PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İnternetten para nasıl kazanılır

Emrahgs
20/03/2007, 17:02
Arkadaşlar
internet üzerinden (tıkla kazan dolaş kazan reklam al kazan email oku kazan gibi şeylerin dışında)
nasıl para kazanılır
mesala çizim yaparak veya programlama yaparak veya grafik tasarlayarak template tasarlayarak
nasıl parakazanabilirim

ben şuan
çoğu programda başlangıç seviyesindeyim
nasıl para kazanacağımı öğrensem kendimi oyönde geliştirecem
yardım edebilirmisiniz

xmls
20/03/2007, 19:18
Web Tasarımı bildin iyiyse Template yaparak... Web Programcılığı bilgin iyiysede arkadaşlık scripti, emlak scripti veya yeni bir paket site geliştirerek devamlı bir şekilde satabilirsin...

Emrahgs
20/03/2007, 19:45
Örneğin template leri nasıl satabilirin

xmls
20/03/2007, 20:12
Tam emin değilim ama Templatemonster.com sitesinin şöyle bir sistemi olması lazım. Üye olup kendi yaptığın template'leri satabilirsin diye biliyorum. Yada html bir web sayfası oluşturursun template'lerin küçük resimlerini siteye koyup fiyatlarını yazıp satabilirsin... 2.ci seçenek daha mantıklı bence...

deggial
20/03/2007, 20:45
ilköğretim okulları, toptancılar gibi web sayfası ihtiyaçları düşük seviyede olan kurumlara tanıtım siteleri yapmak bu aralar moda bildiğim kadarıyla.. benim bildiğim (işin içinde değilim ama) ihtiyaçlar aşırı karmaşık olmadığı için daha rahat yapabilyorsun, yapım süreci rahat oluyor ama kesenin ağzını da hayli açabiliyorlar bu kısa iş karşılığında..

Meteryus
20/03/2007, 22:00
olaya daha geniş bir açıdan bakarsak , gerçek dünyada olduğu gibi sanal dünyada da mühim olan ne iş yaptığınız değil işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır, eğer işinizi iyi yaparsanız her yaptığınız işten para kazanırsınız. Hangi alanda uzmanlaşacağınıza da sizin yetekeleriniz ve zevklerinize göre karar vermeniz gerekir.

civciv
20/03/2007, 22:01
internetten para kazananlara gercekten hayranim.6 yil once antalyada dovme yaparak para kazaniyordum, 6 yildirsa bilgisayarda biseyler yaparak kazaniyorum. cocuk yasimda dovmeden kazandigim parayi lanetbilgisayarimdan hala kazanamadim.tam kazandim zengin oldum derken benden daha akilliya rastlamisim ki kandirildim, tabii bilgisayarla ugrasanlar zeki olur!

sonuca gelecek olursam, insanin para kazanmayi bileni boyle basliklara gerek kalmadan yolunu buluyor.bu yolda biraz yamyamlasanlari gordum ama olsun, sonucta kazanmak degil midir onemli olan! :(

Virtuozzo
21/03/2007, 00:15
İnternetten web tasarımı yoluyla para kazanmak free webmasterlar için oldukça zordur. Ama birkaç iyi referans elde ettikten sonra iş yetiştiremez hale de gelebiliyorsunuz. Bu tür durumlarda istediğiniz ücretten ziyade size iş yaptırıp da sizden hoşnut kalan müşterilerin yönlendirmesi oldukça önemli. Bir seferinde tanıtım sitesi yaptığım bir müşteri vasıtasıyla görüştüğüm bir diğer müşteri adayı, aynı işi benim istediğim fiyatın yarısına yaptacak varken beni tercih etti ki burada referansın önemi açıkça ortaya çıkıyor.

Kısacası freelance çalışan webmasterların iyi para kazanmalarının yolu çevreden ve referanstan geçiyor. Tabi yaptığınız işi hakkıyla yapmak da referans için en önemli nokta...

