PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Sorunum ne?

ubuntu
24/02/2007, 00:26
Öncelikle şunu belirteyim. Böyle bir başlık için sizlerden özür diliyorum, düzgün bir başlık bulamadım. Neyse sorunuma geçiyorum.
Bugün C ye başlama kararı aldım ve bir kaynaktan örnek denemesi yaptım. Fakat hata ile karşılaştım.

Yazdığım kod;

#include <stdio.h>

int main()
{
printf("Merhaba ");
return 0;
}

Aldığım hata;

merhaba.c:1:19: error: stdio.h: No such file or directory
merhaba.c: In function ‘main’:
merhaba.c:5: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘printf’

Abaca sorunum ne? Sisteme yüklemem gereken şeylermi var? Varsa nedir? Yardımlarınızı bekliyorum ve teşekkür ediyorum.

Not:Ubuntu kullanıyorum.

acehreli
24/02/2007, 00:35
Baslik olarak "stdio.h: No such file or directory" olabilirdi :)

Derleyici <stdio.h> basligini nerede bulacagini bilmiyor. Komut satirinda -I secenegi ile bildirebilirsin. Ornegin:

gcc kaynak.c -o program_adi -Ic:/basliklarin/bulundugu/dizin

Normalde bu bilgi calistigin ortamda bulunur. Nasil derledigini bilmedigimiz icin baska tahminim yok...

Ali

ubuntu
24/02/2007, 00:41
Başlıkların bulunduğu dizini bilmiyorumki :aglama:

acehreli
24/02/2007, 01:22
-I ile bildirmen gercekten gerekmemeli ama yine de herhalde /usr/include dizinindedirler.

Ali

cshell
24/02/2007, 03:08
bence dosyanın uzantısını kontrol et eğer" .cpp " ise derlemeyebilir. Bazı derleyiciler farklılık gösterebiliyor (Örn: Dev C++)

HaokaH
24/02/2007, 04:38
Konu basligi dikkatimi cekti ;) Helede tam saati..

Kullandigin kütüphane dosyalari ne amacla kullanilir önce ona bir göz atmalIsIn.. SanIrIm yenisin.. En azindan programdan onu anliyorum.

#include <stdio.h>

int main()
{
printf("Merhaba \n");
system("pause");
return 0;
}

Bu da benim ve calisan program.. koyu yer ile belirttigim satIra dikkat edersen, calistirdiginida görmüs olacaksin.. Kurdugun derleyici nedir?

Şimdi asIl mevzuya gelelim.. Kurulumda hata olusmus olabilir.. Kutuphane dosyan eksik olabilir..
Şuradan (http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html) ücretsiz ve sorunsuz (en azindan senin hatayi vermeyecektir) bir C/C++ derleyicisi indirebilirsin.. Türkçe dil dosyasIda mevcuttur..

AyrIca, Sn. cshell ben Dev-C++'de derledim.. No problem yani ;)

bluekid
24/02/2007, 08:45
CodeBlocks kullansaydın bu problem olmazdı.
Ubuntu için
http://prdownload.berlios.de/codeblocks/CB_20070221_rev3631_Ubuntu6.xx.deb
ulaşamazsan
http://forums.codeblocks.org/index.php?board=20.0 en son haline ulaşabilirsin
Bu arada DevC++'ın Linux versiyonu yok -Çünkü DevC++ Delphi ! ile yazılıyor -

BetulSahin
24/02/2007, 08:49
Öncelikle şunu belirteyim. Böyle bir başlık için sizlerden özür diliyorum, düzgün bir başlık bulamadım. Neyse sorunuma geçiyorum.
Bugün C ye başlama kararı aldım ve bir kaynaktan örnek denemesi yaptım. Fakat hata ile karşılaştım.

Yazdığım kod;

Aldığım hata;

Abaca sorunum ne? Sisteme yüklemem gereken şeylermi var? Varsa nedir? Yardımlarınızı bekliyorum ve teşekkür ediyorum.

Not:Ubuntu kullanıyorum.

Visual stüdyoda derledim çalışıyor.Ide 'nin kütüphaneleri eksik olabilir.

jpc
24/02/2007, 12:01
Ubuntu kullanıyorsan build-essential paketini kurarak kütüphaneleri yükleyebilirsin.

ubuntu
25/02/2007, 15:09
jpc teşekkür ederim dediğini yaptım sorun çözüldü.