Tam Sürümünü Görmek İçin : google den silinme
sadroalin
06/03/2007, 11:29
arkadaşlar şirket sitemiz faaliyet gösterdiği alanlarda google 1. sayfada çıkıyordu. bende internetdeki google hakkındaki ufak yararlı bilgiler doğrultusunda yapmıştım sitemi bir kaç güne kadar sorun yoktu ancak birden google da çıkmıyoruz hiç bir sayfada ancak sitenin tam ismini yazınca çıkıyoruz loglarıma bakıyorum google bot günlük düzenli olarak 10 - 15 kere felan geliyor. sitem neden çıkmıyordur. şayet block lanmışsa bunu nerden görebilirim ve ne yapabilirim teşekkür ederim
deli dana
06/03/2007, 13:50
Sandbox olmuş olabilirsin, bir süre beklemeni tavsiye ederim, zira yapacak fazla bişey yok, bu arada link değişimi yap birkaç tane
scripter
06/03/2007, 14:45
Sandbox? o da ney?
sadroalin
06/03/2007, 15:23
Sandbox baktım yeni kurulan sitelerin hızlı yükselmesini önleyen bir sistem ama bizim site 10 yıllık artık bunada yeni diyorsa bilmem ne deyim. Başka bir nedeni olması lazım blog lanmış felan olabilirmiyim bunu görebileceğim bir yer varmı
Siteni görüpte konuşsaydık.
Google ha bire algoritma değiştiriyor.Son algoritmasında çok linke sahip olan sitelerle falan da oynamaya başladı.Link değişimi yapan sitelerle ilgili şüphelerim var.Linklerin kaliteli sitelerden ve sitenin içeriğiyle ilgili olması gerekli.İlgisiz içeriğe sahip olanları ve düşük PRli olanları filtreleyerek sıralamalarda aşağılara çekebilir.Anladığım kadarıyla da böyle yapıyor.
sadroalin
06/03/2007, 16:08
www.kaynakas.com site adresi reklam olur düşüncesi ile vermemiştim
Google'da endekslenmiş 135 sayfan var.Büyük ihtimalle Google'ın Aralık Ocak ayları civarı devreye soktuğu filtrelerinden birinden etkileniyorsundur.Bu yeni filtreler bildiğim kadarıyla sadece içerikle alakalı link kaynaklarını link olarak kabul ediyor.Yahoo sitenin 1990 linkinin olduğunu gösteriyor.Link takası yaptığın sitelerin içeriğini incelemedim ama dediğim gibi içeriğin alakasızlığı vb. nedenlerden olmuş olabilir.Daha çok tek yönlü link almaya çalış.Yani bir site sana link verecek ama sen ona vermeyeceksin.Tabii içeriğin benzerliği yine önemli.
Ayrıca sitenin description ve keywords etiketlerini de o kadar doldurma, birazını temizle.Etikette yazdığın bir kelimeyi bir daha orada kullanma:kaynak, kaynak a.ş gibi yapma
benzer kelimelerden sadece birini yaz:çift yönlü,cift yonlu
iletisim ,iletişiim türünden şeyleri boşver sadece sayfalarını gereksiz yere dolduruyor bir işe yaramaz.
Çoğul tekil önemseme:muhasebe yazılımı, muhasebe yazılımları yada sadece bir muhasebe yaz.
Hatta google için keywords etiketi hiç önemli değil.
Anasayfadaki 70 kodlama hatasını da düzelt:http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.kaynakas.com
Bence en önemlisi link aldığın siteleri falan bir kontrol et.Özellikle yakın zamanlarda link takası falan yapmışsan etkisi olabilir.Bu yönde çok yorum duydum.Meta etiketlerini de biraz temizle.Description etiketini 70 karakterden fazla doldurma.Keywords etiketini de 1000 karakterden kısa tut diye bir kural var ama o bile bence çok fazla ayrıca mantıklı kelimeler kullan.Description etiketini düzgün mantıklı bir cümle şeklinde yaz, keywords gibi doldurma.Bildiğim kadarıyla Google 70 karakterden uzun description etiketlerini sevmiyor(sayıldı).
sis651, bu mesajın çok iyi oldu teşekkür ederim.
darkhorn
07/03/2007, 18:48
sis651: kodlama hatalarından bahsetmişsin, ama Google'ın anasayfasında 68 tane hata var. Google kodlama hatalarını dikkate alıyorsa niye kendi sayfasında bu kadar çok hata var? Bilgisi olan var mı?
