Tam Sürümünü Görmek İçin : win server 2003te baglantı sorunu
:s006: Win 2003 her terminalı yeni kullanıcı olarak tanımladım herbirine şifre verdim ve bunların aynısınıda terminal makinalara uyguladım yani oturumlarına aynı şifreyi verdim terminal makineyi açtıgımda agdan serverin içine girmeye calıştıgımda oturum şifresi istiyor yani direk bağlantı kurmuyor birkere elle bağlamam gerekiyor bu sonu nasıl aşabilirim
Predator
14/03/2007, 22:50
Domain yapısı kurdun mu? Active directory düzgün çalışıyor mu? Clientlarını domaine düzgün soktuğuna eminmisin?
yok hayır domainle calışmıyor sistem sade ortak belgeleri paylaşıyorlar wor excel gibi terminal açıldıgında şife istememesi gerekiyor
Predator
14/03/2007, 22:55
Eğer hiç şifre istememesini istiyorsan, Paylaştırdığın dosyaların erişim haklarına everyone işaretlemen yeterli, Ancak bu şekilde kullanacaksanda 2003 yerine xp kur neden uğraşıyorsun ki?
Özel bi muhasebe programı var mikro çalıştırıyorum uzak masaüstü baglantısı kuruluyor daha önce bi problem yoktu sonradan bağlantı problemi yaşamaya başladı aslında terminal makinan otrum adıyla şifreyi servere girince problemsiz bi şekilde bağlanıyordu daha sonradan bu problem türedi
Predator
15/03/2007, 11:05
Arkadaşım yapı hakkında detaylı bilgi vermediğin için boşu boşuna vakit kaybı oluyor.
Muhasebe programına bağlanan kullanıcılar anladığım kadarıyla 2003'ün terminal services hizmetini kullanıyorlar değil mi?
Anladığım yada tahmin ettiğim kadarıylada mevcut çalışan muhasebe programı network üzerinden maplenen bir sürücüye ihtiyaç duyuyor, ama kullanıclar sisteme her girdiklerinde bi defaya mahsus olsada şifreleri oraya girmek zorunda kalıyorlar?
Eğer böyleyse kucuk bir logon script yazıp kullanıcı logon olduğunda şifresiyle sürücüyü otomatik mapleyecek. Maplemeye gerek duymuyorsa sistemde programın kullandığı bütün klasörlere kullanıcıların yetkilerini ataman gerekir.
Yetki verdim olmuyor diyorsanda verdiğin yetkilerin alt klasörleride etkileyip etkilemediğine dikkat et, Sorunun yetkilerden kaynaklanıp kaynaklanmadığına emin olmak içinde uzaktan administrator grubuna dahil bir kullanıcıyla bağlanıp dene... Sorunsuz bağlanırsan yetkileri düzenlemen gerektiğine emin olabilirsin...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.