Emrahgs
21/03/2007, 00:17
Arkadaşlar
daha somut fikirlerinizi bekliyorum
zaten ben vb ile bi kaç proje yapıp sattım ama demek istediğim hani evde net var zaman bi hayli fazla işte bunu değerlendirebilirmiyim ddiye düşündüm
mesala tekstilcilerede bir program sayesinde desen çizinler varmış
mesala sizlerden kazanan varmı bu yolla

Virtuozzo
21/03/2007, 00:22
mesala sizlerden kazanan varmı bu yolla

Tekstil sektörüne pek bulaşmamanı tavsiye ederim. Zira nakit ve ödeme konularında oldukça laçkalaşmış bir sektör. Holding seviyesindeki tekstil firmaları bile yıllara varan derecede çeklerle iş yapıyorlar. Küçük tekstil firmalarının hali ise içler acısı. Bence başka sektörlerde şansını denemen daha sağlıklı olur.

Emrahgs
21/03/2007, 01:19
sektörüm bilişim sektörü olacakta
dalım ne olacak işte
aaslında ben size durumumu daha net açıklıyayım 20 içinde acil para gerek!!!

Ansugo
21/03/2007, 01:54
gerçek dünyada olduğu gibi sanal dünyada da mühim olan ne iş yaptığınız değil işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır, eğer işinizi iyi yaparsanız her yaptığınız işten para kazanırsınız.

Gercek dunyada benim gordugum isini iyi yapan degil hirsizlar kazaniyor. Hatta bu sebepten iyi yaptigimiz isleri yavas yavas birakip iyi bilmedigimiz mecralara kaymak zorunda kaliyoruz.

Hirsizlarin gun ve gun piyasanin icine ettigi yerde iyilerin para kazanma sansi yok gercek hayatta. Bir zaman sonra iyi yaptiginiz is size kostek olmaya baslayinca baska alternatiflere aramaya basliyorsunuz.

Acikcasi ben de arasira o hirsizlarin arasina katilsam mi diye dusunmuyor degilim. Sonucta duzen hirsizdan yana. Hatta onlarla savasmak icin onlarin silahlarini kullanmak gerekir tarzinda bir hadis filan da bulup kendimi kurtarabilirim saniyorum :)

Ansugo
21/03/2007, 01:56

O isin programlama, internet, pc bilgisiyle alakasi yok. Seni yanlis yonlendirmisler.

HunTER
21/03/2007, 03:45

Ikı kısı tanıyorum bu yolla para kazanan.. Ama ne kadar kazandıklarını bılmıyorum.. Tek bıldıgım bunun ıcın ıyı derecede corel yada freehand bılmen gerektıgı.. Bunun da Ansugo'nun soyledıgı gıbı ınternetle, programlamayla alakası yok..

Ha pekı ben nasıl para kazanıcam dersen.. Ese dosta haber sal uygun fıyata sıte yapılır dıye.. Mutlaka bırı duser..

Gercek dunyada benim gordugum isini iyi yapan degil hirsizlar kazaniyor.

Isını ıyı yapan ınsanları dolandıran hırsızlar.. Pıyasadakı tum alacaklarımı toplasam zengın olurdum herhalde..

civciv
21/03/2007, 08:40
Hatta onlarla savasmak icin onlarin silahlarini kullanmak gerekir tarzinda bir hadis filan da bulup kendimi kurtarabilirim saniyorum
yapilan isin karsiligini vermek istemeyen biriyle basetmek cok zor.yaz aylarinda basima bir felaket gelmisti. alacagim tum parayi vermedigi gibi paranin pesini birakmamiz icin aileme tehdit telefonlari acmisti. freelance calisanlar hirsizla nasil basa cikar bilmiyorum ama bir ekip kuracak olsaydim yanima silahli urkutucu birini de alir uyaniklara karsi emegimin karsiligini almak icin savasirdim.

aaslında ben size durumumu daha net açıklıyayım 20 içinde acil para gerek!!!
insallah hersey istedigin gibi gider.eger acil bir durum varsa, husrana ugrama ihtimalini de gozden cikarmayarak saglam bir isin pesinden kosmaya calis.devletle calisabilirsin mesela.

Emrahgs
21/03/2007, 14:02
arkadaşlar tamam beni boşverin bu düzen hep böylemi gidecek yani
okulu bitirdik 1 seneir iş bulamıyoz ya
nedir bu
ne işe yaracaz ozaman biz

HunTER
21/03/2007, 14:10
Acele etme.. Zamanla oturur hersey.. Ben lıseden mezun oldugum yıl sadece bır paket sıgara parasına ınternet cafe kurdugumu hatırlıyorum.. Sonrasında ıse senelerce asgarı ucretle calıstım.. Ama bunların karsılıgını yenı yenı alıyorum..

Ozetle sevdıgın ısı yap, gerekırse para alma.. Zamanı geldıgınde sende para kazanırsın..

Emrahgs
21/03/2007, 15:26
arkadaşım takip ettiğim kadarıyla sen bu netten kazanç konusunda deneyimlisin heralde

Priapos
21/03/2007, 16:31
arkadaşlar tamam beni boşverin bu düzen hep böylemi gidecek yani
okulu bitirdik 1 seneir iş bulamıyoz ya
nedir bu
ne işe yaracaz ozaman biz

Okul Sadece Teoridir.
Hocaların Çoğu Bişey Bilmez, Zaten Bişey Bilenler Öğretmen Olmaz.
Okurken Kendini Geliştiremediysen Yazık.:aglama:
Git Bir Yere Ara Eleman Olarak Gir Kendini Yetiştir.
Lise 2 ye Gidip Öğretmenlerinin Kazandığı Paranın 2 Kat Fazlasını Kazanan Çocuklar Tanıyorum.
Bende Üni. Okuyorum Aradaki Fark İşte.

Meteryus
21/03/2007, 21:43
Gercek dunyada benim gordugum isini iyi yapan degil hirsizlar kazaniyor. Hatta bu sebepten iyi yaptigimiz isleri yavas yavas birakip iyi bilmedigimiz mecralara kaymak zorunda kaliyoruz.

Hirsizlarin gun ve gun piyasanin icine ettigi yerde iyilerin para kazanma sansi yok gercek hayatta. Bir zaman sonra iyi yaptiginiz is size kostek olmaya baslayinca baska alternatiflere aramaya basliyorsunuz.Ansugo, bu bir tercih meselesi değil aslında , bu güne kadar hırsızlık yapmadıysan bundan sonra da yapmazsın, yapamazsın , bu nedenle bu alternatifler hayatını hırsızlık yaparak yada illegal işlerle uğraşarak kazanmayı planlamayanlar için pek de geçerli sayılmaz , işin o tarafını fazla kafaya takmamak lazım yani. Bu tamamen bünye meselesi , miğdemizin almadığı yemekleri yiyemiyoruz.

Ki şu da var , işin o tarafını yapanlar yada karakteri izin verdiği için yapabilecek durumda olanlar gelip burada konu açmıyorlar, gidip kolay yoldan paralarını kazanmaya başlıyorlar zaten :D

Emrahgs
21/03/2007, 22:32
haklısınız arkadaşlar
benim şuanda piyasada gözlemlediğim kadarıyla

*artık program yapmak satmak para etmiyor çünkü artık internet geliştikçe herkez her aradığı programı internetten buluyo
*web sitesi tasarlamak, web programcılığı yapmak ve grafiktasarım yapmak
para ediyo
bende kendimi bu konularda geliştirmeliyim

yanlış bi düşüncem varmı sizcede doğru yolmu

akkaraman
21/03/2007, 23:15
Ben de böyle bir başlık açmayı düşünüyordum fakat ben para nasıl kazanılır sorusunu sormaktan ziyade bunu sohbet vari şekilde düşünüyordum. Arkadaşım açmış bende buna ilave edeyim.

Masaüstü programcılığın tekil programcılara çokta iyi kazandırdığını düşünmüyorum artık.
En büyük sebebi çok fazla zahmet istiyor. ve günümüzde en değerli şeyse zaman Masaüstü programcılığı belli bir grup dahilinde programlı çalışmalarla kazanılabilir.

Artık tekil programcılar açısından en iyi kazanç Web programcılığıdır derim.
Bu noktada günümüz web i vasat zekayı kabul etmiyor. sivri buluşlar istiyor.
Sanal alem o kadar hızlı gelişiyorki sivri buluşar da yetmiyor. Biran önce faaliyet ve çalışma istiyor.

