PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : modem reset atabilir mi ?

serkanarya
08/03/2007, 14:46
modem reset atabilir mi ?
herkese selam.

benzer problemi bende yaşıyorum 4 gündür. meraklı olduğum için sorunun kaynağını kendim bulmaya çalıştım.önceden virüsten şüphleniyordum format attım. düzeldi derken tekrar başladı. virüsle alakalı değilmiş. baya bi uğraştan sonra bir kaynağa ulaştım.
reset adsl modemden kaynaklanıyor. ama nedenini çözemedim.

modem Airties Rt-210 ve ethernet ile bağlanıyorum
işlemci : İntel Celeron 1800 mhz
Bios: Award

birincisi modemi kapattığımda bilgisayar gayet normal açılıyor ve çalışmada hiç bir problem yok. bilgisayar açıldıktan sonra modemi açıtığımda en fazla 1-2 dakika dayanıyor ve sonra 1 saniye kadar mavi ekran çıkıyor ve bilgisayar resetleniyor ve tekrar açılışta kendiliğinden bios ekranına geçiyor. burada gözüme çarpan tek nokta cpu ayarları değişiyor sanki. normalde 1800 Mhz de olan cpu manual olarak değşiyor. ayarları sıfırlayıp kaydedip çıkıyorum ama modem açıkken windows açılışı tamamlamadan yine
3-4 defa sürekli resetleniyor daha sonra monitör yeşilden, sürekli yanıp söner şekilde kırmızya dönüyor ve görüntü kesiliyor. her defasında kapatmak zorunda kalıyorum. modem açık iken bilgisayarı çalıştırdığımda monitör hiçbir şekilde yeşile geçmiyor. modemi kapatıp açıtığımda normal görüntü veriyor ve problemsiz açılıyor.

yani artık çıldırma noktasına geldim. böyle bir sorunu daha önce yaşamış tecrübesi olan arkadaşlar bir fikir iletirlerse sevinirim. yoksa bilgisayarı çöpe atıcam :( internetsiz bilgisayarı ben ne yapayım.
http://forum.ceviz.net/themes/gri/statusicon/user_online.gif http://forum.ceviz.net/themes/gri/buttons/report.gif (http://forum.ceviz.net/report.php?p=277511)

ProJecT
08/03/2007, 15:16
Modemi Resetleye bilrisin fkt , Tekrar açtıgın zaman yine aynı hatayı alırsın. Bilgisayar Modem açılmadan Sorunsuz bi Şekilde çalışıyormu ? .. Yani Modemi açıncamı Mavi ekran geliyor . ?

serkanarya
08/03/2007, 15:50
[quote=ProJecT;277522]Modemi Resetleye bilrisin fkt , Tekrar açtıgın zaman yine aynı hatayı alırsın. Bilgisayar Modem açılmadan Sorunsuz bi Şekilde çalışıyormu ? .. Yani Modemi açıncamı Mavi ekran geliyor . ?[/quoted

deiğin gibi modemi de resetledim ancak sonuç vermedi. modem açıkken bilgisayar açılış yapmıyor bazen xp logosuna kadar geliyor sonra yine reset 3-4 seferden sonra monitörde kırmıza geçiyor görüntü vermiyor. ama modemi kapattığımda problemsiz açılıyor. bilgisayarı açtıktan sonra modemi açıyorum bağlantı kuruluyor internete girebiliyorum ama en fazla 1 1-5 dakika sonra resetleniyor. anlayamadım bi türlü sorun nerde. biosa geçtiğinde cpu gösteriyor manuel olarak. halbuki normal ayarı 1800 olması gerekio. onu yapıyorum ama nafile bilgisayarı resetleyen modem ama neden onu bilmiyorum :(

turker
08/03/2007, 17:38
başka modem ile deneme yaptnız mı?

kahramans
14/03/2007, 15:43
bence modeminin flash ını yeniden kurdur.

benim modemimde elektrikten dolayı problem oldu, internete giremiyordum.
modemin flash ındaki programları yeniden kurdurdum düzeldi

sende de belki böle bşi vardır.
modem garantisi varsa garantiye gönder
buyuk ihtimal düzelir

okannadirsoysal
29/04/2007, 01:52
modeme reset atılıyor ben attım ama sonra ayarlarda sorun çıkıyor bu nerdeyse kesin. onun içinde eğer telekom modemi kullanıyorsan 4440375 nolu numarayı aramak. onlar seninle birlikte ayarlarını yapıyor. ama bu arada modemi cd sinden tekrar kurma. modeme reset atarkende küçük bir düğmesi oluyor ona 6 saniyue basılı tutman gerekiyor. hala olmamışsa ttnet sana servis gönderiyor ve yapıyorlar. ilk servis ücretsiz.

okannadirsoysal
29/04/2007, 01:58
modemi resetlersen kesinlikle ayarların değişir. onuda internet ilk sayfasındaki adres satırına 1.1.68.92(bu zyxel siyah modemler için) 1.2.68.92(zyxel beyaz modemler için) yazarak modem sitesindeki proxy ayarlarını düzelterek çözersin. ama bunu yapmak kolay değil sen 4440375 ttnet servisini ara onlar yaptırıyor bu ayarları. ayrıca bu sorunlar bendede oldu ve böyle çözdüm şu ana sorunsuz çalışıyor.

bybart
29/04/2007, 16:01
%80 modemdendir başka bir modemle deneme yaparak teşhis koy, eğer öyle bir imkanın yoksa airtiesin sitesinde cihazın modeline göre flash dosyaları mevcut nasıl yapılacağıda tarif edilmiş, flash yazma işlemini yap. Baktın olmuyor açıklayıcı bir notla birlikte garantiye gönder, ama 1 ayda anca geliyor one göre...