PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Photoshop, anlaşılmaz bir sorun ve ben !!!

Iceberg
24/06/2003, 11:55
Selamlar,

Aslında sorun demeye dilim varmıyor ve nasıl anlatabileceğimi bilmiyorum ama belki aranızda bu tip problemleri yaşayanlarınız olmuştur.

5. versiyonundabn itibaren sürekli bir Photoshop meraklısıyım. 5.0, 5.5, 6.0 ve nihayet 7.0 sürümleri ile makineme konuk oldu bu olmazsa olmaz yazılım. Kısa bir süre önceye kadar benim eski emektar makinem ile gül gibi yaşayıp gidiyorduk ki araya upgrade denilen zalim bir 3. şahıs girdi. Neyse biz eski emektarla vedalaştık. Tabii ki her yeni gelin gibi bizim ki de nazlı çıktı. Doğru ayarları bulana kadar birkaç kez format attım. Fakat her şey düzelmesine karşın Photoshopta yaşadığım bir terslik düzelmedi.

Önceleri sorun daha da büyüktü fakat bazı sorunları el yordamı ile hallettim. En iyisi baştan tarif edeyim.

Photoshop açılış ekranında credits alanı tamamen siyah ve boş olarak açılıyordu. Sonra levels vs ayarlanan pencereler tamamen siyah olarak yer alıyordu. Liquify penceresini açtığımda normalde round olması gereken brush bir kare biçiminde ve kesinlikle davranış bozukluğu gösteriyor.
Bazı yerlerde siyah zemin gösterme sorununu ekran renk derinliği ve ekran kartını aliasing ayarları ile oynayarak düzelttim fakat hala liquify penceresindeki brush ile aramızda soğuk savaş var. Kesinlikle ters giden birşeyler var ama onlarca denememe karşın bir sonuç alamadım.

Acaba diyorum ekran kartı ile ilgili bir uyumsuzluk mu var ? Sürücüler felan demeyin zira microsoft'un onayladığı en son sürücüler sistemde yüklü. Diğer postlarda vermiştim ama makinenin kongürasyonunu da tekrardan yazacağım. Yardımcı olursanız sevinirim.

(Unutmadan bir de elimde photoshop 7.0 var 7.01 yaması yüklemek istiyorum. Yükleme esnasında hata veriyor ve photoshop klasörünü manuel tanıtmamı istiyor. Manuel tanıtma çabalarım da sonuçsuz kalıyor.)

P4 2400 Mhz Cpu
Gigabyte 8SQ800 Mainboard
256 MB 400 Mhz DDR
Inno3D Tornado Geforce 4 MX 440 SE 128 MB DDR

Şimdiden teşekkürler...

realmusti
26/06/2003, 00:39
Bu problemi bende yaşadım,nasıl dersen Nvidia nın en son ekran kartı driver ını sitesinden indirip kurdum.Daha sonra senin anlatdığın bu problemlerin bazılarını bende yaşadım.Daha sonra eski driver ı yükleyince problem ortadan kalktı.
Sende bir dene istersen belki bu sebepten dolayı olabilir seninkide.

Eylem
27/06/2003, 01:22
Realmusti'nin söyledigi sekilde halledilebilir sanirim sorunun ikinci sorunun ise photoshopun snairim lisanssiz olmasindan kaynaklaniyor bunun pek bir cözumu yok.