Tam Sürümünü Görmek İçin : c ile c++ builder'in farklari
slm arkadaslar ansi c ile c++ builder arasindaki farklari ogtrenmem gerekiyor.
soru size sacma gelebilir fakat bu yakinda girecegim bir sinavda cikma ihtimali yuksek bir soru , bu yuzden farkli yorumlara ihtiyacim var.
yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
C bir programlama dilidir, c++ builder ise bir program gelistirme araci.
c++ c den türemiştir nesne yönelimlidir. c++ c ye göre daha gelişmiştir. c++ cnin kütüphanelerini ve yeteneklerini aynen taşır ve daha fazlasına sahiptir. c++ bilen c bilir ama c bilen herkes c++ bilmez. vs.vs.
c++ bilen herkes c bilir gibi birşey nasıl ortaya sürülebiliyor anlamıyorum?
c bilen c++ bilemez , c++ bilen c bilir.?!
c c++ farkını anlamanın en iyi yolu,Bjarne Stroustrup'un konu hakkında kendi makalelerini okumaktır.
buyrunuz: http://www.research.att.com/~bs/C++.html
bende bir önceki arkadaşıma katılıyorum.c c++ öğrenmenin en iyi yoludur...c++ nesne yönelimli bir dildir...programlamacıyı tekrarlardan ve uzun kodlardan kurtarır...class'ları kullanarak
miraslama yani inheritance'la bir kod parçasını defalarca kullanmaktan kurtulabilirsin...böylece hem kodun kısalmış olur...hem bellekte daha az yer tutmuş olursun...hemde programına hız kazandırırsın...
sınavında başarılar...bu arada nerede okuduğunu merak ettim...
nerde okuduğunu yazarmısın...
Dil bilmekten anlasilan degisken tipleri, bir-iki dongu ve karar-kontrol mekanizmasini bilmek olduktan sonra zaten herhangi bir dili bilen, butun dilleri biliyor sayilir. Hele bir de fonksiyon nasil yazilir ogrendiysen, artik uzmansin.
Tabii gercek bir is yapmaya gelince, klavyenin basinda donup kalirsin, bunu nasil yapacam diye...
Orjinal mesajı gönderen acemi
Dil bilmekten anlasilan degisken tipleri, bir-iki dongu ve karar-kontrol mekanizmasini bilmek olduktan sonra zaten herhangi bir dili bilen, butun dilleri biliyor sayilir. Hele bir de fonksiyon nasil yazilir ogrendiysen, artik uzmansin.
Tabii gercek bir is yapmaya gelince, klavyenin basinda donup kalirsin, bunu nasil yapacam diye...
Tabi ki dilin kütüphanesine hakimsen. Nesne yönelimli analiz ve tasarım konularına hakimsel. Öyle paldır küldür kod yazmak için makinanın başına oturmuyorsan. İyi analiz ve tasarım yaptıktan sonra gerekirse kaba kodunu yazarsan. Bu kaba kodun üstünden bir kaç defa biligisayar gibi geçip ( tüm ihitimallere göre ), istisnai durum yönetimini de unutmazsan senden kral yazılım müh. yoktur
bilmiyorum okur musun ama c bence bütün programların alt yapısını oluşturur.c çok önemlidir.eğer ki c++ ve ya c++ builder öğrenmek istiyorsan c ile başlaman lazım.c++ builder daha görsel bir derleyici değildir yani c ve c++ gibi bir dil değildir.oluşturduğun herhangi buton için kod yazmana gerek yok.bu kendiliğinden vardır zaten.:)
arkadaşlar ben 2 yıllık myo mezunuyum
son sne de c++ builder gördük. ama derslerde
örneğin button1->edit ..... vs Filelistbox1->Filename
gibi şeyler yani görsel programalama işledik
classlarla ilgilenmedik yani ben neyim şimdi bana birisi bişey desin benim gördüğüm c++ bir kısmımı
bu GUİ denilen şeyi merak edidyorum sanırım açılımı kullanıcı arayüzlü progracıklar.
bunları yazabilmek için c++ builder bilmek yetermi yeterse nasıl kendimi geliştirebilrim.
yazılım müh. gibi . frameworklerle beynimi felç etme yaşım geçdi.
