PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : logon script

cixan
16/03/2007, 15:33
Arkadaşlar merhaba.

Windows 2003 Standart Edition' ın domain controller olarak çalıştığı bir network var. Burada her makinede açılışta çalıştırmam gereken ufak bir script var. Active Director'de profile bölümüne gelip buraya logon hazırladığım logon scriptin adını yazıyorum. Scriptlerim de "c:\windows\sysvol\sysvol\domainadi\scripts dizininde.

Clientdan login olduğum zaman ekrana hiç birşey gelmiyor. Ve yapması gereken işleri yapmıyor. Fakat oturum açıldıktan sonra logout deyip aynı kullanıcı ile tekrar logon olduğumda yapması gerekenleri yapıyor. Ancak yine ekranda göremiyorum.

1. Bir bat dosyası çalışıyor fakat ben bunun çalışıp çalışmadığını neden göremiyorum.
2. ve daha da önemlisi neden client ilk açıldığında login olduğum zaman script hiç çalışmıyor?

Predator
16/03/2007, 15:51
Script içeriğini veriniz ayrıca c:\windows\sysvol\sysvol\domainadi\scripts alanında kullanıcının okuma hakkının olduğuna emin olunuz.

cixan
16/03/2007, 15:56
Klasöre tüm domain kullanıcılarının erişim hakkı bulunmakta. domaine ait olan tüm kullanıcılar okma ve çalıştırma hakkına sahipler. script dosyasında ise sıradan bir ağ sürücüsüne bağlanma ve dosya kopyalama komutları var. Bu dosyanın bulunduğu netlogon klasörüne (paylaşım adı bu) gidip kullanıcı.bat dosyasına çift tıkladığımda sorunsuz bir şekilde çalışıyor zaten. Tek sorunum açılışta çalışmaması.

cixan
16/03/2007, 17:36
Hatta şöyle söyleyeyim. Yeni farkettim. Scriptler bir çalışıyor, bir çalışmıyor. Makinede hiç bir değişiklik yapmıyorum sadece kapatıp açıyorum çalışıyor. Tekrar kapatıp açıyorum bu sefer çalışmıyor. Enteresan bir durum var ortada, anlayamadım.

Predator
16/03/2007, 17:45
Yukarıda belirttiğim gibi scriptinin içeriğini gönderirsen yorum yapabileceğim.

Büyük bir ihtimalle sorunun NET kullanımından kaynaklanıyor.

cixan
16/03/2007, 17:58
NET komutunu da iptal ettim. Şu anda sadece

copy \\server\fpt\*.exe "c:\program files\program\version 3.1\"
copy \\server\fpt\*.bmp "c:\program files\program\version 3.1\"

şeklinde.

Burada ne olabilir ki? Hem bir çalışıp bir çalışmamak nasıl olabilir. Gözüme session diye bir bölüm takıldı. Acaba böyle birşey olabilir mi? Hani makine logon olur o logon olduğu 1 dakika içerisinde tekrar logon olmasına izin vermez gibi birşey geliyor aklıma. Bu sessions bölümündeki ayarlar da şu şekilde

End a disconnected session : never
active session limit : never
idle session limit : never

when a session limit is reached or conneciton is broken : disconnect from session (diğer seçenek: end session)

allow reconnection : from any client (diğer seçenek : from originating client only)