Tam Sürümünü Görmek İçin : C de nasıl grafik çizilir?
C de Windows ortamında (linux kullanmadan) GRAFİK ÇİZİMİ nasıl yapılır? Bunun için Salford C de açabilecegim bir program lazım nasıl tanıtacagımı bana anlatırmısınız...
necipakif
11/03/2007, 14:29
phsika, Salford C'yi hiç kullanmadım. Ancak sana ilk soruna cevap niteliğinde bir kod örneği sunuyorum. Bu kod C'de ekrana çizgi çizdirir. Bunu da graphics.h kütüphanesini kullnarak yapıyor.
Selâmetle...
#include <graphics.h>
#include <math.h>
#include <conio.h>
void main(void)
{
int driver = DETECT,mode;
int x[100],y[100];
int u = 1;
int x1 = 1,y1 = 1;
int i;
initgraph(&driver,&mode,"c:\\tc\\bgi");
for ( i = 0; i < 100; i++ )
{
x[i] = x1 + u * i;
y[i] = y1 + u * i;
}
for ( i = 0; i < 100; i++ )
putpixel(x[i],y[i],1);
getch();
closegraph();
}
KamilORS
11/03/2007, 18:38
Tabiki yukarıdaki kodları Turbo C kullanarak derleyeceksiniz. graphics.h diğerleryicilerde yok zannedersem. Borland C++ Builder da yok en azından.
birileri borland ve gcc için de yazmış ,
burada linki var :
http://forum.ceviz.net/borland-c-builder-graphics-h-sorunu-t37712.html?t=37712
necipakif
11/03/2007, 19:42
Borland C++ Builder'da graphiksel işlemler için OpenGL ritüelleri öğrenilmesi gerek. Başlangıçta biraz karışık gelebilir ama ileride simulasyonla felan uğraşırsan 3.boyuta hakim olmak felan istersen bunu kullanman gerekecek.
Selâmetle...
Benim Amacım bir Grafik programı ile Çizim yapabilmek. Örneğin Fortran için grabo grafik paket programı kullanılır. Bu program Fortran içinde açılır ; Plot(veri,imin,imax ) diyince çizer. Aynı şey C de olabilir mi?
Euclides
11/03/2007, 23:27
Aslında C'de de windows altında çizim yapmak oldukça basit
Google -> GDI+ API
necipakif
11/03/2007, 23:32
phsika,MathLab kullan, o zaman...Ne de olsa C dilini baz alır.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.