PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Win XP ve HyperThreading Problem

esmaeild
20/02/2007, 21:29
Dün 3 Ghz HT 478 pin cpu aldım. Celeron 2.4'ümü emekliye ayırdım. Linux ve Vista sorunsuz bir şekilde çalışıyor. XP açılmaya çalışırken kendini kapatıyor. onarım yapmaya kalktığımda ise (ilk gelen siyah ekranda çıkan) donanım yapılandırmanız algılanıyor yazısından sonra ekran kararıp öylece bekliyor ve hdd ışık yanık kalıyor. Bu XP niye böyle yapıyor yoksa bizi sevmiyor mu:D

Notlar : XP SP2. , onarım CD side SP2, işlemci değiştirme dışında başka hiç bir değişiklik yok., HT özelliği kapatılıp denendi durum aynı.

Burdan bişey çıkmazsa XP yi dönmemek üzere terk edecem. (yazılımlarımı test etmek açısından mecbur kalırsam sanal makinede devam ettiricem)
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

mustafa
21/02/2007, 06:35
yeni işlemciden sonra xp'yi yeniden kurdun mu?

dvdbil
21/02/2007, 07:20
yeni işlemciyi taktın ve xp açmadı..
açmaz.
tekrar kurman gerek.
(yeni işlemcinin farklı yapısı nedeniyle böyle bir durum oluştu)

esmaeild
21/02/2007, 08:57
evet yeniden kurmayada razı gelerek XP CD mi taktım. donanım yapılandırmanız inceleniyor dedi. yukarıda belirttiğim gibi. sonra yazı gitti. ekran siyah olarak bekliyor. (yani yeniden de kuramıyorum). aklıma gelen bir şey var oda şu xp nin olduğu hardiski vista tarafındayken komple uçurup yeniden denemek. basıcam formatı :). işin garip yanı Fedora6 ve vista sorun çıkmandan kabullendiği halde (ki beklenen de odur) xp niye inatlaşıyor.