Tam Sürümünü Görmek İçin : Türkçe karekterli domainler
korel1972
17/03/2007, 23:01
Arkadaşlar türkçe karekterli domainler para ediyormu ediyorsa bu domainlerin değeri varmıdır
windowstürkiye.com
microsofttürkiye.com
yahootürkiye.com
hotmailtürkiye.com
appletürkiye.com
supersistem
17/03/2007, 23:14
Bence etmez. Nedenide şu; Yabancı ülkelerin bir çoğunda (istisnalar hariç)yaşayan birisinin klavyesinde standart olarak ü-ç-ş-ğ-ı-ü harfleri yer almayacaktır. Dolayısıyla o insanlar o adresleri yazamayacaklardır. Linklerden vb. yollardan ulaşmaları gerekecektir.
Bence Türkçe domain işi kısır bir iş.
supersistem
18/03/2007, 00:14
Yalnız böyle kritik isimler para getirebilir. Şirketler kötü kullanımları engellemek adına para verebilir yani. Ama gene manada düşünürsek bence gereksiz.
ben olsam hotmailtürkiye.com adresi yerine hotmailturkiye.com adresini alırdım. bu daha çok para eder bence ;)
Bence eğer Türkçe bir domain alcaksan bu sadece Türkiye içerisinde iş yapacak bir site olmalı . Yoksa arkadaşların dediği gibi yurtdışında Türkçe karakterli klavyeer kullanılmıyor.
bu isimlerde türkçeyi gerektirecek birşey yok ki, zaten yabancı isimler.
siz olsun diye zorlamışsınız.
türkiye için com.tr,
almanya için com.de vs .. mümkün.
şekerbank, yapıkredi, yurtiçi kargo, sabancı, koç vs gibi adlar için anlamlı olurdu.
elin çini gelipte neden www.yapıkredi.com (http://www.yapıkredi.com) adresine girsin ki?
Türkçe karakterleri kullanacak olanlar belli kesimi hedef alacakları için kalvye fark ı onlar için onemli değildir.
ben sanıyorumki ileride ş ç ğ ü ö ı normal dilde bile kullanılmayacak
şeker,şirket,ışık,öğretmen,öğrenci gibi domainler varken !!!
ben sanıyorumki ileride ş ç ğ ü ö ı normal dilde bile kullanılmayacak
Çok karamsarsın.
walla sırf türkce için değil bir çok dilin tarih olacağını düşünüyorum...
özellikler türkce için; türk insanı hızlı adaptasyonları sever..
İlginç neden böyle düşünüyosun açıklar mısın ?
dil iletişimin en büyük aracıdır..dil statik değildir ve ihtiyaçlara göre değişebilir..globaleşen dünyda ihtiyaçlar en kısa yoldan giderilme çabasındadır bu anlamda ortak tek bir dil iletişimi dolayısıyla ihtiyaçların en kısa yoldan giderilmesinin en kolay yoludur..bu anlamda dilden ilk gidecek unsurlar bir üst dil ailesinden ayrılan harfler olacaktır bunlarda latin dil ailesine uymayan ı ş ü ğ ç ö vs vs dir. Nasılki türkece yanlış bilmiyorsam balık kelimesinden şehir türemişse giderek ortak evrensel bir dile doğru gideceğiz..
Sonuç: şekerin ömrü sekerden daha kısadır."ş->s dönüşüyor gibi"
ApexLoader
18/03/2007, 20:46
global bir kitlrye hizmet veren bir site düşünün almanyada milyonlarca türk var ve bunların klavyesinde ş harfinin olmadığını düşünün:) duruma gore değişir tabiki...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.