Tam Sürümünü Görmek İçin : Galiba bunlar hacklemekten vazgecmeyecek
Bu sabah bana gelen maili aynen kopyalıyorum. Bunlar isin suyunu cıkardılar. Yahu anlamıyorum bunlar benim msn adresimi hackleyip ne yapacaklar. Ben üstelik hotmail'in ücretli olanından kullanıyorum, dolayısıyla da benim mailimi hackledigi zaman mail ucretimi de odemesi gerekiyor :D
Neyse yapıstırdıgım yazının aynısı turk telekom hukuk islerine de gonderdim. Belki bir faydası olur diye, sizlerede bilgilendirmek amacıyla gonderiyorum.
Bu foruma uye olanların bu oyuna gelmeyecek kadar bilgilli oldugunu biliyorum da hani ne olur ne olmaz diye...
"<TURKIYE TELEKOMINIKASYON GENEL MUDURLUGU
ANKARA>
To: Tr
Subject: Türk Telekom
Date: Thu, 15 Jun 2006 10:54:30 +0000
00128548915859 Kota Üyemiz ;
Bilgisayarınız üzerinden birden fazla kişi ile block out yüklenmesi sonucu
adsl bağlantınızın msn adresiniz üzerinden block edildiği anlaşılmıştır.Türk
Telekom tarafından yapılan araştırmalar sonucu msn adresleri kötü amaçlı
kişiler tarafından kullanılmaktadır ve mevcut bağlantınız üzerinden Avrupa
ülkeleri ile telefon görüşmeleri yapıldığı tespit edilmektedir.Bu suç oran
artışını azaltmak için telekominasyon turk isimli bütün msn mail
adresleriyle yakınen takibe alınacaktır.Msn adresinizin güvenli bir şekilde
TTNET tarafından güncellenmesi ve hakkınızda yasal işlem yapılmaması için
mevcut msn adresinizin şifre+güvenlik numaranızı(Mailde belirtilen) 2 gün
içinde '' turkiye-telekominikasyon@hotmail.com '' adresine mail yoluyla
göndermeniz ;
Aksi halde Turkıye Cumhuriyeti Anayasası Sanal Suç yönetmeliği Yeni
düzenlenen Hüküm yasalarına göre 8.maddenin 562.fıkrasındaki ihlal kanun
yasa tasarısındaki suçu işlemiş konumda sayılacaksınız...
MÜŞTERİ KİMLİK BİLGİLERİNİZ
Güvenlik Numarası: 1864801-58731 Üyelik numarası: 00128548915859
Türk Telekom Corporation, One of the generation Way, Redmond, WA
980558-6399, Türkiye.
Tüm hakları saklıdır. Türk Telekom logosu ve Windows, Microsoft
Corporation’ın Türkiye veya diğer ülkelerde tescilli ticari markaları veya
ticari markalarıdır. Bir adsl üyesi olarak bu e-posta size kullanıcı
bilgileri hizmetiyle ilgili güncelleştirmeleri ve değişiklikleri bildirmek
veya özel haber ve bilgi sağlamak amacıyla gönderildi. İlkemiz yalnızca bu
tür
bilgileri duyurmak üzere e-posta iletileri göndermektir ve bu ilkeye sadık
kalacağız."
Yurdum tıfıl gençleri üretken.
Aksi halde Turkıye Cumhuriyeti Anayasası Sanal Suç yönetmeliği Yeni
düzenlenen Hüküm yasalarına göre 8.maddenin 562.fıkrasındaki ihlal kanun
yasa tasarısındaki suçu işlemiş konumda sayılacaksınız...
Super.
block out nedir ya ?
Bu suç oran
artışını azaltmak için telekominasyon turk isimli bütün msn mail
adresleriyle yakınen takibe alınacaktır.
Iyi ama sen burada e-mail adresi olarak ne kullaniyorsun ?
Kendi kendinimi takip edeceksin ?
Sizofrenikmisin sen ?
[/QUOTE="turkiye-telekominikasyon@hotmail.com"]
TTNET tarafından güncellenmesi ve hakkınızda yasal işlem yapılmaması için
mevcut msn adresinizin şifre+güvenlik numaranızı(Mailde belirtilen) 2 gün
içinde '' turkiye-telekominikasyon@hotmail.com '' adresine mail yoluyla
göndermeniz ;
[/QUOTE]
Bu ne cesarettir ?
Istersen ev + iş adresimide gondereyim ?
GSM, PSTN, FAKS numaralarimda ekstradan olsun ?
Yurdum tıfıl gençleri üretken.
Ansugo, bu arada birsey merak ettim, sifatlari kullanirken hep genclik v.b. seklinde hitaplar kullaniyorsun, senin yasin kac, eger cok yasli olsaydin forumlarla filan vakit gecirmezdin bence :)
Kazara sarhoş anına denk geldiğinde -belki- inanılası bir durum izlenimi almıştım , ta ki gözlerimi yuvalarından eden şahane (!) mail adresini görene kadar. !
Sevimli şeyler sizi..
