Tam Sürümünü Görmek İçin : C++ Builder da navigatorsuz database kontrolü
blackcrow
04/03/2007, 03:17
builder da sql ile navigatorsuz database kontrolu yapayım dedim elime yüzüme bulastırdım sanırım.bi türlü olmuyor.bir kod yazdım.sql de calısıyor fakat builder de calısmıyor.bunun sonucunu alsam ekle,sil,düzenle gibi fonksiyonları yapabilecegim ama bi türlü olmuyor.kodlar asagıda.kodlarda yardımcı olursanız sevinirim.veya eilnde hazır navigatorsuz database kontrolu olan bana göndererebilirse sevinirim.tam 1 haftadır bununla ugrasıyorum.
Email:gurudge@hotmail.com
KODLAR
-------------------------------
Query1->SQL->Clear();
Query1->SQL->Add("SELECT max(MNO) from musteri");
//Databaseden en büyük mno yu istiyorum.
Query1->Open();
Label1->Caption=Query1->Fiels->Fields[0]->AsString;
Query1->SQL->Add("select * from musteri");
Query1->Open();
--------------------------------------------------
necipakif
04/03/2007, 20:30
Blackcrow, aynı anda aynı query nesnesine iki sql cümlesi yazılamaz. Ben sana senin kodu düzelterek sunuyorum. Kod çalışıyor. . .
Query1->SQL->Close();
Query1->SQL->Clear();
Query1->SQL->Add("SELECT max(MNO) from musteri");
Query1->Open();
Label1->Caption=Query1->Fiels->Fields[0]->AsString;
// Close etmezsen ikinci sql e geçiş yapamazsın.
Query1->SQL->Close();
Query1->SQL->Clear();
Query1->SQL->Add("select * from musteri");
Query1->Open();
şeklinde olacak ki, böyle yapmamızın nedeni iki sql arasındaki geçişi yapabilmek. Clear ve Close bu durumlarda hep dikkat emen gereken prosedürler.
Selametle...
blackcrow
04/03/2007, 23:09
Cok tesekkür ettim.Oluyor artık.Bi sorum daha olacak ayıp olmazsa:utangac: .DBGrid deki secili satır numarasını alıp bunu sql sorgusuyla databasede mesela 3. kayıt diye arayabilir miyim.DBGriddeki secili kayıt nosunu bulsam ben gerisini for döngüsüyle hallederim heralde.olur mu?
blackcrow
04/03/2007, 23:54
Onuda ben Hallettim:iih:
Label1->Caption=DBGrid1->SelectedField->AsString;
olacakmıs
KamilORS
06/03/2007, 14:04
DBGrid->Fields->Fields[0]->Value
DbGrid in onClick olayına yazarsan tıkladığın değeri sitediğin bir yere taşıya bilirsin... Fields dizisi alanları turtar mesala senin db gridinde 5 alan olsın yaynlanan Adı | soyadı | adres | tel |yaş gibisinden Soyadını bir Edit yazdıralm o satıra tıklandığında
Edit->Text = DBGrid->Fields->Fields[1]->Value;
Kolay gelsin...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.