PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Arkaplan ve .gif düzenleme sorunu...

triponmoon
03/03/2007, 17:13
herkese merhaba,
forumun photoshop bölümünü görünce üye olup derdimi anlatmaya karar verdim..
umarım bana yardımcı olursunuz :D

bir forum hazırlığı içerisindeyim ve kullanmakta olduğum template de bulunan logo ve butonları değiştirmek için photoshop ın karşısına geçtim...

fakat karşıma iki sorun çıktı:
1-) photoshop da hazırladığım yazı temalı logo nun bir türlü arka planını silemedim bu nedenle arkaplan beyaz kaldı koyu mavi zemin üzerinde...
2-) forumun üst tarafında bulunan "main, search, f.a.q., memberlist" tuşlarını türkçeye çevirmek istiyorum ama .gif üzerinde oynama yapamıyorum...

bu nedenle bu tamamlayamadığım imajları düzenleyip .gif formatında bana yollayabilecek olan olursa çok sevinirim....

bu tür düzenleme programları ile aram pek iyi değil o yüzden her türlü desteğe açığım :D

şimdiden çok teşekkürler :)

imajlar için download linki:
http://rapidshare.com/files/19200762/imaj.rar.html

busy
03/03/2007, 18:51
gif leri photoshopta açtıktan sonra image menüsünden Mode - RGB yaparak gifleri düzenleyip daha sonra düzenlediğin gifi File menüsünden Save For Web ile tekrar gif olarak dışarı atarsın.

astronot
03/03/2007, 18:54
aylar önce bende flash için benzer bi istekte bulunmuştum.Ama olmadı.Şimdi şunun farkındayımki burası bir öğrenme forumu nasıl yapılacağını sorabilirsin!ve öğrenip kendin yapabilirsin daha faydalı olmazmı?

triponmoon
03/03/2007, 19:33
aylar önce bende flash için benzer bi istekte bulunmuştum.Ama olmadı.Şimdi şunun farkındayımki burası bir öğrenme forumu nasıl yapılacağını sorabilirsin!ve öğrenip kendin yapabilirsin daha faydalı olmazmı?

ben de nasıl yapılacağını soruyorum :)
ve photoshop pek bilgim olmadığı için bana hazırlayabilecek arkadaş var mı diye soruyorum..

forumda önceden bu arkaplan silme konuda yazılmış olan topic leri de inceledim ama yapamadım; çünkü bi yazının arkaplanını silmek istiyordum ve extract / magic wander tool ile ayrı harfleri bozmadan ayırmak çok zor :)

G-Ö-L-G-E
05/03/2007, 08:45
Sanırım photoshop'a geçirmiş olduğun resmin photoshopta " Background " olarak tanımlanıyorsa kesip silmeye çalıştığın arka fon beyaz olacaktır. Bu backround üzerine CRTL + SHIFT Tusuna basılı tutarak çift tıklarsan layer 'e çevirirsin ondan sonra kesme işini tekrar dene. Anladığım kadarıyla sorunun bu olmalı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin. ...