PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : internet explorer bilgisayarımdaki exe dosyayı nasıl çalıştırabilir ?

eslem1
14/03/2007, 21:12
merhaba

internet explorer'a bir ana sayfa yaptım. sık kullandığım siteleri programları bu ana sayfaya link olarak yerleştirdim

sitelerde bir sorun yok ama windows programlarında çalışmama gibi sorun göstermekte.

mesela notepad için;

aşağıdaki linkleri denedim hepsi webden tıklamayla çalışmıyor ama adres satırına yazıp enter'a basınca çalışıyor

file:/C:/windows/system32/notepad.exe

file:///C:/windows/system32/notepad.exe

link mi yanlış yoksa internet explorer'da ayar mı yapmak gerekiyor ?

ProJecT
14/03/2007, 22:27
Opera ile tıklıyorum , boş sayfa gösteriyor .. Haklısın .

böyle birşey mümkünmü bilmiyorum ama bu biraz hack işine girer .. o zaman bir başkasının pc sindeki rundll yada sistemi 60 saniyede kapatan exeler var onların çalışmasını saglarsak , karşı tarafın pc si Kapanır .

eslem1
15/03/2007, 16:35
windows 98 için zamanında bir cd hazırlamıştım. CD'deki içerik html idi. bir link yardımıyla acdesee programını açtırmıştım. veya öyle hatırlıyorum.

ProJecT
15/03/2007, 17:34
98 buglarla Dolu bir işletim sistemi (= olabilri yani

eslem1
24/03/2007, 12:05
tekrar merhaba

yapmak istediğim olayı şöyle hallettim

.exe çalıştırmak konusunda ie amca pek bir ketumdu.
biz de yeni yeni bir uzantı tanımladık.
.NOTEPAD
( bkz. resim 42)
bu yeni uzantımızı da hep notepad.exe ile aç dedik.

linki de uzantısı notepad olan boş bir dosya oluşturup ona verdik

notepad.notepad adlı içi boş olan bu dosyamız artık çift tıklayınca notepad abiyi açıyordu.

yalnız ie amca bu işe hemen ısınamadı.

linkle notepad.notepad abiyi çağırdığımızda ( bkz. resim 43)
bu uzantıdaki dosyaları her zaman sorayım mı dedi.
biz de gerek yok. sen sorma daha iyi olur sağolasın iki gözüm severiz biz seni yine dedik.

ve ie abi artık istediğimiz programımızı açmaya ikna oldu.
ikna olmayanların ie'si pek bir kendi gölgesinden korkandır böyle biline

SerKanKARA
08/04/2007, 23:05
bu konu için Power Point World. excel acrobat reader bu programları incelemek lazım çünki ie nin içerisinde çalışıyorlar ama nasıl entegre edilmiş bilemiyorum.