herhangi bir faydam dokunmaz sanırım.

Sanırım birileri içlerinden geçiriyordur: "Anlamıyosun madem ne işin var burda diye."

JakaBo
25/06/2003, 17:29
Yok canım burası sadece BT (Bilişim Teknoloji) formu değil.. Hayata dair, Oyun gibi forum konularıda mevcut..

acelya
25/06/2003, 17:44
Aydınlattığın saol JakaBo :)

Evet haklısın. Teknik konular dışında oyun ve internet gibi bana göre olan konularda var. Zaten bir gün de internet bölümüne el atacağım. Tanıtmayı düşündüğüm bir kaç site var.

Bu arada ben MUBNET`ten de cevap bekliyorum ama henüz bir ses yok. Ha bu arada MUBNET bir de "bunu kastetmemiştim" demiştin. Ne kastettin peki?

Bu arada nasıl alıntı yaptığınıza da anlatırsanız sevinirim. Öğrenmiş olurum :)

Tırnak kullanmak yerine alıntı yapmak daha iyi olur sanırım. :)

JakaBo
25/06/2003, 17:53

Bak mesajları okurken, mesajın altında bir icon var.

http://forum.ceviz.net/images3/quote.gif <- Bu icon :)

Seni diğer forum konularındada görmek isteriz doğrusu :)

acelya
25/06/2003, 18:00
Orjinal mesajı gönderen JakaBo

Seni diğer forum konularındada görmek isteriz doğrusu :)

ok saol. o da olur inşallah... :)

RaiST
25/06/2003, 18:07
"Matematikçilerden iyi programcı olur derler"

programcıdan matematikci olur mu?

Adrenalin
25/06/2003, 18:10
Programcıdan daha iyi bir programcı olur. :)

acelya
25/06/2003, 18:13

bence programcıdan da matematikçi olur. Bir programcı- yanlışım varsa düzeltin lütfen- bir programı mümkün olan en sade şekilde yazmaya çalışır, yani bir işlemin gerçekleşmesini sağlayacak komutu en kısa şekilde vermeye çalışır.

Bu da ancak hızlı ve pratik düşünme iyi olur. "Matematikçilerden iyi programcı olur." szöünde yatan mantık da budur bence. Dolayısıyla bir programcı isterse matematikle de ilgilenebilir ve anlayabilir herhalde...