PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : acil yardim cagrisi! partition tum verilerimi yok etti!

civciv
05/03/2007, 21:54
arkadaslar elimde 80 gb hdd vardi. ve 160 gb yeni hdd ile almistim, bilgisayarima yeni hdd yi bagladim.

yeni hdd'yi windows uzerinden partition magic programiyla ikiye bolup bicimlendirecektim. fakat lanet olasi partition magic programi bilgisayarimin 80gblik bolumundeki, onca emegimin onca dosyamin bulundugu 50gb lik bolumu yok etti!

simdi ben o yok olan bolume ubuntu ile baktim.bolumu gormuyor, disk yoneticisini acinca unknown gibi bisey yaziyordu. windows ile baktim, ayni sekilde bilgisayarimda kaybolan bolum yok disk yoneticisindeyse bolum gozukuyor fakat sanki bicimlendirilmemis..

arkadaslar lutfen bana yardimci olun, bu verileri kaybettigimi dusunemiyorum bile (kafayi usutme riski var cunku, haftalardir ugrastigim isler tamamen yok oldu!!!!)

civciv
05/03/2007, 22:18
windows xp acilis cd siyle bicimlendirme menusune geldim. kaybettigim alan gozukuyor fakat "bolumlendirilmemis alan" yaziyor :(:(:(

Meteryus
05/03/2007, 23:02
öncelikle dikkat etmen gereken bu diske kesinlikle chkdsk (scandisk) uygulamamak , çünkü chkdsk den geçmiş bir diskten softwareler ile veri kurtarmak imkansız gibi birşey, bunun dışında pm sadece partitionu sildiyse muhtemelen herhangi bir dosya kurtarma yazılımı tüm verilerini geri getirecektir.
forumda başka bir konuda pek çok dosya kurtarma programlarının linki verilmişti , aralarında benim de kullandıklarım var, ama önce o konuyu bulmak lazım :)

mustafa
06/03/2007, 00:00
http://www.pcinspector.de/file_recovery/UK/welcome.htm

şu programla bilgilerini kurtarıp yeni hdd'ne aktarabilirsin. kaybolan bölümünü olduğu gibi kurtarmanın yolunu bilmiyorum. ama o işi yapacak diye çalıştıracağın programlar bu programın kurtarabileceği dosyaları da kurtulmaz hâle getirebilir. diğer şeyleri denemeden önce tavsiyem bununla dosyalarının kurtarabildiğin kadarını kurtar.

2. olarak da "acronis true image" programını bul, trial'ini indir incele. o da iş görebilir, kaybolan bölümü geri getirebilir. programın esas işi bu değil ama çok gelişmiş bir program, işe yarayabileceğini düşünüyorum.

fgenc
06/03/2007, 11:49
ilgili parititonnu slave olarak bagliyarak recovermyfile programi ile kurtarabilirsin
bildigim ve tavsiye edilen en iyi program

civciv
07/03/2007, 02:22
sagolun.
sorunu "fixboot" komutu duzeltti.birkac saniyede tum disk geri geldi :)

Meteryus
07/03/2007, 12:05
biz partitionun silindiğini sanmıştık, oysa sorun sadece boot'ın uçmasıymış :) neyse geçmiş olsun

Ansugo
07/03/2007, 12:53
Keske her olay boyle mutlu sonla bitse. Ben yillarca veri kaybedip kaybedip yeniden basladim. Bir sekilde verilerim kayboluyordu. Is diskin yanmasi boyutlarina kadar variyordu. Sirf bu yuzden oyle daralmistim ki iki sene bilgisayarla hic ugrasmadim, bir dokuman bile okumadim.

Neden sonra bir usb disk, bir tasinabilir disk, birkac yuz bos dvd, birkac tane harddisk sahibi oldum. Bu seferde hangi diskteki hangi veri gunceldi diye tereddut yaratsa da en azindan cok az veri kaybiyla yasam surmenizi sagliyor.

HunTER
07/03/2007, 13:33
Ne buyuk mutluluktur essegı kaybedıp tekrar bulmak..