Tam Sürümünü Görmek İçin : bilgisayarımı her açtığımda Common da açılıyor
ajnglagla
05/03/2007, 18:41
bilgisayarımı her açtığımda C:\Program Files\Common klasörü de açılıyor.. içinde de ielauncher.exe isimli bir dosya var. neden açıldığını birtürlü anlayamadım. Bu klasör otomatik niye açılır?
msconfig ile veya başka şekilde windows açılışındaki bilgileri incele..
msconfig, Başlat -> Çalıştır ve regedit [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run] bolumlerini incele, bilgisayarinin baslangicinda acilmasini istemedigin yazilimlari oradan iptal edebilirsin.
borsaci_b
06/03/2007, 01:21
run(çalıştır)->msconfig->startup (başlangıç)
ajnglagla
06/03/2007, 17:23
ilginçtir ki ne msconfigde, ne de regedit de scope'nin bahsettiği yolda var.. sanırım başka bir program otomatik olarak açıyor.
Başlat-programlar-Başlangıç yolunu kontrol et.Burada ilgili klasörün kısayolu olabilir.Ayrıca Scope'un dediği yolun HKEY_LOCAL_MACHINE kısmı değişik bir yoluda vardı(Hatırlamıyorum iki aydır regedite girmedim, eskiden çıkmazdım.)Ancak orada olsa msconfig'den görünürdü sanırım.Açılan şey klasör değil içindeki program olsa Win servislerindendir derdim ama o da değil.Bence Başlangıç klasöründe bir kısayol var.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.