Tam Sürümünü Görmek İçin : google'ye adres değişikliği bildirmek?
arkadaşlar eski bir alanadım vardı ve googlede üst sıralarda çıkabiliyordum.şimdi o adresi değiştirdim ama içerik aynı.
sorum şu: google'ye eski adrsimle yeni adresimin değiştirilmesini bildirmem mümkün mü?böyle bir şey olabiliyor mu?
Böyle birşeyin mümkün olacağını sanmam. Bence bu şekilde site adresini değiştiren birçok kişi vardır. Google'ın bunlara tektek cevap vereceğini sanmam. Zaten arama motoru tüm işlemi yapıyor. Robot günü gelince yeni alan adlı sitenide kontrol edip arama sonuçlarında siteni index'leyecektir.
yapacagın bir şey yok mecbür tekrar taramasını bekliyeceksin
Anahtar kelime
"301 Moved Permanently"
şuan eski site tamamen kapalı.yönlendirme gibi birşey yapmam mümkün değil.tekrardan taranmak uzun sürecek galiba.teşekkürler.
Uzun sürmez ama eski sitenin içeriği ile aynı içerik olduğundan yeni sitedeki içeriği kopya yani spam kabul edebilir.Bu durumda endeksleme süresi uzayabilir.Ancak Google bu belli olmaz.Geçen Mayıs Ayında ve Eylül ayında iki site kapatmıştım, ikisinin de içeriği aynı idi.Bir ay önce iki site de arama sonuçlarında aynı terimler için alt alta görünüyordu.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.