Tam Sürümünü Görmek İçin : İnternet açılmış görünüyor..
Memduh Sarac
18/06/2003, 11:14
Saat 10:30 itibarı ile internet eski haline geri dönmüş görünüyor ancak sanırım saat 23:00 itibarı ile normale dönecek.
İzlemek için,
http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html
Selamlar..
omerosmanoglu
18/06/2003, 14:21
Alttaki rakamlar saatmi.?
Sadece resim dosyalarını değiştirmiş olmasınlar.? :D
Bir de benim merak ettiğim bizim 2 tae Türksat uydumuz yokmu biz neden amerikaya fiber optik kablolarla bağlanıp amerikanın uyduları ile internete çıkıyoruz .???
Mingitau
18/06/2003, 14:35
Bizim 3 ya da 4 tane uydumuz var diye biliyorum. Ancak Data erisimi icin iyi degilller. Bir de kullanim alanlari farkli bildigim kadariyla. bir nokta daha altyapi sirketleri uydulari sadece yedek unite olarak kullaniyor. Isin uydu ile ilgisi yok. Arti uydudan gecen bilgilerde 600ms ye varan gecikmeler yasaniyor.
Bu 622 Hat eger SingTel de bu aksam acarsa bizi bayaa rahatlatacak gibi duruyor.
turkiye yedek hattı devreye gecirmekte cok gec kaldı..
aslına hat yoktu ama soyle bir sey yapıldı:
ulak.net'in universite trafiklerini gectigi bir yunanistan baglantisi vardi (600mb civari) burdan sadece .edu trafige izin veriliyordu. gecen haftaya dogru bunda .edu kısıtlaması kaldırıldı ve biraz rahatlama oldu..
en iyisi kısıtlama hep kalksın :)
omerosmanoglu
18/06/2003, 15:19
Yunanistan'ın bile internete direkt çıkışı var ama bizim yok öylemi ne kadar güzel.
Mingitau
19/06/2003, 00:31
Bu konunun bildiğim kadarıyla Yunanistan ile ilgisi yok. TTNET Ulakbim aracılığı ile ayrıca ulakbim in yurtdışı çıkış ihtiyacından dolayı, Avrupa Birliğinin Üniversiteler arası ağından ticari oalarak faydalandı ve bu hizmet maliyetinin yüksek olması ve uydu hizmetlerinin gecikme süreleri nedeniyle 17 Haziran itibariyla durdu. Yeni açılan İtalya Hattı ise yine SMW3 üzerinden kablonun kopmamış kısmından sağlanıyor.
Mingitau
19/06/2003, 00:33
"Yunanistan' ın direkt bağlantısı"
Ağ' ın ne olduğunu düşününce bana biraz saçma geldi bu fikir....
ya elektirikler gelmiş gibi oldu ya. ne güzel, ne güzel...
Dun ntvmsnbc dekı haberde dun aksam gec saatlerde kopan fıber optık hattında devreye gırecegını ve bu sayade ınternetın eskısınden de hızlı olucagını okumustum...
Pekı gercekten bu hatta devreye gırdımı? Gırdıyse gercekten bır hız farkı varmı? Ben pek hıssetmedımde..
cappytoi
19/06/2003, 15:05
eskisindende iyi olacak gibi gözüküyor. ayrıntılı bilgiyi http://basin.telekom.gov.tr/bultenler/cozum.htm adresinde bulabilirsiniz...
Mingitau
19/06/2003, 15:14
uplink sayfasından görülebilir bi çok şey sanırım hala download linkleri sorunlu. upload için üç kopuk hatta çalışıyordu...
Mingitau
19/06/2003, 15:19
Raist .edu kısıtlamasının kalkmasının maliyeti ne biliyon mu?
Bu arada UlakNet in yedekleme hattı uydu diye biliyordum..
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Pekı gercekten bu hatta devreye gırdımı? Gırdıyse gercekten bır hız farkı varmı? Ben pek hıssetmedımde..
Bence hizlanmis.
Bu arada ben arizali iki hat var zannediyordum, meger uc hat var imis.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.