Tam Sürümünü Görmek İçin : Tek yöneticili haber sitesi
akkaraman
28/02/2007, 01:14
Biliyorsunuz haber siteleri bu aralar moda "haber..." veya "...haber" diyen haber sitesi yapıyor. oradan buradan haberleri toparlayıp kendi haberiymiş gibi yayınlıyor.
Bende bir haber ve gazete derlemelerini yapmayı düşündüğüm bir domain aldım.
Derleme diyorum çünkü haber kaynağı ben olmayacağım. Ben sadece derlenmiş haberleri yayınlayacağım. ve kaynağını belirteceğim. Gazete için aldığım sitede aynı şekilde olacak. İstediğim giren kişi tüm haberleri yalın ve çıplak haliyle görsün.
Sizce bu tek başına yapılabilecek bir işmi. Yoksa külfetlimi.
Veya çok merak etiğim bir şey; bunu yapanlar nasıl yapıyorlar.
Bir haber ajansına e-posta attım. Çoğu ajansta abonelik kısımları mevcut. Bakalım fiyat olarak bir şeyler söyleyeceklermi. Gelen cevap sanırım ortalama maliyeti ortaya çıkartmak için yardımcı olacaktır.
Bunu yapanlar çoğunlukla haber ajanslarından paket satın alıyorlar. Ve telif sorunları ile uğraşmadan rahatça haberleri yayınlayabiliyorlar.
akkaraman
28/02/2007, 08:45
mrcplus sende düşünüyorsun sanırım aynı şeyi. bu konuda benide bilgilendirirsen sevinirim. Bende bir haber ajansına yazdım. bakalım cevaplarlarsa başlamayı düşünüyorum.
Bana bir cevap geldi.
"Haber Portal Aboneliği-web siteleri için - Tüm Haberler (HPTH)" gibi bir pakete aylık 300 YTL+KDV lik bir fiyat biçtiler.
Ben düşünmüyorum şu an için ama olurda bir proje için lazım olur diye bende bir araştırayım dedim.
Ben gecen sene IHA'yla gorusmustum. Web siteleri icin gunluk 60-65 metin haber icin aylik 100$ demislerdi.
HAngi, ajans ile irtibata gecitğimi hatırlamıyorum bana verilen fiyat aylık 150YTL olup sadece yerel haberlere abone olabileceğimi soylediler. Bir radyo ya da tv için bence çok makul fiyatlar...
bende AA ile gorusmustum gecen sene gunluk 50 haber icin aylık 100$ + kdv istiyorlardı.
HAngi, ajans ile irtibata gecitğimi hatırlamıyorum bana verilen fiyat aylık 150YTL olup sadece yerel haberlere abone olabileceğimi soylediler. Bir radyo ya da tv için bence çok makul fiyatlar...
o fiyatlar büyük ihtimalle yerel radyo ve tv ler icin değişiktir.
eğer istanbul dışında bir şehirde isen yerel haberlere ağırlık vererek siteni istenilen düzeye getirebilme şansın daha fazla hatta birebir sektör, firma haberleri yaparak bahsettiğin haber sitelerinden ayrılırsın. gözlemlerime göre yerel haberlerde cihan ve iha nın öncülüğü var.
akkaraman
01/03/2007, 09:31
Arkadaşlar haber sitesi olup fakat diğer haber sitelerinden farkı olacak. nasıl bir şey öneririsiniz. busy'nin dediği gibi yerel haberler olabilir. fakat ben konyada yaşıyorum yeterince yerel haber siteleri var. bundanda farklı bir şey isyorum ama ne olacağı husunda bir fikrim yok.
akkaraman
06/03/2007, 08:31
İHA dan cevap geldi. Epey yüksek fiyat biçmişler.
"Tek bir yayın organı kapsamında internet sitesi abonelerini kapsayan İHA’nın yukarıda tanımlanan bu hizmetinin ilk yıl için sabit fiyat olan abonelik bedelimiz aylık 250$+KDV’dir. "
hocam, fiyat konusunda merkezle görüşme, bulunduğun şehirdeki iha yada cihan temsilciliğine git yada direk muhabirlerle temasa geç daha farklı olacağındn eminim.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.