980558-6399, Türkiye.
En çokta buraya güldüm ah ah yazık abi yazık. Uğraştıkları işe bak hadi uğraşıyorlar uyguladıkları yönteme bak.
Ansugo, bu arada birsey merak ettim, sifatlari kullanirken hep genclik v.b. seklinde hitaplar kullaniyorsun, senin yasin kac, eger cok yasli olsaydin forumlarla filan vakit gecirmezdin bence :)
Hakki Amca (mutasyon.net), Malina teyze (webdersleri.com), Fahrettin Dayi (delphiturkiye.com) sadece ilk akla gelenlerden. Yasla forumlarda takilmanin bir baglantisi yok. Eger oyle olsa 50 yas ustu ogretmenlerin okullarda isi de olmazdi netekim.
Yas konusuna gelince. Bazilari ergenlige gec girer, bazilari normal girer uzun sure cikamaz, bazilari da hep ergen olarak kalir. Ben cok erken girip cok erken cikmis biriyim. Haliyle 50 yasinda biri yaptigi ve yazdiklariyla benden "ergen, dombili, tifil turk genci" yakistirmasini alabilir. Bunun yasla degil ortaya konan is ya da yazilan yazilarla alakasi var.
Tabii bir de dogrudan ergen, dombili, tifil turk genci yakistirmasinin birebir uydugu kimseler var. Onlar sifattan kurtulup kendi iclerinde bu sifatlari sindirmis kimseler. Ayrintilar icin bakınız hacker by necati, hello admin i ownz your sistem, ermeni fucked, pkk fucked.., repleri bekliyom, emege saygi, vs.
Türk Telekom Corporation, One of the generation Way, Redmond, WA 980558-6399, Türkiye.
En güzel yeri burası. Redmond Türkiye'ye taşınmış.
eklerken sanırım hata yaptım. tırnak isaretli alanlar icerisindeki metin tamamen mailden alıntıdır benim en ufak bir katkım yok. bana geldigi sekliyle buraya kopyaladım. yaşıma gelince 36, yani o kadar yaşlı deilim kardeşlerime "genç" hitap klimesini kullanırım o da keyifli olduğum zaman.. zaten yukarıdaki metinde "genç" i kullandığı yok.
chatin, ben Ansugo'ya hitap etmistim "genc" konusu icin, uzerine alindin sanirim :)
Ansugo : Yani simdi sen ergenlige erken girdin diye, 50 yasindaki birisinin soyledikleri yanlissa ona tifil turk genci'mi diyorsun ?
Ayrica Sevim ablam (malina) interneti birakmadi mi ?
Birkac duyuru bildirmesi haricinde artik kendisini sektorde doyuma ulasmis birisi olarak nitelendiriyorum ben.
Ansugo : Yani simdi sen ergenlige erken girdin diye, 50 yasindaki birisinin soyledikleri yanlissa ona tifil turk genci'mi diyorsun ?
Senin yazdiklarimdan anladigin bu galiba. O sebeple bu muhabbet burada biter.
chatin: Size gelen emaillerde, Türk Telekom abonelik bilgileriniz var mi / varsa dogru mu ?
Email olarak her ne kadar hotmail kullansalarda acikcasi bilgilerin dogrulugunu merak ettim.. ?
Bunu yapan en fazla 15 yaşında olduğu için genç olarak hitap edilmesi normal. Hacker'lık yaş ortalaması 13 olan başka bir ülke yok sanırım, ya da lamerlik diyelim.
chatin: Size gelen emaillerde, Türk Telekom abonelik bilgileriniz var mi / varsa dogru mu ?
Email olarak her ne kadar hotmail kullansalarda acikcasi bilgilerin dogrulugunu merak ettim.. ?
Doğruluk payı olmasına imkan yok zaten biraz inceleseydin anlardın verdikleri birinci numara 18 ile başlıyor adsl başlangıç numarası ancak numara toplam 12 rakamdan oluşuyor adsl numaraları toplam 10 rakamdan oluşuyor diğer verdikleri üyelik numarası bununda bir anlamı yok zaten. tamamen rastgele oluşturulmuş numaralar.
Zaten butür hacker'ım diye geçinen tipler bırakın hacker olmayı doğru düzgün bir bilgiye bile sahip değiller lamer'den ötesi değiller.
MÜŞTERİ KİMLİK BİLGİLERİNİZ
Güvenlik Numarası: 1864801-58731 Üyelik numarası: 00128548915859
Bunu yapan en fazla 15 yaşında olduğu için genç olarak hitap edilmesi normal.
Ben bu islerin aynisini yapan birilerinin durusmasina katilmistim, yaslari 25 - 30 idi..
Hacker'lık yaş ortalaması 13 olan başka bir ülke yok sanırım, ya da lamerlik diyelim.
Hemen hemen bircok kisi boyle soyluyor ama ben bircok ulkede henuz kimligini kazanamamis ve / veya bu ise yeni baslamis birilerinin lamerliklerine rastladim.
