PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ftp ye bağlanamıyorum...

ercany
27/02/2007, 11:36
arkadaşlar merhaba...
nic.tr den domain satın aldık... açıldı.
basaranbilgisayarkursu.com.tr adresimiz. rezerve edilmiş olarak görünüyor. cute ftp ye username ve password olarak ne girmeliyim... nic.tr ye bağlandığım kullanıcı adı ve parolasını kabul etmiyor. ne yapmalıyım???

Predator
27/02/2007, 11:39
Alan adının yanında hosting paketide aldınız mı?

ercany
27/02/2007, 11:48
yani nic.tr den ödediğimiz alan adı ücreti yanı sıra pakettemi almamız gerekiyordu?
bir de alan adını alırken dns adı ve ip sormuştu ben onları boş geçtim. acaba onlarmı dediğiniz?

merush
27/02/2007, 12:23
Domain ve hosting iki kardeştirler, domain hosting olmadan dışarı çıkmaya çalışırsa anneleri izin vermez.

Öncelikle en yakın servis sağlayıcıdan kendi ihtiyacınızı karşılayacak kadar alan istiyorsunuz. Size verecekleri DNS leri domainizin panelinden ilgili satırlara girdiğinizde artık iki kardeşi de beraber kullanacaksınız.

Kolay gelsin.

ercany
27/02/2007, 15:07
kardeş sağol da ftp programı aracılığı ile dosya gönderirken kul.adı ve şifre olarak ne gireceğim! nic.tr den aldığımız için alan adını biz eherhangi bir kul.adı ve şifre vermedi?

turker
27/02/2007, 15:12
önce hosting(barındırma) hizmeti alacaksın. domain(alan adı) ile hosting farklı şeylerdir. domain almakla sadece bir isme sahip olursun.

Scope
27/02/2007, 16:04
Alan adi : Internet'te Isım Tescil
Hosting : Dosyalarini tutacagin alan / platfom
FTP : Hosting hizmetine erisim icin bir protokol / platfom

Simdi hostbul.net'ten gidip ihtiyacina gore (ne kadar dosya tutacaksin; ne kadar alana ihtiyacin var) bir hosting (barındırma) hizmeti satin alip, daha sonra hosting hizmetini veren yerin dns bilgilerini alıp, nic.tr den Teknik Sorumlu Islemleri bolumunden DNS bilgilerini ip numaraliyla birlikte ekleyeceksin.

Ornekler ekteki dosyada.

ProJecT
27/02/2007, 22:21
sana verilen şifre Domain panel şifresiniz sanırım , birde hosting alıcaksın cpanel ve ftp şifresi vericekler + kullanıcı adı .

işte ftp kullanıcı adı ile şifrenle cute ftp den baglanabilceksin .