Tam Sürümünü Görmek İçin : Bilgisayarı açamıyorum çok acil!!
astronot
07/03/2007, 18:41
mrb arkadaşlar şu anda mesajı internet cafeden yazıyorum çünkü bilgisayarım açılmıyor.En son kapattığımda bilgisayarımı fişini çekerek kapatmıştım.Daha sonra açmaya çalıştığımda açılmadı.Sorun şu tam bilgisayar açılıyor şifre sorma ekranının olduğu mavi ekran gelecek kum saati bitmeden o mavi ekranda bilgisayar kapanıyor ve tekrardan kendini açıyor bu böyle devam edip gidiyor.Güvenli modda bilgisayarı çalıştıramıyorum güvenli mod seçmek için geldiğim yerde sadece PROFİL1 yazıyor.Onu seçip başlat dediğimde gene aynı problem? Lütfen arkadaşlar çok acil :aglama:
Predator
07/03/2007, 18:48
Böyle bir durumda izlenecek yöntem bootable bir xp cdsi ile sisteminizi açıp işletim sisteminizi tamir (üzerine kurucaksın repair) etmektir.
astronot
07/03/2007, 18:52
bilgisayarım yaklaşık beş yıllık 6. yılına bile girmiş olabilir.Cd yi takınca direk o ekran gelmiyor ayarlarıda tam hatırlamıyorum açınca bazı ayarlar vardı onları falan kısaca açıklarsan çok sevinirim:)
o zaman bios a girip birinci boot a cd rom u tanımlayacaksın
Bende de aynı problem vardı XP cdsinden boot edip menüler falan gelince birşey yapmadan çıkıyordum bilgisayar sorunsuz açılıyodu.Nedenini anlayamadım bu problemin.CD'den tamir falan yapsam tamam da birşey yapmadan yine kendine geliyordu.
Yasinneo
10/03/2007, 16:28
Bilgisayar açılırke F8 e bas karşına güvenli mod normal mod dahil birkaç tane daha gelecek (Last known good configuration) En son iyi yapılandırılmış ayarlar ı seçip oradanda bakabilirsin.
barismanco
10/03/2007, 18:55
arkadaşım eğer orjinal olmayan bi xp kullanıyosan muhtemelen microsoft kitlemiştir windowsunu
bende de aynı hata oluştu bayaa bi uğraşıp çözdüm olayı
tek çare format ve formattan sonra güncellemeleri direkt kapatmak :D
arkadaşım eğer orjinal olmayan bi xp kullanıyosan muhtemelen microsoft kitlemiştir windowsunu
bende de aynı hata oluştu bayaa bi uğraşıp çözdüm olayı
tek çare format ve formattan sonra güncellemeleri direkt kapatmak :D
Mavi ekranda Verdigi hataya baglı .. Sanmıyorum windows un kapatacgını çünkü kapatması için İe 7 ve güncellemelerin açık olması lazım . yani hata başka birşeydendir .. not alıp buraya yaz
astronot
11/03/2007, 18:25
Mavi ekranda hata falan vermiyordu xp orjinaldi mesajda sorunun fişi çekerek kapatmamdan kaynaklandığını yazmıştım neyse formatladım düzeldi ama herşey gitti neyse sağolasınız
aska_ozlem
13/03/2007, 19:23
bence hata sistemde değil donanımda senin yerinde olsam ram ler bir bakardım süerkli reset atan bir makina ancak ram den hata verir ben bilgisayar teknikeriyim kendi işyerim var günde bunun gibi en az 10 pc yapıyorum bir baktır eyer sorun orda değilse power bak kesin ikisinden birinde dir sıkma canını kolay şeyler bunalar daha ciddi sorun olmasın önemli olan bu kendine iyi bak
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.