PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Internetimde tuhaf ve can sıkıcı problem

Bonecrusher
20/02/2007, 10:26
Kıbrıs'ta internet kullanıyorum.
ADSL veya Kablo internet değil.
Wireless Internet diye birşey.
Ancak wireless olarak kullanmıyorum, pencerenin dışından bir kablo geliyor, o küçük bir cihaza bağlanıyor (modem değil, adaptör gibi tuhaf birşey), ordan da başka kablo, ethernet kartına takılıyor.
Böyle tuhaf bir düzeneğe de wireless adsl mi ne diyorlar. öyle birşey.

512 hızını seçmiştim.
Eylül-ekim-kasım aylarında hızı oldukça iyiydi. WoW felan da oynuyordum.
Ancak sonradan tuhaf bir düşüş başgösterdi.

ftp'lerden felan downloadlarda bir sorun gözükmüyor.
Kimi zaman 50kb/sn ile indirdiğimi görebiliyorum.
Buna karşın internet siteleri açılmamak için ayak diriyor resmen.
Firefox kullandığımda sürekli "siteye bağlanamadı" mesajları gelip duruyor, opera ise epey uzun bir süre bekledikten sonra siteyi açıyor.
Download hızları bu kadar iyiyken, neden internet siteleri açmakta inat ediyor onu anlamadım.

Dahası da var. MSN'den kimseye mesaj yollayamıyorum. Bazen mesajlar geliyor, cevap vermek istiyorum, yarım saat sonra "mesajınız ulaşmadı" diye uyarı geliyor, sinir oluyorum.
MSN de çalışmıyor yani.

emule kullanıyım diyorum, hiç bir servera bağlanmıyor, bağlansa da 2 dakika sonra kopuyor.

Öyle kalakaldım ortada. Sitelerden dosya indirmek dışında birşey yapamıyorum. Zaten o siteler de zar zor açılıyor.

İnterneti veren şirketle görüştüm onlarca defa. "Bizde bir sorun gözükmüyor" dediler.
"Teknik servis felan yollayın baksınlar" dedim.
Kimse göndermediler.
En sonunda bir gün telefondan aradılar, "şu an interneti kullanmıyor olsanız da, internet hızınızın yarısını harcıyorsunuz, kesin virüs vardır, format atın" dediler.

Laptop kullandığım ve yanında windows cd'si vermemiş oldukları için zaten format seçeneğini düşünmedim.
Normalde antivirüs, firewall vs vs kullanan birisi değilimdir.
Çünkü kullandığım süre boyunca bu programların hiçbir yararını görmedim. Tersine sistemimi aşırı yavaşlattığı için silmek zorunda kaldım.
Yine de bir şansımı deniyim dedim. McAfee kurdum bilgisayara. Restart sırasında makinenin epey geç açıldığını gördüm. Uzun bir virüs taramasından sonra hiçbirşeyle karşılaşmadım. Bilgisayarı gene çok yorduğundan silmek zorunda kaldım.

Halen "bizde bir problem yok" diyorlar.
Ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim.
512 hızında bir internetim var, ama siteler açılmıyor bile.

Belki bu işin teknik yönünü felan benden iyi bilen birileri bir yardım edebilir.

Bonecrusher
21/02/2007, 12:46
adware scan, spyware scan, online virüs scan felan denedim.
sadece cookie'ye rastladılar.
onları da sildim.
ancak hız konusunda çok büyük bir değişiklik oldu gibi gelmedi bana.

emule'de bir servera bağlanmak istediğimde "Your 29979 port is not reachable. Please review your network config." diyor.
Oysa ben adamlara sorduğumda, tüm portlar açık demişlerdi. Ne biçim bir iş ya bu.

darkhorn
21/02/2007, 21:30
Knoppix benzeri bir "Linux live CD"si ile bilgisayarını aç, nete öyle girmeyi dene.