PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : etki alanındaki XP açılmıyor

okankan
08/03/2007, 16:52
2003 serv kurulu bir ağda Etki alanına bağlı XP client login ekranına geliyor ancak etki alanında tanımlı olan username ve pass ile açılmıyor. local olarak açılıyor problem yok. DHCP server olarak modem kullanılıyor. IP leri Modem dağıtıyor. DNS server ise DC'nin kendisi ve clientler IP otomatik olarak modemden alıyor. DNS ise elle DC olarak ayarlı. serverde kullanıcı adı tanımlı.
daha önceleri hiç problem yokken sonra kendiliğinden oluşmuş olan bu problemin nedeni nedir. sadece netup prog kurdum.Clientlerde Defrezee kurulu. şimdiden teşekkürler.

okankan
08/03/2007, 17:23
Ayrıca etki alanındaki diğer bilgisayarlarla aynı policy kullanılmakta aynı OU içerisinde ve parola süresi sınırsız, kullanıcı kilitlenmemiş, kullanıcı parolasını sıfırlamak falan etkilemiyor, DNS yi restart clear cheash yaptım DHCP restart yaptım.

Predator
10/03/2007, 12:39
İşin içinde Defrezee olduğundan şimdilik bir yorum yapmak zor,

Yerinizde olsam ilk önce depfreeze olmadan sistemin düzgün çalışıp çalışmadığını test ederdim, Sorunun yapıdanmı deepfreezedenmi kaynaklandığına emin olurdum.

Yasinneo
10/03/2007, 16:22
Bilgisayarı admin parolasıyla açın tekrar DC'ye kayıt yaptırın. Belirleriğiniz şifre ile tekrar deneyin. Userların sebep olacağını sanmıyorum ama yinede problem olabilir. Etki alanına tekrar bakın tekrar tanıtmayı deneyin

okankan
10/03/2007, 19:48
Sorun kesinlikle deepfrz XP bilg. etki alanından çıkarıp tekrar etki alanına bağlandığımda sorun ortadan kalkıyor. yanlız profili yeniden düzenleme biraz can sıkıcı :)

geminet
10/03/2007, 22:01
Sorun kesinlikle deepfrz XP bilg. etki alanından çıkarıp tekrar etki alanına bağlandığımda sorun ortadan kalkıyor. yanlız profili yeniden düzenleme biraz can sıkıcı :)

evet ama neden profilini düzeltiyorsun zaten Documents and Settings te kulanıcı adı var olduğundan dolayı gerek yok ayrıca adminde kulanıcıya domainden admin yetkisi veridikten sonra kullanıcı adıyla aç tekrar başlat ve adminde aç bu sefer ve kullanıcı dosyalarını Documents and Settings te eşitle sonra tekrar kayıtlı kulanıcının şifresi ile aç masa üstü bile aynı olarak karşına gelir

okankan
15/03/2007, 15:02
evet ama neden profilini düzeltiyorsun zaten Documents and Settings te kulanıcı adı var olduğundan dolayı gerek yok ayrıca adminde kulanıcıya domainden admin yetkisi veridikten sonra kullanıcı adıyla aç tekrar başlat ve adminde aç bu sefer ve kullanıcı dosyalarını Documents and Settings te eşitle sonra tekrar kayıtlı kulanıcının şifresi ile aç masa üstü bile aynı olarak karşına gelir

zaten sorunda o, aynı kullanıcı adı ve şfre ile açıyorum yeni kullanıcı profili ile açılıyor. ve yeniden düzenliyorum. :)

deja-vu
15/03/2007, 22:34
pc'yi domainden cikarip birkezdaha katmayi denediniz mi? Benzer bir problemde cozum olmustu bu