Bende 1 kaç aydır bu para kazanmanın illa reklam,tıkla,dolaş olamıyacağının araştırmasını yapıyorum. Hoş aklıma gelen pekte parlak fikir yok.

buna paralel olarak domainler hususunda da araştırma yaptım.(para kazanmak için)
Acaba yapmayı düşündüğüm siteye uygun bir isim bulabilirmiyim. veya güzel isimler varmı diye(isim avcılığı diyelim) fakat ne mümkün! anlamlı tek kelimelerin nerdeyse hepsi kapılmış birileri tarafından. bir kaç isim dışında yok...
ve kendi kendime hayıflanıyorum. neden bunu ilk ben yapmadım diye...

Neyse konu epey dağıldı.Son sözümü söyliyeyim. Kardeşim kolay para kazanacaksan hoş, teleffuzu kolay bir isim bul bir arkadaşlık sitesi aç. scripleride piyasada istemediğin kadar var.
Baki bir şeyler istiyorsan becerini emeğinle yoğuracaksın. Çünkü Parayı harcadıkça bitirirsin Emeğini harcadıkça becerini artırırsın buda geleceğe yatırımdır...

Emrahgs
21/03/2007, 23:29
saol dostum kolay para kazamak gibi bi düşüncem yok para kazanmanın yolunu bulsam kolayı zoru önemli değil senin yaptığın gibi bende araştırdım piyasayı kafamda bi sürü proje yaptım ama projelerimi uygulamadan önce nette bi araştırma yaptım bi sürü site var konuyla ilgili vazgeçtim mecburen
ama genede pes etmiş değilim bi gün bi site açacam adamgibi bi site
haa arkadaşlık vve benzeri siteleri hayatta açmam
benimderdim bi kaç arkadaşla birleştik biyerde bi yazılımla ilgili bi iş tutalım dedik ama millet sıfır değil iş kurmak millette birleşip toplanacak yere gelmek için bile para yok
işte insan böle böle hayallerinden uzaklaşıyo
konu konuyu açıyo aklıma bi sürü konu geliyo
...

pan
22/03/2007, 02:58
* pr 2+ (ve backlink'i olan) düşmüş domain name'leri takip et, düştüğü an satın al.sedo'da hesap açıp makul bi fiyata satışa çıkar.fake hit bas (sağlam şekilde simülize ederek tabi).domain name satıldığı an fake hit basmayı durdur, yeni bir domain yeni bir sedo hesabına geç..

* dandikten bir (veya daha fazla) site yapıp adsense reklamları yerleştir, zamanında madem bol, bütün gün internet kafeleri dolaş, ordan tıkla.

* ana konu belirleyip, duplicate içerikli site yap, bol bol doorway sayfa yarat (bunun otomasyonunu sağlayan 3. parti yazılımlar bol miktarda mevcut), sağda solda bedava directory'lere link ver, seçtiğin ana konuya göre sağlam hit alacaksın muhtemelen.bu sitedede adsense reklamların olacak tabi.

* printer'dan a4 kağıda, uygun dille "web sitesi yapılır" modelinde broşürler hazırla.bunları sanayi sitelerindeki dükkanlara (modoko, imes, perpa vb. yerler start çizgin olabilir istanbul'daysan) gidip elden dağıt, gelen işe makul fiyat verip, hazır template bas...

düşününce insanın aklına bol miktarda çakallık geliyor tabi.
* son madde hariç;
bunları yapmak kolay, ama para mara kazanmadan patates olursun, parayı eline alabilme şansın, teknik bilgi düzeyinle doğru orantılı.mesela doorway yontemi, o şekilde yaparsan uzun süre açık kalmaz adsense hesabın, ama googlebot ve arama motorundan gelen ziyaretçiyi ayrıştırıp ona göre içerik gösterirsen patlamassın vs. gibi..

