Tam Sürümünü Görmek İçin : Java mi C++ mi?
Tartışmanızı bölmek istemezdim ama bir kaç soru sormak istiyorum. Konu ile alakalıda olmıyabilir kusurama bakmayın. Java öğrenmek c++ a göre dahamı kolaydır? İş bulma konusunda c++ mı yoksa java mı şanslı? Gelecekte hangisi daha önemli olacak ve maddi kazanç olarak hangisi daha karlı? Şu anda bir karar aşamasındayım ve daldan dala atlıyorum. Bazı diller hakkında detaylı bilgi edinip kararımı öyle vereceğim. Onun için bu sorulara vereceğiniz cvplar benim için çok önemli arkadaşlar. Saygılarımla.
onur2200
06/03/2007, 18:49
ubuntu çok karasız olduğunu görüyorum , sana bunu daha önce de söylemiştim Java, c++ ya göre çok daha gelişmiş bir dil , ama java dan daha da gelişmiş Delphi dili var , bunlar c++ ye göre daha zor , java ve delphi yi hemen hemen her yerde isterler , bunu unutma çünkü bunlarla yapılamayacak program yok!
Sana önerim ; bence visual basic öğren (programlama dillerinden) , çünkü çoook kolay ve çok kaynak var , her tarafta yardımcı birilerini bulabilirsin ama visual basic ile büyük paralar kazanamazsın...
toparlayacak olursak :
-visual basic çk kolay ama çok büyük programlar yazamazsın
-c++ ile çeşitli programlar yazılabilir , ama zor ( ben bilmiyorum çevremdekilerin görüşü) , iyi para getirir...
-Java ve delphi en zorları ama bildiğinde istediğin yerde çalışabilir , güzel paralar kazanırsın ( yine çevremdekilerin görüşü)
Ortalayacak olursak vb ya da c++ öğren derim , geçinirsin...
onur2200 evet çok kararsızım çünkü başlayacağım şeyde devam etmek istiyorum. Birinden başlayıp ilerde diğerine atlamak yerine birinden başlayıp sadece onda uzmanlaşmak istiyorum. Ve bu vereceğim karar ile (seçeceğim dil) geçimimi sağlamak istiyorum. Neden bilmiyorum ama bu fikir henüz bir haftadır aklımda.
Ondan önce sadece zevk olarak görüyordum bu işi. Ve işn içine maddiyat girince aşırı kararsız oldum. Bir haftadır kafayı yiyorum her sabah kalktığımda bugün kesin bir karar verip başlamalıyım diyorum ama olmuyor. Ama sanırım java öğreneceğim. En azından biraz araştırıp nedir ne değildir öğreneyim. Olmaz ise c++ a başlayıp devam edeceğim. Eğer javaya karar verirsem ilk sorum linux altında java programlamak için neler gerektiği olacak :)
İde olarak eclipse kullanacağım fakat j2sdk gibi şeyler yüklemem gerekiyormuş. Download sayfasını buldum ama birsürü şey var ne indireceğimi şaşırdım. Neyse kesin bir karar vereyim o zaman java bölümü altında bu soruyu sorarım. Bu arada onur2200 bıkmadan sorularıma cvp verdiğin için tşk ederim :)
onur2200
06/03/2007, 19:35
yok estağfurullah , ama neden visual basic seçmediğini bir türlü anlayamadım , zaten oralarda bir kurs olmadığını söylüyorsun , çok zorlanırsın...Gerçekten kolay değil bu iş , o yüzden visual basic ile başlaman gerektiğine inanıyorum bu arada php ye de devam edersin kafan hiç karışmaz , vb ile güzel programlar da yazılabilir...Geçim olarak çok büyük şey bekleme ama yaptığın programları satabilirsin işin diğer bir yönü ise vb ile programlama çok zevkli , her yerde kaynakları var...Bir kere daha düşün derim...Java ya da C++ öğrenirsen PHP de zorlanırsın ...İnsanında kapasitesi bir yere kadar değil mi ama , en azından şimdilik , daha sonra c++ öğrenirsin ama programlamanın bir an önce zevkine varmak istiyorsan vb vb vb...
Bu diğer dilleri öğrenme anlamına gelmiyor , ama vb den başla arkadaş...Haklı olduğumu göreceksin senin için inan çok düşündüm oradakai şartlarını filan ama senin için en doğrusu (şimdilik) vb öğrenmen...PHP ye de devam et , sakın pes etme!!!! :super:
VB seçmememin nedeni getirisi pek olmadığı için. VB i çok küçümsüyorlar genelde. Bir çok sitede vs basic öğrenmeyin zamanınızı harcamayın gibi şeyler yazılıyor. Tabi insan doğal olarak etkileniyor çünkü VB hakkında hiçbirşey bilmiyorum. Ama java diyince akan sular duruyor. Herkesin ortak düşüncesi javanın kazancının yüksek olduğundan yana.
Bilemiyorum aklım iyice karışıyor. Öyle zamanlar geliyorki nefret ediyorum bilgisayardan da programlamadan da :) Sen de demişsin vb den büyük şey bekleme. Benim gelir sağlayan bir dil bulmam gerekiyor. Yaş 23 e geldi ne okulum var ne işim ne de mesleğim. Emekli bir memurun oğluyum maddiyata önem vermem gerekiyor. Java seçimim bunun içindi.
Böyle giderse vazgeçip okumaya karar vereceğim :) (Hİç istemesemde)
quasimodo
06/03/2007, 21:42
Bence en kotu karar bile kararsızlıktan iyidir ...
acehreli
06/03/2007, 22:02
Ustelik birden fazla dil bilmek veya en azindan bazi farkliliklarindan haberdar olmak cok yararlidir.
Ali
bir haftayi devirdik sanirim, bir arpa boyu olmus mudur acaba?
tek cikan "bu kararsizlik icinde kalman hic bir ise yaramiyor" sonucu bence.Bir yerden basla, zaten kisa surede istedigin duzeye gelmen zor ilerledikce belki yanlis yolda oldugunu anlar baska bir yolu secersin veya dogru olduguna iyice kanaat getirip devam edersin.
Kararımı vermiştim zamanında ama beni vazgeçiren acehreli oldu :) Bir yerde c++ dersleri vardı ordan başlamıştım çalışmaya. Bir yerde sorunum oldu main() ile ilgili forumda paylaştım acehreli o döküman çok çok çok eski, modernbir kaynak bul dedi. Bende araştırdım araştırdım araştırdım. Araştırıken başka diller ile ilgli yazılar gördüm onlara baktım. İyice kafam karıştı çünkü c++ kaynak bulamadım . İşin özeti bu işte :)
İşin kötü tarafı ben hala modern bir kaynak bulamadım yine döndüm eski kaynağa. Eskide olsa başlamak zorundayım (en azından kitap alana kadar) yoksa kararsızlıktan delireceğim.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.