PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : resimin rengini açma ve konsantras ayarı??

designer23
20/03/2007, 15:54
:ginginn: arkadaşlar eski gazete haberlerinden oluşan bi arşiv hazırlıyorum,bunların bazıları sayfada çok koyu kalıyor..hem renklerini açmak hemde konsantras ayarının düşmemesini istıyorum..(haberi net görebilmeliyim yani)denedim bikaç bişi biri oluyosa ötekini tuturamıorum ..şimdiden thank's(photoshop):hey:

busy
20/03/2007, 16:47
Gazete sayfasının siyah beyaz olduğunu düşünerek anlatıyorum, çalışmanı photoshopa aktardıktan sonra image - mode - grayscale menüsünden çalışmanı siyah beyaz yap daha sonra image - adjusment - levels menüsü ( Ctrl + L ) ile açılan penceren öncelikle auto yap daha sonra ekteki resimde gördüğün üçgenler ile ince ayarları yapabilirsin. sağdaki üçgeni çekerek çalışmandaki beyaz dengesini soldaki üçgeni çekerek de siyah ayarını yapabilirsin, ortadaki üçgen ile de çalışmandaki siyah ve beyazı aynı anda kontrol edebilirsin.

başka bir yol ise
çalışmanı Ctrl + j ile layer ı kopyalarsın üstteki layer ın Layer Modunu Screen yaparsın. ve opacity değerini düşürerek istediğin renkleri elde edersin daha sonra image - adjusment - curves ( Ctrl + M ) ile ince ayarını yaparsın.

bunlar benim bildiklerim daha farklı yollarda olabilir onlarıda diğer arkadaşların tecrübelerinden öğrenebiliriz.

designer23
21/03/2007, 09:44
teşekkürederim arkadaşım :super: