Tam Sürümünü Görmek İçin : Web Server
OrhanGuzel
04/03/2007, 23:46
Merhaba ;
kendimize ait birkaç tane sayfayı kendi suncumuzda barındırmak için bir sistem odası kurduk G SHDSL hat aldık hattın bir ip si var , ek olarak dnlerde kullanmak için 8 adet daha ip aldık ama dns bölümü bir türlü yapamadık dns server kurulu aldığımız ipleri dns olarak ayarlayamadık bu konuda bilgisi olan varmı acaba
ikinci sorunumuz ise fortigate 200a frewall configresi tabi bu dns leri çözünce olacak iş sanırım
Şimdiden teşekkürler
Eger yazilimi kurup calistirip denediyseniz, web server ve dns'in ayni pathtte olmasina dikkat edin, mesela dns out'ta, web server dmz'deyse sorun cikarir, route tanimlamaniz gerekir.
Bence iyi bir sistem yoneticisinden destek alin.
Predator
05/03/2007, 11:06
@Scope +1
Daha dnste takıldıysanız yaptığınız yatırımın karşılığını tam olarak alabilmeniz için desktek alınız.
isin en garip yani sizinde söylediginiz gibi bir kac tane sayfayi host edebilmek icin
neden kendi dmz'inizi kurarsinizki..
bir ton is angarya
üstüne üstlük para ve is gücü kaybi..
isin en garip yani sizinde söylediginiz gibi bir kac tane sayfayi host edebilmek icin
neden kendi dmz'inizi kurarsinizki..
bir ton is angarya
üstüne üstlük para ve is gücü kaybi..
Veri guvenligi icin olabilir mi ?
Veri guvenligi icin olabilir mi ?
O zaman yerinde bir karar olabilir!
OrhanGuzel
06/03/2007, 19:05
Scope arkadaşımızın dediği gibi veri güvenliği için internet uyumlu yazılım çalışacak sistemde dnsleri halledince başka sorunumuz yok www.isim.com (http://www.isim.com) gibi domaine ns tanımlayabilirsem diğer ayarları yapıyorum birtek onu bilmiyorum fortigate 200 a frewall kurulumunu yaptık belki frewall yüzünden sorun oluyor diye frewallı devre dışı bıraktık ama dnsler gene olmadı ipleri giriyorum domaine ama sayfa açılmıyor sunucunun dns haricinde ki ve frewall configrasyonunda sorunum yok ama dns olayından anlamıyorum arkadaşın birinin videosunu buldum orda da benim yaptığım gibi yapıyor olmadı
Firewall'a 53. porttan gelen bilgilerin DNS makinasina gitmesi icin gerekli konfigurasyonu yaptiniz mi ?
Scope arkadaşımızın dediği gibi veri güvenliği için internet uyumlu yazılım çalışacak sistemde dnsleri halledince başka sorunumuz yok www.isim.com (http://www.isim.com) gibi domaine ns tanımlayabilirsem diğer ayarları yapıyorum birtek onu bilmiyorum fortigate 200 a frewall kurulumunu yaptık belki frewall yüzünden sorun oluyor diye frewallı devre dışı bıraktık ama dnsler gene olmadı ipleri giriyorum domaine ama sayfa açılmıyor sunucunun dns haricinde ki ve frewall configrasyonunda sorunum yok ama dns olayından anlamıyorum arkadaşın birinin videosunu buldum orda da benim yaptığım gibi yapıyor olmadı
ilgili domainin yönetimi sizin dnsin üzerinde mi
dnsinizi register etiniz mi? nasil bir prosedur oldugunu bilmiyorum ama
dns kurup istediginiz domain oraya ekliyemezsiniz...
direk dnse sorgu yollayip kaydi dogru yapip yapmadiginizi söyle kontrol edebilirsiniz. linux üzerine dig kurun
dig <dns_ipsi> mydomainsorgu.com
seklinde sorgulayin bakalim kendi dnsiniz cevap verebilcek mi
Windows'da DNS Record sorgulamasi yapmak icin, Baslat->Calistir->cmd yazip enterlayin, nslookup yazip enterlayin, server dns_makinanizin_icerideki_ipadresini_buraya_yazin_ ve_enterlayin, daha sonra dns'e eklediginiz herhangi bir domaini yazip enterlayin, eger sonuclar geliyorsa sorun yok demektir, o zaman udp ve tcp olarak 53. portu input ve output'a tanitmaniz gerekiyor.
nslookup dns bilgilerini herhangi fakrli bir dnsten cekiyor ise sence yine sorun yok demek midir..
dig kullanmasini tavsiye etmemin sebebi digde beli basli bir dns sorgu yoluyabiliyorsun nslookup sistemin varsayilan dnslerini kullaniyor
yanlisim ve eksik bilgim yok ise
ama dig iyidur tavsiye olunur.
nslookup dns bilgilerini herhangi fakrli bir dnsten cekiyor ise sence yine sorun yok demek midir..
dig kullanmasini tavsiye etmemin sebebi digde beli basli bir dns sorgu yoluyabiliyorsun nslookup sistemin varsayilan dnslerini kullaniyor
nslookup'ta server belirtirsen sorgulamalari o serverdan yapar, benim tavsiye ettiklerim windows kullananlar icindi zaten, linux / *nix'te dig tek gecer zaten ona bi sozumuz yok.. :)
OrhanGuzel
09/03/2007, 02:47
Sanırım çözüyorun sorunu eğer olursa yazarım buraya tabi olmaz ise gene yazarım :)
hakansor
05/04/2007, 13:02
orhan sen ankaradamısın ?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.