Tam Sürümünü Görmek İçin : Kablo Internet <> ADSL
Selamlar,
Bu konu cogu arkadasi sıkmıs olabilir ama yine de ben magdurlar adına tekrar acayim dedim. (Tabi laf olsun diye degil, gercekten ihtiyacim var.)
Kablo Internet ve ADSL'i net bir sekilde karsilastirabilecek arkadaslar var mi acaba? Hiz, fiyat, ek hizmetler...
Tesekkurler.
ADSL ıcın soylıyebıleceklerım, 128k gırıs (yanı sanıyede 15k cıvarı ındırme) 32k cıkıs (oda yaklasık sanıyede 4k yapıyor) ıcın 7/24 kesıntısız baglantı ucretı ayda 49 mılyon TL. Kı genelde hıc fena degıl.. Ama verdıklerı hızmet ıcın aynı seyı soylıyemem.. Sorun cıktıgında ve sız aradıgınızda mutlaka ılk aldıgınız cevap bı bakalım oluyor ve sonrakı cevap ıcın tekrar sızın aramanız gerekıyor ornegın.. Bunun yanında cumartesı, pazar destek almanız mumkun degıl.. Cunku tatıldeler..
Ve onemı varmı bılmem ama haftalarca bıze hızmet sunamayan TTNet odemeyı bır saat gecıktırmenız halınde bıle baglantınızı kesıyor..
Ve tabı tum bunlar Canakkale Telekom ıcın gecerlı.. Dıgerlerı ne sekılde bılmıyorum.. Bu arada fıyatını bılmıyorum ama burda 512k (gırıs) / 128k (cıkıs) 'a kadar cıkabılmenız mumkun..
simdi ben karsılastırmadan ziyade bildiklerimi yazayım..
hem kabloda hem adsl de soyle bir olay vardir.
CAPING.
adsl bildiginz gibi asimetriktir ve upload ve download kapasiteleriniz farklıdır.
ve adsl de olusan caping, yuksek uploadlarda , download bwnizin dusmesine yol acabilir. ama adsl bw size tahsis edildigi icin bu kablo kadar yuksek degildir.
kabloda ise belli miktar bwyi birden fazla kullanıcı kullanır (ki buyuk guvenlik sorunları vardir)
ayrıca belli bir sayıdaki kullanıcıdan sonra, yuksek miktarda uploada girilirse caping olusur ve butun kullanıcıların hepberaber dl bwsi duser ki cok sakat bir durumdur bu.
her nekadar 128 15kya denk gelsede tt icin bu 13.3 kb civarındadır. dl programlarınız sizi yanılmasın;
For TTNET - 128k=13.3k
cappytoi
21/06/2003, 23:54
ben kablo.net kullanıyorum. 64 var bende genelde ortalama 8-9 saat 14-15kb/s civarı indirim yapabiliyorum. tabi site hızlıysa! tabi yerine göre değişiyormuş. uydu öneririm tabi paraya kıyabilirsen.
fakat interaktif.nette destek çok iyi aradığında sana hemen yardımcı oluyorlar. her saat gece bile arasan orada kesin biri oluyor. kablodan çok memnunum...
gecen cnnturkde bir programda metronet diye bisey duydum. 1.2 gb/s download.. millet neler kullaniyor biz daha adsl gelsin diye bekliyoruz...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.