PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Freehand, Photoshop, Illustrator

blackhawk
10/03/2007, 10:55
Merhaba

Bir sorum olacak;

Photoshop vektörel tabanlı bir program olmadığı için; esnek çizim yapmamızı engelliyor.

Örneğin sıfırdan bir insan figürü çizmek istediğinizde bunu photoshop'la yapmanız çok zor oluyor.. Ama

freehand kullananlar bunu kolayca yapıyorlar..

Fakat okuduğum bir habere göre (http://www.bildirgec.org/etiket/freehand) freehandin yeni versiyonları çıkmayacakmış. Adobe bütün ağırlığını P.shop ve İllus.'a verecekmiş..

Fakat daha önceleri illustrator kullananları gördüm, kendimde biraz inceledim ama freehand gibi kullanımı kolay, arayüzü güzel ve esnek gelmedi..

Fakat bundan sonra freehand'in yeni versiyonu çıkmayacaksa, freehand'i öğrenmenin bir anlamı varmı dır?

ıllustator tüm ihtiyaçlarımızı karşılar mı ? Siz freehand kullananlar bu konuda ne yapmayı

düşünüyorsunuz ?

Bu konuda beni aydınlatır mısınız..

G-Ö-L-G-E
10/03/2007, 13:15
Frehand kullanıcıları bu durumda sadece elindeki programla yetinebilirler. Ama kullanmaya devam edebilirler. Çünkü; Karşıdan gelen bir .ai uzantıyı açıp işleyebilirler. Ve .ai olarak iletebilirler. Fakat zamanla diğer gelişen programların yanında özelliklerinin geliştirilmemesi bir problem olur. Bunun dışında bir engel görmüyorum. Tabi bu da yeni nesili Diğer grafik programlarına yönlendirir. Bencesi. ...
Saygılarımla.

blackhawk
11/03/2007, 00:15
Diğer arkadaşlarında değerli yorumlarını alabilir miyiz.

tarzan45
11/03/2007, 11:41
Bence bir programda rahat çalışmak alışkanlıklarla alakalı bir durum. Zira eğer yeterince uzun kullanırsan Illustrator'un da freehand kadar rahat bir program olduğunu görebilirsin. Kaldı ki adobe freehand' i tarihten silmeye kararlıysa -ki öyle görünüyor- (iki programı da bilen birisi olarak söylüyorum) Freehand kullanıcıları uzun veya kısa vadede ister istemez illustrator'a geçmek zorunda kalacaklar. Zira başka bir alteratifleri kalmıyor piyasada. Hasıl-ı kelam: Bence korkmaya luzum yok. Çünkü yeterince kullanınca illustrator da aynı çözümleri hatta bence daha bile fazlasını sunuyor.

hangitepsi
25/05/2007, 14:19
merhaba ambalaj dersim için freehand de tasarım yaptım ancak bendeki freehand 10 ve okuldaki 9 ama çalışmamı 9 olarak kaydedemiyorum exporttanda denedim save as tada denedim nolur bilen warsa yardımcı olsun.yoksa dersten kalcam...

meksi
25/05/2007, 22:57
merhaba ambalaj dersim için freehand de tasarım yaptım ancak bendeki freehand 10 ve okuldaki 9 ama çalışmamı 9 olarak kaydedemiyorum exporttanda denedim save as tada denedim nolur bilen warsa yardımcı olsun.yoksa dersten kalcam...

save as EPS olarak denedin mi?

meksi
25/05/2007, 22:59
Ya da ai olarak kaydet düsük versiyonda, ondan sonra freehand 9 da acmayi dene.