1 sene once bu konuyu gorseydim hyip sitesi aç, 1 hafta boyunca sağlam promosyon yapıp, 1 hafta boyuncada para toplayıp siteyi kapa, sonra başa dön derdim.. ama o piyasada patladı, voliyi vuranlar vurdu.

not: tabi bunların hiçbiri etik değil ve yapmanı tavsiye etmiyorum (o zaman niye yazıyorum di mi :)) ayrıca yazmam, yaptığım anlamına gelmiyor, onun için dolandırıcı hırsız demeyiniz...

umarım kısa zamanda amacına ulaşırsın..

endsuz
22/03/2007, 12:01
iyi bir içerikte yakalasan,Kendine özgü kaliteli yazılımında olsa para olmadan hiç bir şey olmuyor.Vaktin çokta olsa Grup çalışması yapmassan istediğin yerlere gelmen çok uzun bir zaman alır.
Kısacası paran varsa kendine bir ofis aç sağlam bir grafiker ve yazılımcı bul,Hedef kitlende paranın hızlı döndüğü ve yabancılarıda ilgilendirecek sektörler olsun Sanayi ve turizim gibi, bir de kendine iyi bir reklamcı buldun mu başarıya ulaşırsın inş.

Paran yoksa gir bir işe çalış derim.Bu esnada da ne tür bir web sayfası veya ne tür bir iş yapsam gibi düşünceler dahada netleşir zaten.

Ben ne yapıyorum?Bitirdiğim bölümle alakalı sayılabilir bir işe girdim.Cad-cam yapıp Cnc tezgahında parça işletip,Web üzerinden yapmayı düşündüğüm projeler için para biriktiriyorum :).Bundan önce evde hayallerimi gerçekleştirmek için kod yazıp duruyordum. O zamanlar Annemin oğlum boş işlerle uğraşma sözleriyle oluşan baskılar VE Sigara parasını bulamayışımdan ötürü oluşan sıkıntılara nazaran iyiyim şu an şükürler olsun :)Kafam rahat annemlede aram düzeldi :)

Emrahgs
22/03/2007, 16:58
arkadaşlar saolun yazdıklarınızdan kendime bi yol çizecem
yalnız merak ettiğim bi noktada
bo yollarla, yöntemlerle bişiler başaran varmı

Ansugo
22/03/2007, 17:57
bo yollarla, yöntemlerle bişiler başaran varmı

Yok. Bosbos konusmuslar yukarida.

vbtarık
22/03/2007, 18:40
senin gibi birçok kişi tanıyorum arkadaşım, bir çok şey biliyırlar ve benden sürekli iş istiyorlar :) , aslında ben gaddar birisi değilim... ama isterse bütün programlama dillerini bilsin yine de onu almamam için birçok sebep çıkıyor , bir kere yaratıcı omaya bak , tasarımlarını yaparken sabırlı ol...Sürekli birşeyleri takip et ve kendini devamlı geliştir , yeni çıkanlarla uğraş , diğerlerinin tasarımlarına bak , kendine bir yol çiz , sürekli dene! deneme yanılma yöntemi ile başarabilirsin , yaptıklarını paylaş...

Kendine ve yaratıcılığına güvendiğinde , artık sende bizden birisi olabilirsin (yani istersen)

mesele sen işverdin ben iş verdim değil , yani herkesin kararları kendine...Ben bile birçok şey bilmiyorum ama soruyorum...Sen kendinde olması gerekenleri eksik görmediğin zaman , birçok kişi senle çalışmak isteyecektir...

Para kazanamıyorum demen çok saçma , sen nasıl para kanacağım diye düşüneceğin yerde ilgi duyduğun programlara , biraz daha ilgi gösterip kendini sürekli yenilesen , daha karlı çıkarsın...Belki para kazanmazsın ama hayatını kazanırsın... :) , merak etme sen , aslında senin gibi arayan yerler de çok hatta sürüsüne bereket , ama en iyiyi arıyorlar! oysa ben asla bu hataya düşmem , ne kadar bildiği önemli değildir bizim grubun , ne kadar güçlü bir yaratıcılığı var , işte bu önemlidir...Ne kadar sabırlı? ne kadar tertipli ve düzenli? hayata nerden nasıl bakıyor? bizim için bunlar her zaman önde gidenler...

Grafik
23/03/2007, 01:12
yaş 10-15 arası

- boyuna dos formatlar yeniden kurardım
= para kazanamadım.