Doğruluk payı olmasına imkan yok zaten biraz inceleseydin anlardın verdikleri birinci numara 18 ile başlıyor adsl başlangıç numarası ancak numara toplam 12 rakamdan oluşuyor adsl numaraları toplam 10 rakamdan oluşuyor diğer verdikleri üyelik numarası bununda bir anlamı yok zaten. tamamen rastgele oluşturulmuş numaralar.
Oradaki numaralari gordum ama belki bilgilerinizi saklamak icin degistirmissinizdir diye dusunmustum.
Anladım dostum başlığı atan arkadaşımız aynen kopyaladım demişti ona dayanarak konuştum.
Senin ile aynı fikirdeyim başka bir ülkede yok diye bir tabir yanlış bence dünya'nın her yerinde var butür insanlar.
Ayrıca daha önceki yazıma eklemedim ama bende senin gibi 20-30 yaş arası butür amatörce tamamen gereksizce şeylerle uğraşan insanlar gördüm ve tanıdıklarımda var bu semtte hiç biri bir şey bilmiyor yolda yürürken bazen benim yanıma gelip bir şeyler söylüyorlar internet ile ilgili konuşmaya başladıkları an gülesim geliyor çünkü saçma sapan konuşuyorlar.
Tabiki çok gençlerde var ama bilmiyorlarki butür şeylerle boş boş uğraşıp kendilerini köreltiyorlar malesef ben hiç birine laf anlatamadım hacker olmayı bazı gizemli programlara sahip olmak sandıklarından dolayıda hiç bir zaman hackerlığıda öğrenemiyorlar.
Önemli bir noktada hacker olmak ile suçlu olmak arasındaki farkdır.
Burada yapılan olayda bana göre sadece bir suçtur hacker'lık ile uzaktan yakından bir alakası yoktur.
Bunlarin yaptiginin tam ismi lamerliktir, baskada birsey degildir, anlamadim bolumu bir insan baska bir insana ait birseyi calmaktan nasil bir zevk alabilirki ?
Ha bakkaldan ekmek calmissin, ha internetteki bilgisini calmissin, ikisinin arasindaki tek fark nesnel fark bana gore.
lamerliğin bile bir sıfatı olmalı :)
lamerliktende öte, çaresizlik.. çırpınış.. isyan.. cehalet.. görmemişlik..
zamanın değerini anlasalar başlarını duvara vururlar
Ama cidden iyi uğraşmışlar, özellikle "One of the generation Way" bu kısma çok güldüm. Eminim baya kişiye de yutturmuşlardır bunu ne yazık ki kimse hiçbir durumda şifre istenmeyeceğini bilmiyor :(
Anladık sosyal muhendıslık yapıyor da barı turkceyı duzgun kullansa.. Imla hataları, cumle dusukluklerı.. Facia.. Ha belkı telekom olsa boyle yazar dıye dusundu, belkı sıcak samımı bır uslup tercıh ettı etkıyı arttırmak ıcın.. Bılemıycem.. Ama bu durum benı olayın kendısınden daha cok uzdu..
980558-6399, Türkiye.
vay canına :D
ajdar_nanik
28/02/2007, 20:47
bunu yapan kişi karşı tarafın nasıl yiyebileceğini düşünebilir ki...Aslında adsl in artmasıyla türkiyede internet yaşı oldukça düştü...O açıdan gençler hack e merak salıyor.ve doğal olarak böyle bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz...
@HunTER
Dostum internete şöyle bir bak bakalım kaç kişi varki doğru düzgün türkçe'yi kullanan zaten bu olay beni hep üzüyor internette dolaşırken sitelerdeki imla hataları devrik cümleler belki bende zaman zaman hata yapıyorumdur mükemmel bir türkçem olduğunuda söyliyemem ancak elimden geldiğince türkçe'yi düzgün bir şekilde kullanmaya özen gösteriyorum.
Bu olayı gerçekleştiren kişilerde yazı danda anlaşıla bileceği gibi daha doğru düzgün bir metin hazırlamaktan acizler.
Meteryus
28/02/2007, 20:56
bunu yapan kişi karşı tarafın nasıl yiyebileceğini düşünebilir ki
Bunları yiyen o kadar çok insan var ki :) hatta msn adreslerini kaybedenlerin büyük bölümü bu işlerle uğraşırken kendisi bu tip bir kandırmacaya düşen insanlar, zaten bu maili hazırlayan ve bundan sonra gelecek olan mailleri hazırlayacak olan arkadaşların cesaretini aldığı şey bu. Bu tip şeylere inanabilecek durumda ciddi bir kitleenin var olması.
ajdar_nanik
28/02/2007, 21:15
bu tür mail almak hack mack değil başlı başına bir sahtekarlık..madem hekırlar hekırlığa sarılmışlar günümüzde xss açığı popüler bu yöntemle heklesinler hekliceklerini...
bu maili yiyecek olan kişiler benim düşüncem de bilişim dünyasından uzak bilgisayardan fazla anlamayan o arkadaşlık sitesi senin bu chat sitesi benim dolaşan insanlardan öteye gidemez.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.