PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : main() de hata

ubuntu
01/03/2007, 20:49
C++ a yeni başladığım için sorunlarım sizin için basit olabilir özür dilerim.
Bulduğum bir dökümana göre c++ a adım atmaya çalışıyorum. Verdiği örneklerin bazılarında main() kullanılmış fakat ben main() kullanamıyorum hata veriyor. Ama int main() yapınca çalışıyor. Acaba nerede yanlış yapıyorum? code::blocks kullanıyorum. Şöyle bir örnek vereyim;

#include <iostream.h>
main()
{
int sayi;
cout<< "Bir sayı giriniz:";
cin >> sayi;
if (sayi %2==1 )
cout <<"tek";
else
cout << "çift" ;
}

int main() yapmassam çalışmıyor :garip:

cshell
01/03/2007, 21:48
Dev C++ da hata vermediğine göre büyük bi ihtimal derleyiciden kaynaklanıyordur..

BetulSahin
01/03/2007, 22:28
#include <iostream>
#include <conio.h>
using namespace std;

main()
{
int sayi;
cout<< "Bir sayı giriniz:";
cin >> sayi;
if (sayi %2==1 )
cout <<"tek";
else
cout << "çift" ;
getch();
}

Birde böyle dene . Kolay gelsin.

acehreli
01/03/2007, 23:49
ubuntu, cok cok cok eski bir kaynaktan yararlaniyorsun. Onu birak, modern bir seye bak.

BetulSahin'in gosterdigi gibi yazmalisin ama ek olarak main'in donus degeri de 'int' olarak belirtilecek. C++'ta main'den once 'int' yazmak zorundasin...

Ali

ubuntu
01/03/2007, 23:58
BetulSahin denedim fakat kütüphanelerde eksik var sanırım #include <conio.h> burda hata gösteriyo. Onu silip bir de öyle denedim bu seferde main de hata verdi.

acehreli sanırım çalıştığım kaynağı biliyorsun. Ama malesef ondan başka sıfırdan anlatan kaynak bulamadım :garip: Hİçbir şey bilmediğim için sıfırdan anlatan bir kaynak bulmalıyım :(

necipakif
02/03/2007, 00:17
ubuntu arkadaşım bu linkteki makaleleri inceleyerek c++ da adım adım ilerleyebilirsin.
http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/

(Bir de nickin ubuntu olduğuna göre işletim sistemin de ubuntu olabilir diye düşündüm. Derleyicin ihtimaldir ki linux tabanlı olacağı için kimi zaman kullanacağın kütüphaneler ve fonksiyonlar da değişebilir)

acehreli
02/03/2007, 00:19
BetulSahin <conio.h> ve getch() satirlarini cok bilinen bir sorunun yanlis cozumu olarak sunuyor.

Sorun: Programi gelistirme ortami icinden calistirinca pencere aciliyor ve hemen kapaniyor.

Yanlis cozum: getch() gibi programla ilgisi olmayan bir satir eklemek.

Dogru cozum: Programi acilip hemen kapanmayacagi bir ortamda calistirmak. Ornegin bir komut penceresinden... (komut satiri, DOS penceresi, kabuk ortami, vs...) :)

Ali

ubuntu
02/03/2007, 00:20
necipakif evet ubuntu kullanıyorum ama ingilizcem hiç yok malesef :( İngilizce bilmiyorum türkçe sıfırdan anlatan kaynak bulamıyorum vazgeçmekte istemiyorum ama şartlar beni zorluyo :(

Revne
02/03/2007, 00:25
C++ Standartlarında
int main() şeklinde tanımlama şart koşuluyor.. Ama bazı derleyicilerde hala eski hali kabul goruyor...

bu arada Linux altında calısıyorsan #include <conio.h> çalışmaz...

Kolay Gelsin...

ubuntu
02/03/2007, 00:34
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bir sorunum daha var arkadaşlar. Sıfırdan anlatım yapan türkçe kaynak, döküman vs.. biliyormusunuz?

necipakif
02/03/2007, 01:38
c++ ile türkçe anlatım pek sağlıklı olmuyor. net ortamında Türkçe kaynak aramak lazım ama pek ayrıntılı olacağını zannetmiyorum. Ancak net ortamında ingilizce pek çok dökümana, ekitaba, makaleye, koda rastlayabilirsin. Şayet kitap satın almak istiyorsan ilerde hep yanında duracak bir kitabı şimdiden alman iyi olur senin için. Bu forumda yeni olduğum için de reklam düşüncesiyle kitap ismi vermenin doğru olmayacağını -şimdilik- düşünüyorum. kolay gelsin..