- windows 3.1 vardı 7 tane 1.44 disketi vardı mahallede tek ben kurabilirdim
=para kazanamadım.

yaş 15-18 arası internetle tanıştım

- okul çevresinde cafeler yeni yeni türemeye başladı millet adam bulmak için kırılıyor, iki artislik hareket cafe sahibinin gözdesisin,
=para kazanamadım , okul sonrası fişsiz masaya otrudum, cigaramı aldırlar, bide menemen sofrasına ortak oldum

- yaş 18-22 arası profesyonel hayat başladı.
bir şirkette tasarımcı olarak işe başladım, 225 milyon maaşım vardı 2 senede 20-30 projede çalıştım,
= parayı şirket kazandı, ben 225 milyon kazandım. arada şirketi harici gelen işler hatır gönüle,karton cigaraya haftasonu kiralık arabaya gitti.

-yaş 24 şuan...

şirkette çalışırken gelen giden "olum siz burda çürüyorsunuz avrupa sizin gibi adamlar kral gibi dediler." şuan avrupadayım :) her köşe tutulmuş bize yer kalmamış maaş ile bir sitenin adminliğini ve yanında aynı kurumun bilgi-işlem işlerini yapıyorum,

yani gözüm senin anlayacan aşağı yukarı 10-12 sene olmuş şöyle arkama yaslanıpta "oh be internet-bilgisayar işte bu oturduğum yerden para kazanıyorum" diyemedim kazanamadımda...

erpay
23/03/2007, 13:24
İnternette para kazanmak için ya çok orijinal olacaksın yada çok iyi taklitçi.

rana_979
23/03/2007, 17:32
tekstil sektörüne bulaşılmaması önerine şiddetle katılıyorum aklı olan tekstil sektörüne bulaşmasın.
para yerine çek çeki bozdurmaya gelincede hava alırsınız arkadaşlar.
ekmeği bile elinizdeki çekle alacak durma gelirsiniz

astronot
23/03/2007, 19:47
içim karardı bea.Acaba bilgisayarı satıp parasıyla domates alıp satsam mı ki?

vbtarık
23/03/2007, 20:48
içim karardı bea.Acaba bilgisayarı satıp parasıyla domates alıp satsam mı ki?

( : walla sonumuz bu olcak artık : )

:) :) :)

blackmask
23/03/2007, 21:30
Eğer kendini geliştirebilirsen E-learning bence en iyi alanlardan bence. İnternet üzerinden dersler hazırlayarak bunları pazalayabilirsin. Bu konuda çok önemmli bir sitenin yöneticisi biz übiversitede iken gelip bu işin içinde dönen milyar dolarlardan bahsetmişti...

ubuntu
25/03/2007, 20:47
Ya anlamıyorum herkes web tasarım, web programlama para kazandırır diyor. Yeni başlayanlara hep web ile ilgilenmeleri söyleniyor. Peki herkes web ile ilgilenirse kim kime site yapacak? :) Artık nuke var vs var isteyen iki günde sitesini yapıp çıkıyor. Tabi yaptıranlarda var ama pek fazla olduğunu sanmıyorum. Onlarda işi iyi bilenleri seçer ya da en ucuz olanını. Masaüstü programcılığıda aynı şekilde. Artık büyük şirketler ele geçirmiş bu olayı. Tekil kişilere birşey kalmadı. Kısacası internetten namusunla para kazanmak, gerçek hayatta okuma yazma bilmeden 2000 ytl maaşlı iş bulmak kadar zor. Gibi geliyor bana :)

Emrahgs
25/03/2007, 22:28
valla haklısın

vbtarık
25/03/2007, 22:58
Ya anlamıyorum herkes web tasarım, web programlama para kazandırır diyor. Yeni başlayanlara hep web ile ilgilenmeleri söyleniyor. Peki herkes web ile ilgilenirse kim kime site yapacak? :) Artık nuke var vs var isteyen iki günde sitesini yapıp çıkıyor. Tabi yaptıranlarda var ama pek fazla olduğunu sanmıyorum. Onlarda işi iyi bilenleri seçer ya da en ucuz olanını. Masaüstü programcılığıda aynı şekilde. Artık büyük şirketler ele geçirmiş bu olayı. Tekil kişilere birşey kalmadı. Kısacası internetten namusunla para kazanmak, gerçek hayatta okuma yazma bilmeden 2000 ytl maaşlı iş bulmak kadar zor. Gibi geliyor bana :)

azim ve yaratıcılık kalitesi...

