PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : splash screen

enes89
21/06/2003, 20:05
selam arkadaslar. delphi ye yeni basladim, html den baska bir dil bilmiyorum. cunku daha kucugum.sadece 13. neyse benim sorum, delphi de nasil splash screen yapilir. hani mesela photoshop u actiginda kucuk bir dikdortgen acilir orda bir logo olur ve yazanlar acilir, sonra photoshop acilir, onun gibi bir sey yapmak istiyiorum.

TeDDy
22/06/2003, 12:51
www.programcilik.com
www.programlama.com
www.delphiturk.com

bu sitelerde istediğin örneklerden bol bol bulabilirsin

KAFAYI-7M
22/06/2003, 15:20
Bak bir form oluştur ve BorderStyle olarak bsNone yap...
Buraya bi timer at ve 5 saniye ver... 5 saniye sonra Visible özelliği False olsun ve ana programın form'u visible özelliği true olarak ana programa geçsin...

Karizma olsun diye oraya bir progress bar atarsan manyak olur... :)

KAFAYI-7M
22/06/2003, 15:26
Ha bir de elimde windows xp'nin progress bar'ının component'i var...

Sedat Atif
22/06/2003, 22:17
Orjinal mesajı gönderen KAFAYI-7M
Ha bir de elimde windows xp'nin progress bar'ının component'i var...

Download linkini verirsen fena olmaz... ;)

KAFAYI-7M
25/06/2003, 13:04
www.delphiturk.com adresinde xp hakkında componentler var...
Şu an bilgisayar biraz karışık... Bulamadım...

Sedat Atif
26/06/2003, 00:30
Yine de sağol... ;)

Sedat Atif
26/06/2003, 00:56
Orjinal mesajı gönderen KAFAYI-7M
Bak bir form oluştur ve BorderStyle olarak bsNone yap...
Buraya bi timer at ve 5 saniye ver... 5 saniye sonra Visible özelliği False olsun ve ana programın form'u visible özelliği true olarak ana programa geçsin...

Karizma olsun diye oraya bir progress bar atarsan manyak olur... :)

Alpha blend ile de birşeyler yapılabilir. ( Maksat karizma olması ise... )
Gerçi bu onclose ama: http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=1547&highlight=ALPHA

Ama program yavaş açılıyorsa ve yükleme sırasında bu "splash screen" in gösterilmesi isteniyorsa onun için farklı kodlar gerekir.

Bir de bu "splash screen" leri dikkatli kullanmak gerek bence. Program Photoshop gibi bir kere açılıp uzun süre mi kullanılacak yoksa bir telefon defteri programı gibi, birçok defa açılıp kısa süreli mi kullanılacak, ona göre birşeyler belirlemek lazım. İkinci türden bir programda her açılışta 3-5 saniye beklemek kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir.

enes89
26/06/2003, 13:55
ya tesekkurlerde ben su karizma isini yapamadim. nasil yapabilirim.

hmustak
26/06/2003, 16:14
ruhunu güneşe çevirirsen gölgesini görebilirsin...

(şimdi nedemek bu diye sorma, bknz: karizma)

Sedat Atif
26/06/2003, 22:43
Orjinal mesajı gönderen enes89
ya tesekkurlerde ben su karizma isini yapamadim. nasil yapabilirim.

Karizma işi?

???

CyberBOY
18/08/2003, 23:23
Orjinal mesajı gönderen enes89
[B]cunku daha kucugum.sadece 13. B]

yaw sen daha bebeksin nası yapabiliyon sen böyle işleri. helal sana be bu inanılmaz bir olay. ben senin yaşında sadece sms-tr yi yazabildim. sadece cgi html bilirdim o kadar... sen ucmusun yaw... senin yasında arkadaslarım modul programlıyolar daha...

yani öğrenmenin yaşı yoktur... senin şu anda asp ve delphiyi çok iyi bilmen gerekirdi. çunku ilerleyen yaslarda okul,oss,is derken cok daha zorlanacaksın...

sana delphi ile ilgili dünyadaki en iyi kaynak ve benim delphiyi öğrendiyim yeri vereyim:
http://delphi.about.com

Bu da splash screen yapman icin link:
http://delphi.about.com/library/weekly/aa030999.htm

tabi ingilizce de bilmis olman gerekiyo. programlama icin bu sart zaten. eger bilmiyosan veya az biliyosan www.delphiturk.com u tavsiye ederim. Delphiturk 3 yasinda[mail geldi de]

shadowman
23/02/2004, 14:46
http://delphi.about.com/ evet bu konudaki klas sitenin adı geçmiş sonunda . herkese tavsiye olunur

KAFAYI-7M
03/03/2004, 19:42
Dostum yapamadıysan bi örnek yazayım ?

SalvatioN
23/03/2004, 17:22
senin aradığın form yüklenene kadar geçen sürede splash screen kullanmakmı (o arada veritabanına bağlan, al vs.) yoksa ölesinemi göstercen 5-10 sn?

epic
23/03/2004, 20:19
oylesine gostermek ya da yukleme isi bitene kadar gostermek icin ayni mantik kullanilabilir.
ek olarak oylesine gostermek icin iki form olusturulup ilk form timer ile belirli bir sure gosterildikten sonra kapatilarak ikinci form acilabilir. gerci bunu cogunuz benden iyi biliyorsunuzdur? yani kod yazmama gerek yok. :)

SalvatioN
29/03/2004, 10:33
Açılış ekranı için bir form oluşturun. Formun BorderStyle özelliğini bsNone yapın.
Project Options kısmından formu Auto-Create değil, Avaible forms yapın.
Daha sonra Project->View Source ile proje dosyanıza(.dpr uzantılı) aşağıdaki kodları
ekleyin.

begin
SplashForm := TSplashScreen.Create(Application); //bu 3 satır eklendi. Formu oluştur
SplashForm.Show; //formu göster
SplashForm.Update; //formu yenile
Application.Initialize;
Application.Title := 'Application Title';
Application.CreateForm(TForm1, Form1);
Application.Run;
end.

.................................................. .........................................

SplashForm'a bir tane timer ekleyin ve enabled'ını false yapın. Daha sonra
Timer' a iki kere tıklayarak Timer1Timer bölümüne girin. Burayada şu kodları ekleyin

close;
free;

.................................................. .........................................

Anaformun OnCreate bölümüne daha şu kodu yazın.

splashform.timer1.enabled := true;

böylelikle SplashForm' unuz Anaformunuz tamamen yüklendikten sonra sizin seçeceğiniz
zaman aralığından sonra otomatikman kapanacak
(bkz.codebank)