Tam Sürümünü Görmek İçin : Photoshop da vektör kız
dystopia
21/02/2007, 19:26
Kendisine ilgi duyduğum bir kıza, bunu hissettirebilmek adına üç gündür resmi üzerinde vektör kasıyorum. ah bir bitirebilsem; arka plana hilal koyup, içine bir çocuk oturtcam ve kızın saçından küçük bir tutamı çocuğun eline uzatacağım -da bi saç dokusu oluşturamadım gitti :rolleyes: . olmazsa artık dokusuz bitircem napiim. yorum sizin, önerilere de açığım...
hesmergil
21/02/2007, 19:52
hoş çalışma sen bunu ps de mi yaptın illustrator damı?
dystopia
21/02/2007, 20:24
tşk, ps
G-Ö-L-G-E
22/02/2007, 10:59
Çok emek vermişsin bu açık. Umarım emeğinin karşılığını alırsın ...
dystopia
22/02/2007, 11:20
teşekkürler dostum. aynen öyle. şu anki haliyle bile 90 layer civarında.
hesmergil
22/02/2007, 22:53
çok fazla emek gösterilen bi çalışma gerçekten. Bence Adoba İllustrator ile daha kısa zamanda yapabilirdin ama bu kadar da yorulmazdın
EnD_oF_LiFe
23/02/2007, 14:41
Baya bi hos olmus :) ellerine sağlik...
Baya uğraşmışsın :) ellerine sağlık.
Umarım bayan arkadaş bu kadar uğraşmanı farkeder, farkeder ve isteklerin doğrultusunda güzel şeyler yaşarsın...
Yani ben yerinde olsam, bu çalışmayı görüp duyunca, hele ki bunu illustratorde değilde ps'de yaptığını duyunca evlenirdim heralde :). İllustratorde yapsaydın daha az uğraşırdın ama ps de başlayıp bitirmişsin zaten, bi da ki sefere vektör tabancı bi grafik programı kullanırsın. Hoş olmuş eline sağlık.
dystopia
24/02/2007, 23:12
çok teşekkürler beyler. bunca photoshop da vektör kasma yorgunluğunun üzerine söyledikleriniz motivasyon oldu.
saç dokusu hazırlayamadım diye illustrator da çalışayım dedim ama ona da pek alışkın değilim ve photoshop da vektör değilde RASTER saç dokusu hazırlayayım dedim. o da yakışmadı ve dokusuz olarak bitirdim çünkü hakkaten yoruldum artık.
arka plana bahsettiğim şeyleri yerleştirdim ve kızın gelip resmini sormasını bekliyorum(işin birde bu kısmı var tabii).
dilekleriniz ve motive edici yorumlarınız için çok teşekkürler tekrardan. bunun dışında psd dosyasını ve resmin son halini yarın buradan paylaşmayı düşünüyorum çünkü öyle sanıyorum ki göz ve dudak layerları vektör sanatıyla ilgilenenlerin işine yarayabilir.
görüşmek üzere...
dumanyak06
25/02/2007, 05:29
öncelikle çalışman çok güzel dostum.tebrik ediyorum.saç konusunda birazcık deneme yaptım,bakalım hoşuna gidecek m:)
dystopia
25/02/2007, 12:58
çok teşekkürler dostum ama aradığım doku böyle değil.
dystopia
25/02/2007, 14:00
buyrun beyler son hali. eklemek istediğiniz şeylere açığım...
http://www.sharebigfile.com/file/92083/buket-psd.html
tüm grafiker arkadaşlara not: yaptığınız çalışmaların dosyalarını foruma eklerseniz daha sağlıklı olur. çünkü ileride bir üst mesajdaki gibi eklenmiş linkler kırılabiliyor ve bizde konuyu silmek zorunda kalabiliyoruz.
dystopia
25/02/2007, 16:48
öyle yapmıştım ama limit engelledi.
dystopia,
Ay üzerinde biraz daha çalışmanı öneriririm; dairesel formu yok; silindirik form olarak uzuyor gibi olmuş. Saçındaki taç ise eğer oturmamış. Hoş olmuş; yalnız daha iyisini yapabilecek durumda olduğun belli... İyi çalışmalar.
webthese
26/02/2007, 02:07
Gerçekten çok iyi bir çalışma olmuş, resme bakmadan hemen PSD dosyasını indirdim, hakikaten insan PS'de yapıldığına inanamıyor. Büyük emek isteyen bir iş olmuş. Eline Sağlık...
dystopia
26/02/2007, 17:00
dystopia,
Ay üzerinde biraz daha çalışmanı öneriririm; dairesel formu yok; silindirik form olarak uzuyor gibi olmuş. Saçındaki taç ise eğer oturmamış. Hoş olmuş; yalnız daha iyisini yapabilecek durumda olduğun belli... İyi çalışmalar.
hilal konusunda haklısın, taç gibi görünen şey ise kayan yıldız. aslına bakarsan surat dışındaki hiç bir şey içime sinmedi. örneğin sol taraftaki boya lekesi, yıldızlar, arka fon vs. hayal ettiğim şey bu değildi. böyle olması ise, saç dokusu oluşturamamış olmanın verdiği yorgunluk, gecikme ve motivasyon eksikliği yüzünden çalışmanın sonlarına doğru "bitsinde kurtulayım" modudaydım. işte bu durum tüm özen şuurunu yitirmeme sebep oldu. hilal ile ilgili önerini dikkate aldım ama farklı ve kusursuzu hedefleyen bir çalışma üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum. teşekkürler...
Gerçekten çok iyi bir çalışma olmuş, resme bakmadan hemen PSD dosyasını indirdim, hakikaten insan PS'de yapıldığına inanamıyor. Büyük emek isteyen bir iş olmuş. Eline Sağlık...
teşekkürler dostum. aynen öyle çok uğraştım.
tüm bunların dışında vektör grafik içinde "raster" şekiller kullanmak işin büyüsünü bozdu bence. bu yüzden hem raster şekiller kullanmak zorunda kalmamak, hem de daha pratik iş görebilmek için illustrator a geçmem şart oldu. öte yandan photoshop da vektör falan diyorum da, sırf ecnebiler böyle tanımlıyorlar diye dedim ama bu iş vektörel falan değil. photoshop da bulunan toplam dört araç vektör ile ilgili, vektör şekil de çiziyorlar ama renklendirmeyi vektörel yapamıyorlar. sonuç olarak resim raster grafik haline geliyor. ama yine de bozulmadan bir kaç ölçü zoom yapılabiliyor çünkü renkleri muntazam dağıtıyor, ilginç...
her şey için teşekkürler beyler, bir sonraki çalışma da görüşmek üzere...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.