Selamlar;
Kendimce bazı soruları fikir dağarcığın gelişmesi babında açıklamak isterim.
Konu başlığına ait soruya önce cevap vermek isterim. Lütfen eksiklerimi ya da yanlışlarımı düzeltin.
"arkadaslar ansi c ile c++ builder arasindaki farklari"
O kadar çok fark varki bunu bir kaç kelimeyle geçiştirmeyeceğim.
Öncelik Senin bu sorunda ki ANSI C 1989 yılında Amerikan Standart Enstüti tarafından standart olarak kabul edilen yazılım dilinden bahsedilen C'dir. Birde C biraz farklılıkla ISO standartı vardırki gene ANSI C den sapmaksızın kütüphane olarak gelişmişlik gösterir.
Nihayetinde C dünyanın her yerinde bu standartlar çerçevesinde kullanılabilir bir yazılım dilidir.
Yukarıdakilereine ilaveten C++ programlama dili C dilinin devamı olduğundan tabiki C'nin tüm özelliklerini kapsar bir çok gelişmişliğe sahiptir öneğin C 32 anahtar sözcüğe sahipken C++ 48 anahtar sözcüğe sahiptir.
C den çok farklı gelişmiş Fonksiyon kütüphansiyle beraber C'in tüm standart kütüphanesine sahiptir tabi C nin sözdizmini destekler ancak C'den farklı sözdizimi geliştirilmiştir, bir çok dilde olmayan yapısal özelliği esnek bir dil olması C++'ın bir çok plusplus'larıdır ve dahası.. C++ ayrıntılarını daha da uzatmak mümkün. E... Tabiki Standartlaştırılmış bir dildir.
Yukarıdaki gibi C ile C++ özelliklerini ve farklılıklarına herkes rahatlıkla cevap verebilir bende kısaca değindim sebebi ise her ikisinin standart programlama dili olduğudur ama C++ Builder Standart programlama dili değildir aslında dil bile denemez.
Builder görsel programlama imakanı sağlar yani buton için StatusBar için ve ya diğer bir çok bileşen için kod yazmadan mausla oluşturman mümkün Bu C Builder de olabilirdi Delphi Builder de yani C ile C++ Builder karşılaştırılması çok yanlış olur.
Bu kafa karıştırıcı soruya benziyor dikkat emelisin. Çünkü ANSI C diye belirtilmiş yani standart olan ve programlama dilinden diğerinde ise Standart olmayan dil bile sayılmayan inşaa ediciden (Builder) bahsediliyor.
arkadaşlar ben 2 yıllık myo mezunuyum
son sne de c++ builder gördük. ama derslerde
örneğin button1->edit ..... vs Filelistbox1->Filename
gibi şeyler yani görsel programalama işledik
classlarla ilgilenmedik yani ben neyim şimdi bana birisi bişey desin benim gördüğüm c++ bir kısmımı
bu GUİ denilen şeyi merak edidyorum sanırım açılımı kullanıcı arayüzlü progracıklar.
bunları yazabilmek için c++ builder bilmek yetermi yeterse nasıl kendimi geliştirebilrim.
yazılım müh. gibi . frameworklerle beynimi felç etme yaşım geçdi.Bence yetmez Çünkü Builder için geliştirilmiş standart olmayan kütüphanlerine sizi yönlendirmiş ve o kütüphane fonksiyonlarından haberdar olursun ama C++ Kütüphanesindeki fonksiyonlarından belkide hiç haberin olmayacak ve asla C++ fonksiyonlarını bilemeyebileceksin tabi sadece C++ builder kullanabilceksin yani platforma bağlı program geliştirebileceksin bu önünü tıkar.
Saygılar...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.