PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : live messenger ve webcam sorunu.

Casus
04/03/2007, 23:08
amcamin bilgisayarinda garip bir sorun var.normal bilgisayarimdan girdigimde kamera normal bir sekilde calisiyor. ancak messengerda birine kamerayi acmak istedigimde takilip kaliyor, görev yöneticisinden kapatmak zorunda kaliyorum. kac kere messengeri silip, indirip yeniden yükledim olmadi. ayni kamera bendede var ama gayet normal calisiyor msnde. format attim bilgisayara yine olmadi.:sus:

kamera: logitech quickcam
motherboard: msi k8n neo3 - fsr (ms-7135)
cpu: amd sempron, 1800 mhz
ekran karti: nvidia geforce 6200
1gb ram

umarim bu bilgiler yetiyordur. simdiden tesekkürler.

ProJecT
04/03/2007, 23:27
Ekran kartından Kaynaklanıyor olabilir , driverları güncelle yada belki hiç yüklememişsindir ..

kurtcuk
04/03/2007, 23:36
:) bende de açılmama sorunu vardı, hatta ceviz de sormuştum ama sorunu değişik bir yöntemle çözdüm.

Arka arkaya açılmadıkça kapatıp tekrar deniyorum, 5 deneme de 1 defa sonuç pozitif çıkıyor :D

Neyse çözüm denilemez de işimi görecek şekilde işliyor şu an.

C-Nem
04/03/2007, 23:54
msn hangi sürümü ?

Casus
05/03/2007, 13:13
@ Project: ekran karti sürücüsü yüklü.
@ kurtcuk: benim icin sorun olmazdida amcam pek anlamaz, ugrasmazda ac kapat felan.
@ C-Nem: microsoft live messenger sürüm 8.1 (build 8.1.0178.00) yani en son sürümü.

C-Nem
05/03/2007, 13:32
@ Project: ekran karti sürücüsü yüklü.
@ kurtcuk: benim icin sorun olmazdida amcam pek anlamaz, ugrasmazda ac kapat felan.
@ C-Nem: microsoft live messenger sürüm 8.1 (build 8.1.0178.00) yani en son sürümü.

7.5 da denediğinde yine aynı sorun mu oluyor.
Farklı bir internet baglantısında denedin mi.
Farklı bir pc'de denedin mi.
Farklı bir OS'de denedin mi.
Farklı bir yazılım ile [Trillian yada Yahoo Messenger) denedin mi..

koşulların birini değiştirip deneme yaparsan sorun nerde bulman daha kolay olur

Casus
05/03/2007, 14:38
farkili bir internet baglantisinda denedim yine ayni sorun var. kamerada bir sorun, yok sistemde varda, neresinde bulamadim iste. norton systemworks 2006 premier bir hata buluyor, microsoft live messenger "msvcr80.dll" dosyasina erisemiyor gibisinden ama dosyayi aradigimda buluyorum, gerci sorun ordami onuda bilmiyorum.

7.5 indirecegim bir baglanti verebilirmisin bir zahmet?birde söyle bisey oldu, format cektim sistemi kurdum sürücüleri yüklemeden önce (ekran karti, motherboard) yüklemeden önce webcamin sürücüsünü yükledim live messengeri indirdim, kamera calisiyordur. tam iyi kurtuldum dedim sürücüleri yükledim denedim olmadi tekrar. donanimla ilgili bisey olabilirmi? yoksa sadece raslantimi?

Drag0NnN
05/03/2007, 16:24
arkadaşlar aynı problem bendede war pc yi açınca düzgün gösterio ama msn i açınca ters ve irenç gösterio napcamı şaşırdım msnden kaynaklanıodur die düşündüm sildim kaç kere ama düzelmedi ilgilenirseniz sevinirim...

Casus
05/03/2007, 19:01
sorun büyük bir ihtimal ekran kartinda. sacma gelecek ama yine format attim ve ekran kartinin sürücünü yüklemedim, msnde kamerayi acabiliyorum. gerci bir iki kere kameranin isigi var o yanip sönüyor sonra calisiyor.
sürücüyü yüklemesem olmayacak. ne yapcam sasirdim bir bilen ciksada kurtulsam su bilgisayardan artik.