Tam Sürümünü Görmek İçin : C++da Sınıf zaten var hatası
Arkadaşlar Borland C++Builder'da programı derleken sorunsuz derliyor.Anacak program çalıştığında "... bilmemne bilmemne ... sınıf zaten var" hatası veriyor.
Bunun anlamı nedir?
Nasıl çözebilirim?
Teşekkürler...
Allah allah... ilginç hiç uyarı mesajı veriyor mu?
ikincisi kod içinde bir sınıfı birden fazla include etmiş olabilirsiniz.
mesala:
// kod1.h
#include <iostream>
.....
// kod1.h'nin sonu
------------------------------------
// kod2.cpp
include 'kod1.h'
#include <iostream>
...
int main()
{
......
return 0;
}
// kod2.cpp'nin sonu...
Bir yerlerde sınıfı kullanmak yerine bir daha tanımlamış olbilirsin. Kodları eklersen sorunu daha kolay çözebiliriz belki.
Kolay gelsin.
Hiçbir şekilde sınıfı iki kez #include etmiyorum.Ama yine de bu hata mesajını alıyorum.
Kodu veriririm ancak bunu birden fazla programda yaptığı için(yani on projem varsa sekizinde yapıyor)hangi birisini vereyim.
Bence hata farklı bir sorundan kaynaklanıyor.Çünkü boş bir form açıp içine yalnızca iki edit, iki buton iki de dialod kutusu eklediğimde bile bu hatayı alıyorum.Acaba bilgisayarımda mı bir sorun var?
Olabilir... Belki derleyici veya sınıf kütüphanesinde sorunlar vardır... Normalde VS6.0 C++'nın beş on tane update var. Belki aynı şey borland builder için de geçerlidir. Sen bir güncelleme ve yamalarını araştır.
İkincisi yukarıda bahsettiğin
Orjinal mesajı gönderen MUBNET
.......
program çalıştığında "... bilmemne bilmemne ... sınıf zaten var" hatası veriyor.
............
hata her yerde aynı mı? öyleyse spesifik olarak sınıfın adı ne?
seyduna27
20/06/2003, 13:08
sevgili arkadas,
sen bir hicbir yerde bir clas i iki yerde include etmedim diyorsun ama bunu bazen cok rahat goremezsin. \
onun icin sen yinede eger kullanmadiysan tabi sunu:
#ifndef fileismi_HEADER
#define fileismi_HEADER
#endif
bunlari bir kullan. yani bir zarari yok. yani bu kod diyorki eger su header file tanimlanmamissa tanimla, tanimlamissa es gec.
demekten zarar yok
selamlar
Arkadaşlar sorunu çözdüm.Benim bilgisayar kafayı yediği için böyle bir hata veriyormuş.Format attım, şimdi sapa sdağlam :)
Onu bunu bilmem ama ben VC++ 'tan nefret ederim. Neyi nasıl yaptığını bilemiyorum. Çok sorunlu bir araç gibi geliyor bana...
Yada ben kullanmayı başaramadım onu :confused:
Ben de VC++ den nefret ederim.Zaten ben BorlandC++ kullanıyorum :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.