Tam Sürümünü Görmek İçin : Cihaz kontrolü hakkında
BetulSahin
23/02/2007, 18:30
Arkadaşlar,
Cep telefonumla bilgisayarımı kontrol etmek istiyorum,dil olarak C yada C++ kullanıcam(mesela CD sürücünün kapağını açmak gibi).Kontrol için hangi cihazları kullanmam gerekiyor.Bir de kütüphane olarak STL işimi görür mü ,başka hangi kütüphanelerden yaralanabilirim ?
Cep telefonu ve bilgisayar arasindaki baglanti GSM uzerinden mi gerceklestirilecek yoksa USB gibi kablolu bir baglanti mi olacak?
Eger gsm kullanilacaksa bir adrese cep telefonundan e-posta gonderirsin.Ornegin e-posta icinde CDROM_AC seklinde bir komut olur.Bilgisayarda calisan bir programda belli surelerde e-postalarini kontrol ederek gelen komutlari okuyabilir.
Bunlar benim aklima gelenler ama sen de nasil yapmayi dusundugunu biraz aciklarsan isine yarayabilecek neler var daha koaly bulunabilir.
STL kutuphanesi genel islevler icin dusunulmustur, dogrudan isine yaramsa bile dolayli olarak cok isine yarayacaktir mutlaka.
kolay gelsin...
BetulSahin
23/02/2007, 20:26
Gsm modül kullanarak yapmayı düşünüyorum.Aslında bilgisayardan cep telefonunu kontrol etmekde olabilir.Benim kütüphaneye ihtiyacım var aslında.
aklinda nasil yapacagina dair bir fikir yoksa onerdigim yontemi bir dusun istersen.Bu durumda ihityacin olan C++ veya C ile e-posta larini okuyabilmek icin bir kutuphane.Google da "email library C++" yazip aratinca bir cok sonuc cikiyor benim kabaca baktiklarim ucretli kutuphaneler ama mutlaka ucretsiz olanlari da vardir,zaten cok gelismis ozellikler istemiyoruz.
BetulSahin
23/02/2007, 20:43
Dediğin fikir gerçekten çok güzel .Peki bu işi kablolu yapsak mesela bluetooth cihazıyla, bluetooth desteği olan bir telefondan yapacak olursak nasıl olur ?
telefon tarafi icin ve pc tarafi icin birer program yazip bunlari bluetooth ile haberlestirebiliriz.
Telefon icin hic program yazmadigimdan, telefon tarafindaki program icin nerde derlenir nasil telefona yuklenir noktasinda su anda pek yardimci olamam, biraz arastirma gerekiyor.Ama onun haricinde buetooth uzerinden haberlesme icin temel bir program ihtiyacinizi karsilar diye dusunuyorum.
PDA icin embedded C++ kullanilabiliyor ama telefonda durum nedir bilemiyorum, belki java kullanilmak durumunda kalinabilir.
Oldukça guzel bir düşünce..
Bunu bir çok yoldan yapabilirsin gibime geliyor..
Bence Bilgisayarında ve Telefonunda calisan birer programla bunu kolayca yapabilirsin.
Asıl onemli olan sorular baglantıyı ne şekilde yapacagın ve hangi programlama dili bu uygulama icin uygun??
Kolay gelsin
hiç uygulama fırsatı bulamadım ama eğer elektronikten anlıyorsan rf alıcı verici, pic ve at komutları ile seri portunu kullanarak da halledebilirsin.sanırım baya zahmetli de olur ama güzel bir iş çıkar.
Akın Öcal
19/03/2007, 22:08
Dediğin fikir gerçekten çok güzel .Peki bu işi kablolu yapsak mesela bluetooth cihazıyla, bluetooth desteği olan bir telefondan yapacak olursak nasıl olur ?
pc bluetooth programlamasi icin :http://www.csharpnedir.com/makalegoster.asp?MId=656 fakat bunu c# ile maanged yapmistim , yazinin basinda dedigim gibi win32api article ini hazirliyorum , kodlar hazir ama üseniyorum :)) Winsock da C ile mis gibi native article i insallah yakinda codeprojecte publish edecem.
mobil tarafin bluetooth programlamasi icin ise :
o tarafta da c/c++ kullanacaksan eger symbian telefon ise symbian api (bunlarin platform sdk isimleri cihaza gore degisiyor su an piyasa da S60 SDK 1.0 2.0 3.0) var , ama cepte alternatif olarak kisa sürede J2ME ile yazilabilir, sun.com dan son sürüm java wireless toolkit i indirirsen sample var , onu modifiye etmen yeterli
necipakif
19/03/2007, 23:20
BetulSahin,Size tavsiyem java kullanmanızdır. Çünkü mobil dünyasında daha çok kaynağa ve bilgiye java vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. C++ biliyorsanız, kullanacağınız yapıda java yazarken o kadar da zorlanacağınızı zannetmiyorum. Tabii bu bir fikir. www.netbeans.org (http://www.netbeans.org)
u başlangıç olarak kabul edip, birçok kaynağa ulaştıktan sonra, istediklerinizi yapmada birçok yol katetmiş olursunuz.
Selâmetle...
BetulSahin
20/03/2007, 21:20
Pc den telefonu kontrol etseydim c++ yla, AT komutları kullanarak yapacaktım.Fakat tersi için java kullanmak daha akılıca olurdu..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.