Bu aralar google sapıttı yakında düzelir. ilk sıradaki tüm siteleri son sıraya bi attı.
Sandbox yeni kurulan sitelerden ziyade , güncellenmeye , dublicate yani 2 tane aynı içerik siteleri geriye atar.Cok eski ama sabit bi sayfada arada geriye atilabilir.
Benim tüm sitelerim su sıralar geriye atıldı ama sonra tekrar 1. siraya döndü beklemeni tavsiye ederim.Ama 2. sayfaya gerilediysen git pr link al derim çünkü sandbox degilsindir o zaman.
sadroalin
08/03/2007, 10:43
Bu süre ne kadar sürer bilginiz varmı bir de bu durum google reklam vermeyi engellermi inanırmısınız uğraşıyorum reklam vermeye madem öyle parası ile vereyim dedim etkin görünüyor ama aramalarda çıkmıyor nedir bunun hikmeti anlamadım. google iyi hoş ama tekel olunca mahkum oluyorsunuz
@darkhorn
Aslında bunun önemi yazdığın gibi Google için çok büyük değil.Sadece SEO yapan şirketlerin bir prensibi olarak sayfa kodlarının düzgün olması gerekir.Kodlara bakmak aklıma oradan gelmişti.Ancak yine de aşırı olmamasında fayda var.Bildiğim kadarıyla MSNBot bu tür hatalara biraz takılıyor ama sonuçta kaliteli içerik varsa hiç biri bunları önemsemeyecektir.
Benim de 2 haftadır yayında olan bir sitem var ingilizce ve site 1 hafta icinde anahtar kelimelerde 250 milyon sonuc icinde birinci çıkıyordu.Tabi benim icin bu şaşırtıcı birşeydi ama bugün itibarı ile sitenin adresini aynen yazdıgım halde yine sonuç çıkmıyor.Daha önce başka bir site için adsenseden banlanmıştım.Şimdi google ın sebep olduğu paranıyadan dolayı acaba whois bilgilerim diğer sitemle aynı olduğu için mi google sonuçlarından silindim diye korkmaya başladım.Tabi bir de aynı adrese yönlendirilmiş birkaç domainim var.Ama bunun sorun olması bana mantıklı gelmiyor ...
Siten daha yeni.Googleîn yeni sitelerin ilk anda zirveye çıkmasını engellemek için kullandığı filtrelerinden biri bu silinmenin nedenidir.Diğer sitelerden kaliteli linkler alırsan kısa sürede sıralaman düzelecektir.
Cevap icin tesekkur ederim ama dogru anladıgımdan emin olmak istiyorum google yeni sitelerin hızlı yükselmesini engellemek icin o siteyi listelemiyor mu ? Gerilere atması normaldi ama silinmesi garip geldi ...
Merak etme bir süre sonra endekslenecek.Bende hep böyle oluyor.
Artık yeniden indexleyeceği günü bekliyorum ama tek derdim daha önce direkt olarak birinci sıradan girmişti hem de 250.000.000 sonuç içinde.Doğal olarak beklenti içine girdim.Şimdi yeniden indexlendiğinde ilk sıralara yeniden yükselme durumu olacak mı ? Gerçi yahoo sağolsun yerimi yahoo da koruyorum ama google indexlemeyince tadı tuzu olmuyor.
indexlenip indexlerin silindiyse banlanmıştır domain boşuna bekleme ;)
Tekrar endeksleyecek.Sadece ona sitenin iyi bir site olduğunu, spam olmadığını anlat yeter.
Tekrar endeksleyecek.Sadece ona sitenin iyi bir site olduğunu, spam olmadığını anlat yeter.
Aynen dediğin gibi oldu galiba google efendi ikna olmuş.
sis651 saol kafamdaki birçok soru işaretini çözdün. Sanırım benim sitede şu an google'ın bir filtresinde :)
sadroalin
17/03/2007, 09:42
bu google artık haz etmemeye başladım. istediği gibi hareket ediyor ve açıklama getirmiyor geçenlerde sitemiz madem filitrede reklam verelim dedim. reklamda bakiyem 78 görünüyor bankaya bakıyorum 88 aradaki farkı bankaya soruyom google o kadar çekti diyor google yazıyorum allahın kulu cevap vermiyor birde 1 gün içinde cevap verilir yazıyor bir şeyin tekel olması hiç iyi değil
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.