erpay
25/03/2007, 23:00
ubuntu çevre lazım eğer bir yörede adın bu çocuk website yapıyor diye çıkarsa işte iş yaparsın.

turker
25/03/2007, 23:03
buyrun size bir fırsat:
http://forum.ceviz.net/ceviz-net-2007-programlama-yarismasi-t40732.html

ubuntu
25/03/2007, 23:51
Ama ben gelecekten bahsediyorum dikkat edin. Şu anda olmayabilir ama ilerde bu işi çok kişi yapacak.(hızla çoğalmakta zaten) O kadar kişi içinden seçilmen için baya bir işi bilmen gerekir. Demek istediğim bu işi çok iyi yapanlar kazanacak. Yine masaüstü programcılıktan çok iş imkanı sağlayabilir ama kazanılacak ücret fazlasıyla düşecek gibi geliyor. Herkes bu işe yönelince bunun tadı kalmaz sanırım. Bir gün gelecek web programcılığının ayrıcalığı kalmayacak. Teknoloji sayesinde herkes kendi sitesini yapabilecek. Örn: nuke, vbulletin, joomla, wordpress vs vs.. Yanılıyor olabilirim ve yanılmayı çok isterim.

Virtuozzo
26/03/2007, 00:17
Ama ben gelecekten bahsediyorum dikkat edin. Şu anda olmayabilir ama ilerde bu işi çok kişi yapacak.(hızla çoğalmakta zaten) O kadar kişi içinden seçilmen için baya bir işi bilmen gerekir. Demek istediğim bu işi çok iyi yapanlar kazanacak. Yine masaüstü programcılıktan çok iş imkanı sağlayabilir ama kazanılacak ücret fazlasıyla düşecek gibi geliyor. Herkes bu işe yönelince bunun tadı kalmaz sanırım. Bir gün gelecek web programcılığının ayrıcalığı kalmayacak. Teknoloji sayesinde herkes kendi sitesini yapabilecek. Örn: nuke, vbulletin, joomla, wordpress vs vs.. Yanılıyor olabilirim ve yanılmayı çok isterim.

Web sitesi yaptırmak isteyen biri CMS kullanmayı veya kurmayı bilmeyen biridir muhakkak. Ve CMS'ler genelde webmasterlar veya webmaster adayları tarafından kullanılırlar. O da belirli bir süreye yani öğrenene kadar. Kodlamayı öğrendikten sonra zaten ya CMS'lere tema yaparsınız ya da oturur istediğiniz şekilde bir sistem yazarsınız ki ikincisi daha mantıklı. Nedenine gelince; CMS'lerin sisteme yükledikleri yük genelde fazla olur. İstenen bir site için gerekli olmayan bileşenlere ihtiyaç duyabilirler. Bu yüzden isteklerinize uygun, hızı etkilemeyecek şekilde kodlama yaparsanız performansı artırmak da elinizde olur, kodlara hakim olmak da hakeza öyle.
Ayrıca, hazır bir sistem kurmak ve başkaları tarafından da kullanılan arayüzler kullanmak kurumsal şirketlerin isteyeceği bir şey değildir. Onlar deyim yerindeyse "Üç kuruş fazla olsun da kırmızı olsun" misali parasını fazlasıyla verirler ve sadece kendilerine has bir sistem isterler. Hiç farkettiniz mi bilmiyorum, internethaber'in yazılımı wareze düştükten çok kısa bir süre sonra tamamen değiştirdiler sitenin yazılımını. Bu sadece bir örnek.
Bir de site yaptıracak insanlar genelde Google'a girip de "Kim site yapar" diye aramazlar. Eğer çevrelerinde daha önce site yaptıran birileri varsa onun önereceği kişilere yönelirler. erpay'ın da dediği gibi bir kere adınız "Webmaster çocuk"a çıktı mı yaşadınız.

vbtarık
26/03/2007, 00:23

bak kendin söylüyorsun düzenleme programları var diye , bunları kendin yapmayı denesene...Bir programcı için pek zor olmasa gerek...

ubuntu
26/03/2007, 00:38
vbtarık haklısın ama bunlar bedava.
Neyse ben ne dersem diyeyim tek kalacağıma göre bende size katılayım en iyisi. En büyük asker bizim asker :)